Miron a apărat penalty-uri în somn și după ce a eliminat-o din Cupă pe CS U Craiova. „Aveam impresia că se pregătește să-mi tragă cineva la poartă”

Marius ANGHEL 25 Sep. 2015, 17:44 Cupa

SC Bacău este una dintre surprizele acestei ediții a șaisprezecimilor Cupei României. Gruparea din Liga 2 antrenată de Cristian Popovici a eliminat-o din competiție pe CS Universitatea Craiova după ce a dus meciul de miercuri, de pe propriul stadion, în prelungiri și mai apoi la loviturile de departajare, acolo unde s-a impus fără să rateze.

Victoria băcăuanilor nu ar fi fost posibilă fără intervențiile goalkeeperului Bogdan Miron (33 ani). Acesta a fost omul numărul 1 al Sport Clubului grație paradelor sale pe parcursul celor 120 de minute de joc ce i-a oprit de mai multe ori pe olteni să înscrie, dar și penalty-ului apărat în fața lui Ivan. Coechipierii săi au avut la rândul lor sânge rece și au punctat de fiecare dată de la punctul cu var, astfel echipa din Liga 2 a eliminat Craiova cu 6-4 la general (1-1 după 90 și 120 de minute, 5-3 la penalty-uri) și s-a calificat în optimi.

Eroul meciului de la Bacău a vorbit într-un interviu acordat ziarului local Deșteptarea despre ce a trăit în timpul jocului și după această calificare. „Am adormit greu, după ora 3 din noapte. Mereu aveam impresia că se pregătește să-mi tragă cineva la poartă. A fost o mare risipă de efort, iar băieții noștri au jucat extraordinar. Țin minte că le-am zis înainte de prelungiri să încercăm să ținem cât mai mult de minge”, și-a început portarul povestea.

A mai trăit o calificare obținută la penalty-uri

Miron, care în cariera sa a apărat în Liga 1 pentru Astra, Voința Sibiu sau Ceahlăul, a mai trăit o astfel de calificare la penalty-uri, astfel că îi era indiferent dacă ajunge sau nu în această ipostază și cu SC Bacău. „În cariera mea, am mai reușit o singură calificare la penalty-uri. Eram la Astra și am eliminat-o pe Timișoara. Eu am apărat trei lovituri de la 11 metri, iar una a fost ratată de adversari. A fost serie lungă atunci. Țin minte că, dacă se mai continua puțin, urma să bat și eu”, a dezvăluit Miron, care nu s-ar fi dat la o parte acum dacă antrenorul său i-ar fi cerut să execute și el de la punctul cu var: „De ce nu? Dar e bine că n-a fost nevoie. Ai noștri au executat impecabil. Eu cred că dacă – Doamne ferește – am fi pierdut la penalty-uri, publicul, care a fost extraordinar, nu ar fi plecat acasă supărat. Oamenii ar fi înțeles că după o asemenea prestație, nu poți fi supărat pe echipa ta, care a dat totul. Din fericire, jocul foarte bun a fost încununat și cu o calificare de senzație”.

Portarului Bacăului și-a amintit și cea mai grea minge pe care a scos-o în meciul cu CS U Craiova. „Lovitura de cap a lui Curelea, din prelungiri, pe care am scos-o de la rădăcina barei. Pe moment nici nu mi-am dat seama cine a fost autorul loviturii, pentru că a dat din scurt. Cu siguranță că aia a fost cea mai grea minge”, a mai spus Miron.

Înainte de prelungiri și penalty-uri a mers la margine pentru a-și pupa fiul

Înainte de prelungiri, dar și de loviturile de departajare, portarul Bogdan Miron a mers la marginea terenului ce desparte gazonul de așa-zisa tribună oficială a Stadionului „Letea” pentru a-și săruta fiul în vârstă de 5 ani, Denis Ionuț. Gestul i-a purtat noroc.

„Denis Ionuț are cinci ani și vine să mă vadă la meciuri. Prezența sa îmi dă forță și îmi poartă noroc, așa cum s-a văzut și miercuri. De fapt, toată viața îmi va purta noroc. Face fotbal la FC Bacău, la grupa lui Marius Doboș. La început a zis că vrea să se facă portar ca tați, dar după două zile a părăsit poarta, trecând în câmp. Și-a dat și el seama că viața de portar o fi ea frumoasă, dar nu-i ușoară deloc”, a povestit Miron pentru ziarul Deșteptarea.

Altfel, Miron a revenit repede la antrenamente după această calificare în optimi, sâmbătă, de la ora 11:00, echipa sa urmând a primi vizita Gloriei Buzău. Meciul se anunță a fi și mai greu, asta deoarece formația lui Viorel Ion e lovitură în orgoliu după ce în acest start de sezon a adunat doar un punct în trei meciuri.

Marius ANGHEL 25 Sep. 2015, 17:44 Cupa
Pe aceeași temă