Meciul în care toți și-au dorit la fel de mult victoria. Cum au trăit puștii de la Dinamo 2 partida: „E inedit, nu știu cum să explic” / „Am jucat foarte bine… La fel și ei”

Marius ANGHEL 27 Oct. 2016, 00:36 Cupa

Dinamo s-a calificat în optimile Cupei României după ce a trecut de propria echipă secundă, scor 2-1, la capătul unui meci care va rămâne în istoria fotbalului românesc și care, după acest sezon, nu se va putea repeta, sateliților fiindu-le interzis să se mai înscrie în Cupa României.

Jucătorii celor două echipe s-au bucurat timid după golurile marcate, iar fotbaliștii de la Dinamo 2 au reușit cu greu să explice sentimentele trăite în timpul partidei.

Andrei Tîrcoveanu (foto, în stânga), marcatorul golului echipei secunde, a vorbit după meci despre ineditul situației. „Este o situație inedită. Nu știu cum să o explic… Eu sunt de mic la Dinamo și nu am avut niciodată ocazia să joc împotriva acestui club într-un meci oficial. E imposibil să nu te bucuri la un gol marcat. M-am bucurat puțin, cu toate că m-a descătușat această reușită. Vreau să mă bucur cât mai mult de fotbal oriunde aș juca. Eu trebuie să demonstrez în continuare, la fiecare antrenament, în fiecare zi, că merit să port tricoul lui Dinamo. Ne-au pus probleme, dar sper că le-am pus și noi lor. Am fi vrut un alt adversar, poate ne calificam împreună mai departe, a declarat Andrei Tîrcoveanu după meci.

Și căpitanul lui Dinamo 2, Denis Ciobotariu (foto, în dreapta), a vorbit încurcat despre confruntare. Fiul fostului internațional român și jucător al lui Dinamo Liviu Ciobotariu a precizat că tehnicianul Laurențiu Diniță a pregătit partida la victorie. „Am jucat foarte bine, la fel și cei de la echipa mare. Important a fost să ne facem jocul și asta a fost. Sigur noi am avut o atitudine mai bună, pentru că suntem la echipa a doua și dorim să demonstrăm. Domnul Diniță ne-a spus ca întotdeauna să ne concentrăm și să dăm tot ce putem. Nu mi-a spus nimic special (n.r. tatăl său, Liviu Ciobotariu), ci doar să am grijă în funcție de cine va juca în atac. Unul dintre visele mele este să-l depășesc pe tata”, a declarat Denis Ciobotariu după meci.

Eu pentru ce echipă joc? Alberto Cobrea: „Când a început meciul, nu știam sigur care era culoarea noastră”

Portarul primei echipe a lui Dinamo, Alberto Cobrea, a mărturisit că în debutul meciului cu Dinamo 2 a făcut cu greu diferența între cele două echipamente. „A fost foarte ciudat, ținând cont că zi de zi suntem împreună. Erau aceleași echipamente, iar când am început, nu știam sigur care era culoarea noastră. Un meci ciudat, pentru că te gândești să îți faci meseria și să respecți fotbalul. Sunt colegii noștri, ne antrenăm zi de zi, eu mă duc și mai joc la ei și ne înțelegem foarte bine.

A fost ciudat, vă dați seama. Acum câteva zile am avut un meci cu ei, chiar mi-a plăcut mult cum au jucat, la fel ca azi. Noi am intrat puțin relaxați, ținând cont că este echipa a doua, dar este bine că am câștigat. Au avut ocazii, sunt niște copii cu calități și oricare dintre ei poate să facă pasul la echipa mare, a declarat Cobrea, la Digi Sport.

Ajuns în vară la Dinamo, Alberto Cobrea nu a apucat încă să apere în Liga 1 la formația din Șoseaua Ștefan cel Mare. Portarul în vârstă de 25 de ani spune că este dispus să evolueze în continuare la echipa a doua: „Unde mă trimite mister acolo merg. Sunt jucător profesionist, dau totul acolo unde joc. Am un contract, îl respect, nu se pune problema de altceva”, a adăugat Cobrea.

Cât despre golul primit de la Tîrcoveanu: Am vorbit înainte de meci și mi-a zis că o să mă încerce, a fost și o deviere, dar îl felicit pentru gol și pentru atitudinea avută astăzi, a mai spus Cobrea.

Fundașul stânga Steliano Filip i-a lăudat și el pe jucătorii de la Dinamo II: Mă bucur pentru ei, pentru că au făcut un meci mare. Nu știu dacă au dominat, dar sunt o echipa bună. Sper să îi văd în curând la echipa mare. Dulca este un copil talentat, un copil pe care, cum am spus, sper să îl văd în curând la echipa mare. Au jucat bine, bravo lor, dar ne bucurăm că am câștigat, a afirmat Filip, la Digi Sport.

 

 

Marius ANGHEL 27 Oct. 2016, 00:36 Cupa
Pe aceeași temă