Marius Măldărășanu, înaintea debutului echipei FC Hermannstadt în acest sezon de Cupa României, cu AFC Odorheiu Secuiesc: ”Este un obiectiv pe care ni l-am propus!” Schimbările pe care le pregătește în lot

Ovidiu BOICA 06 Sep. 2021, 14:14 Cupa
Marius Măldărășanu, înaintea debutului echipei FC Hermannstadt în acest sezon de Cupa României, cu AFC Odorheiu Secuiesc: ”Este un obiectiv pe care ni l-am propus!” Schimbările pe care le pregătește în lot

Marius Măldărășanu va face mai multe schimbări în primul ”unsprezece” al echipei sale față de meciul de campionat cu FK Csikszereda, câștigat cu 4-1 acum o săptămână, oarecum obligat și de regulamentul Cupei României.

Antrenorul spune că și-a propus să ajungă cât mai departe în competiția KO cu FC Hermannstadt, iar primul meci îl are marți, de la ora 16:30, în deplasare la echipa de Liga 3 AFC Odorheiu Secuiesc, în Faza a IV-a.

FC Hermannstadt a scris istorie în Cupa României în 2018, ca divizionară secundă

În 2018, ca divizionară secundă, FC Hermannstadt producea surpriză după surpriză, eliminând mai întâi deținătoarea trofeului, pe FC Voluntari (scor 1-0, pe Municipal), apoi pe FCSB (3-0, tot acasă) și pe Gaz Metan în semifinale (1-0 pe teren propriu și 3-2), jucând finala Cupei României, pe Arena Națională; finală pierdută cu Universitatea Craiova, oltenii impunându-se cu 2-0. În acel an, sibienii reușeau o altă performanță, promovarea în Liga 1.

Anul acesta, FC Hermannstadt a revenit în Liga 2, iar marți pornește într-o nouă aventură în competiția KO, cei implicați în actualul proiect, în frunte cu antrenorul Marius Măldărășanu, fiind cu gândul la performanța de acum trei ani.

Marius Măldărășanu face schimbări în lot pentru meciul de la Odorheiu Secuiesc. Antrenorul e interesat și de competiția Cupa României

Măldărășanu recunoaște că și-ar dori să ajungă cât mai sus în Cupa României cu FC Hermannstadt, iar primul hop de trecut este cel cu o echipă de Liga 3, AFC Odorheiu Secuiesc, pe terenul căreia va juca marți, de la ora 16:30.

Antrenorul echipei sibiene a anunțat mai multe modificări în primul ”unsprezece” și în lotul pentru meciul de pe terenul trupei din Odorheiu Secuiesc, față de jocul oficial precedent, cel din campionat, câștigat cu 4-1 în fața celor de la FK Csikszereda, o altă formație din județul Harghita.

Este nevoit să folosească un jucător născut în 2001 și doi în 2002, conform regulamentului competiției KO, motiv pentru care a anunțat că va include în lot nu mai puțin de șase fotbaliști sub 20 de ani. Printre aceștia, cu siguranță se va regăsi și Lucian Buzan, autorul unei ”duble” în meciul echipei a doua, care a câștigat sâmbătă în deplasare la SR Brașov (2-1).

”Ne interesează Cupa României. Este un alt obiectiv pe care ni l-am propus, pe lângă revenirea în Liga 1. Bineînțeles că trebuie să o luăm pas cu pas. Începem drumul cu deplasarea la Odorheiu Secuiesc, pentru meciul de marți din turul 4. Jucăm cu o echipă de Liga 3, iar regulamentul s-a schimbat puțin și v-a trebui să jucăm după regulile folosite în acest eșalon fotbalistic. Mai precis, vom fi obligați să folosim un fotbalist născut în 2001 și doi în 2002. Nu va fi o problemă. Ne vom adapta și oricum vor fi făcute schimbări în lot. Avem și ceva probleme medicale, dar este un moment în care putem da posibilitatea și celor care au jucat mai puțin să joace și să mențină un ritm bun. Bineînțeles că, pe parcursul campionatului, vom avea nevoie de ei și trebuie să aibă un ritm optim. Vom avea cel puțin 6 fotbaliști ”under” în lot. Au jucat bine și cei care au mers la echipa a doua. Până acum totul a fost OK”, a declarat Măldărășanu.

În sezonul precedent, când era în Liga 1, FC Hermannstadt a jucat optimile, cu Chindia Târgoviște, fiind eliminată în urma loviturilor de departajare.

Adversara de acum, AFC Odorheiu Secuiesc e la al patrulea meci în acest sezon de Cupa României, după ce până acum a trecut de Golimpiakosz Odorheiu Secuiesc (6-0, deplasare), Viitorul Curița (4-0, deplasare) și Unirea Ungheni (3-1, acasă). În Liga 3, echipa din Harghita a câștigat cu 1-0 acasă cu CS Blejoi, în prima etapă, iar în runda a doua nu a jucat, meciul cu FC Pucioasa fiind neprogramat de FRF din cauza problemelor pe care le au dâmbovițenii.

Declarațiile lui Marius Măldărășanu înainte de AFC Odorheiu Secuiesc – FC Hermannstadt:

Foto și video: FC Hermannstadt

Ovidiu BOICA 06 Sep. 2021, 14:14 Cupa
Pe aceeași temă