INTERVIU | Niculescu, în continuare dezamăgit: „Am văzut câteva clipuri cu ceea ce se întâmplă în fotbalul civilizat. Acolo echipele au respect, se dau la o parte dacă marchează precum CFR”

Marius ANGHEL 03 Dec. 2014, 12:36 Cupa

Claudiu Niculescu, antrenorul echipei CS Mioveni, a continuat să înfiereze situația petrecută la meciul CS Mioveni – CFR Cluj 3-4, din sferturile de finală ale Cupei României, declarând pentru ProSport că e dezamăgit de ceea ce s-a întâmplat la Pitești. Tehnicianul echipei argeșene consideră că arbitrul Dragoș Istrate a greșit dictând penalty la primul gol al clujenilor și spune că nu a văzut o lipsă de fair-play atât de mare ca la golul trei egalizator.

La peste 12 ore de la finalul meciului dintre CS Mioveni și CFR Cluj, încheiat 3-4, după ce gazdele au condus cu 3-0, Claudiu Niculescu este încă deranjat de ceea ce s-a întâmplat pe teren. Cu o voce stinsă, în care i se putea citi dezamăgirea, Niculescu a acceptat să discute cu ProSport despre ultimele 30 de minute ale partidei din sferturile Cupei României, în care CFR a marcat un gol după un penalty discutabil, plus un gol care a scandalizat microbiștii, gol care a denotat o incredibilă lipsă de fair-play din partea echipei clujene.

– Claudiu, ai fost extrem de supărat la finalul meciului. Cum te simți acum?
– E normal să am un sentiment de tristețe. Am revăzut imaginile și aseară și în această dimineață și rămân la aceeași părere. Eu cred că nu a fost penalty la primul gol, iar la golul trei a văzut toată lumea ce s-a întâmplat. Ei au muncit doar pentru două goluri, iar acest lucru mă dezamăgește, pentru că cred că ne-am fi putut califica. 

– Băieții ce au zis în vestiar? 
– Îți dai seama că erau și ei dărâmați din punct de vedere psihic. Era o performanță unică în istoria recentă a fotbalului românesc, nicio echipă de divizie secundă nu a eliminat echipe precum Astra, Dinamo și CFR Cluj pentru a ajunge în semifinalele Cupei României. Nu am fost capi de serie, am fost mereu în ultima urnă, dar am reușit o performanță foarte frumoasă.

– Ai jucat fotbal aproape 20 de ani, ți s-a mai întâmplat vreodată să vezi așa ceva?
– Ți-am spus, am revăzut imaginile de câteva ori și tot nu-mi vine să cred. În România nu am mai văzut așa ceva. Jucătorii mei au crezut că vor da mingea înapoi, dar a fost prea târziu când și-au dat seama că nu vor face acest lucru. Pe site-ul ProSport am urmărit câteva clipuri în care unele echipe s-au dat la o parte după ce au înscris astfel de goluri. Dar asta s-a întâmplat în țări cu fotbal civilizat.

– Ai simțit o tentă a arbitrajului în meciul de marți seară?
– Nu vreau și nu pot să vorbesc despre asta, dar pot să spun ce cred eu, pot să-mi exprim părerea. Cred că la primul gol, cel marcat din penalty, nu a fost fault. CFR nu ajunsese până atunci în careul nostru. Când nu ajungi în careu decât de două-trei ori și primești penalty foarte ușor, atunci e vorba de o greșeală. În plus, jucătorii mei sunt tineri, nu au experiență și nu se așteptau la așa ceva.

– Ce îți rezervă viitorul?
– Mai avem un meci în Liga 2, la Satu Mare, dar să vedem dacă se va juca în condițiile astea. Noi am avut instalație de încălzire la Pitești, dar nu a făcut față, ai văzut cum arăta terenul. Cât despre viitor, voi vorbi în următoarele zile. Vreau să închei turul la Mioveni și apoi să văd ce voi face. Nu vreau să vorbesc mai mult.

CFR Cluj s-a calificat în semifinalele Cupei României, după ce a învins, cu scorul de 4-3, echipa de ligă secundă CS Mioveni, în sferturile de finală ale competiției, în care în minutul 62 clujenii erau conduși cu scorul de 3-0.

Pentru argeșeni au marcat Stoica ’36, Nilă ’51, ‘Galan ’59, iar pentru CFR au încris Tade ’62 (penalti), ’87, Chanturia ’68 și Ivanovksi ’90+1.

Golul de 3-3 marcat de clujeni a fost contestat de CS Mioveni, deoarece gazdele așteptau să primească mingea înapoi de la adversari, după ce o trimiseseră în afara terenului pentru a permite medicilor să intre pe teren, însă clujenii au ales să continue faza.

Articol scris de Adrian COSTEIU

Marius ANGHEL 03 Dec. 2014, 12:36 Cupa
Pe aceeași temă