Iașiul își menajează câțiva titulari la meciul din Cupă cu FC Argeș, însă e încrezător că poate obține calificarea în optimi. Piteștenii sunt gata de o surpriză

Marius ANGHEL 23 Oct. 2017, 19:41 Cupa
Iașiul își menajează câțiva titulari la meciul din Cupă cu FC Argeș, însă e încrezător că poate obține calificarea în optimi.** Piteștenii sunt gata de o surpriză

CSM Poli Iași debutează, marți, în actualul sezon al Cupei României, pe terenul divizionarei secunde FC Argeș. Ieșenii și piteștenii deschid tabloul 16-imilor de finală, la ora 16:00, pe stadionul „Nicolae Dobrin”.

Echipa lui Flavius Stoican vine după o victorie obținută la Mediaș, în Liga 1, 2-0 cu Gaz Metan, la capătul uneia dintre cele mai consistente evoluții din acest sezon. Iașiul s-a impus mai clar decât arată scorul și pare să fi ieșit din pasa proastă, bifând prima victorie după patru meciuri în care nu obținuse decât două puncte. Îmbucurător pentru ieșeni este și faptul că echipa nu a primit gol pentru prima dată în ultimele opt meciuri, elevii lui Stoican primind în precedentele patru partide nu mai puțin de 11 goluri!

Tehnicianul Iașiului i-a lăsat acasă pe Kelava, Frăsinescu, Qaka, Jo și Kizito, pentru a-i odihni în perspectiva meciului de vineri cu Chiajna, dar chiar și fără cei cinci titulari ieenii speră să se impună la Pitești și să obțină calificarea în optimi.

„Echipa vine după un meci foarte bun la Mediaș și ne dorim să continuăm pe aceeași linie. Cupa României este o competiție pe care o tratăm cu seriozitate, ne dorim să ajungem cât mai departe, astfel că țintim victoria la Pitești. Chiar dacă antrenorul a decis să lase acasă cinci jucători, am încredere că putem câștiga acest meci. Avem prima șansă și sper să ne calificăm”, a declarat președintele executiv al Iașiului, Adrian Ambrosie.

Altfel, președintele lui CSM Poli, Adrian Ambrosie, urmează în aceste zile un curs de management sportiv organizat în România de UEFA, în colaborare cu Federația Română de Fotbal. La curs mai participă, printre alții, președintele lui FC Botoșani, Cătălin Anton, fostul fotbalist al Stelei, Nana Falemi, dar și fostul internațional Lucian Sânmărtean.

În meciul de marți va debuta la CSM Poli Iași stoperul leton Vitalijs Jagodinskis, transferat recent, acesta urmând să facă pereche în centrul apărării cu Ovidiu Mihalache.

Eftimie: „Sper ca, după meci, noi să fim cei care să ne bucurăm de o calificare”

De partea cealaltă, jucătorii de la FC Argeș sunt la a doua prezență în această ediție a Cupei, după ce runda trecută au trecut la loviturile de departajare de ACSO Filiași (7-5 la general). Piteștenii vor încerca să se califice în optimi, însă nu vor avea o misiune ușoară în confruntarea cu CSM Politehnica Iași, una dintre formațiile bune ale Ligii 1.

Jucătorii lui Iordan Eftimie pleacă cu șansa a doua în această dispută, având în vedere diferența de eșaloane, însă nu au nimic de pierdut și promit să dea tot ce au mai bun din ei pentru a obține un rezultat bun prin care să avanseze în următoarea fază a întrecerii.

FC Argeș nu are un moral prea bun după ultimele rezultate înregistrate în campionat. Piteștenii au remizat, 0-0, în derby-ul județean cu CS Mioveni. Iordan Eftimie le cere jucătorilor să se autodepășească în acest meci: „În meciurile de Cupă, fiecare echipă are șansa ei. Noi ne jucăm șansa pe care o avem și vom vedea ce va ieși. Voi trimite în teren cea mai bună echipa pentru că nu vrem să ne facem de râs. Este posibil ca cei de la Iași să trimită în teren fotbaliștii care au evoluat mai puțin. Ei pleacă cu prima șansă având în vedere că sunt o formație de Liga I. Aștept ca băieții să se mobilizeze și să facem un meci bun. S-au mai văzut partide în care o echipă de nivel inferior a eliminat-o pe cea care era mai bine cotată. Sper ca, după meci, noi să fim cei care să ne bucurăm de o calificare”.

1 leu costă biletul la meci

Conducerea clubului piteștean a stabilit ca prețul biletului de intrare la meciul de marți dintre FC Argeș și CSM Politehnica Iașisă coste doar 1 leu.

Spectatorii care doresc să asiste la acest meci își pot cumpăra tichetele de intrare de la casa de bilete a stadionului „Nicolae Dobrin”, care va fi deschisă de la ora 10:00. Biletele sunt valabile la următoarele sectoare: Peluze, Tribuna 2 și Tribuna 1.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚ și Marius DUINEA

Marius ANGHEL 23 Oct. 2017, 19:41 Cupa
Pe aceeași temă