Golgheterul Luceafărului speră într-o victorie cu Astra. „Nu multă lume ne dă vreo șansă, mai ales acum, după calificarea lor în primăvară și victoria cu Steaua”

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 14 Dec. 2016, 14:22 Cupa

Luceafărul Oradea este ultima reprezentantă a campionatului Ligii 2 care va încerca să producă o surpriză în faza optimilor de finală ale Cupei României. Dacă CS Afumați și Dacia Unirea Brăila nu s-au putut califica mai departe în competiție din meciurile cu ACS Poli Timișoara, respectiv CS U Craiova, iar CS Mioveni are o misiune grea în această seară, contra Stelei, Luceafărul rămâne singura echipă din eșalonul secund care ar putea ajunge în sferturi. Bihorenii nu vor avea însă deloc un meci ușor, urmând a întâlni joi, de la ora 13:30, pe stadionul „Iuliu Bodola” din Oradea, campioana en-titre a României și singura reprezentantă a țării calificată în primăvarea europeană, Astra.

Echipa din Giurgiu a avansat cu emoții în optimile de finală ale Cupei după ce în 16-imi abia a câștigat cu 1-0 la Timișoara în fața formației de ligă a treia Nuova Mama Mia Becicherecu Mic. Acum, Astra are un meci mai greu, la Oradea, cu Luceafărul, echipă care a încheiat prima parte a sezonului Ligii 2 pe locul 8.

Principala armă de atac a Luceafărului este un prahovean, județ din care se trage și Astra, echipă înființată la Ploiești și care apoi s-a mutat la Giurgiu, însă doar cu meciurile din campionat, deoarece de pregătit se pregătește tot în orașul din care își are originea. Sergiu Arnăutu (26 ani) este un atacant născut la Vălenii de Munte, care la începutul carierei sale a evoluat și la Petrolul, rivala Astrei.

Golgheterul Luceafărului are 9 goluri înscrise în acest sezon de Liga 2, plus alte două în Cupa României, și vrea să marcheze și împotriva Astrei. „Nu multă lume ne dă vreo șansă împotriva Astrei, mai ales acum, când s-au calificat în șaisprezecimile Europa League și au bătut Steaua în campionat. Cu toatea acestea, noi ne vom juca șansa, suntem mobilizați și deciși să facem un meci mare. Poate vor fi și mai relaxați, știind că joacă împotriva unei echipe din Liga 2. Sperăm să vină lumea într-un număr cât mai mare, publicul putând fi atuul nostru”, a spus, pentru bihon.ro, Arnăutu, care are experiența meciurilor tari din Cupă după ce sezonul trecut juca împotriva Stelei pe când era la FCM Baia Mare. Atunci n-a dat gol cu campioana, însă speră să o facă acum, cu Astra.

Arnăutu consideră că echipa lui Marius Șumudică are mulți jucători care pot face diferența, însă mai spune că presiunea calificării e pe Astra, un lucru care ar putea să avantajeze Luceafărul. „Nici nu știi de unde vine pericolul, au jucători experimentați, valoroși, iar primele nume care îmi vin în minte sunt Alibec, Budescu sau Teixeira. Să vedem dacă vor veni și vor juca. Obiectivul de a aduce la Oradea o echipă din Liga 1 l-am realizat. Nu avem nimic de pierdut și vom juca de plăcere, fără presiune. E clar că îmi doresc să marchez și împotriva Astrei. Cine nu și-ar dori? Sper să fie un spectacol frumos, iar lumea să plece mulțumită de la stadion”, a mai declarat Sergiu Arnăutu.

Meciul din optimile de finală ale Cupei României dintre Luceafărul Oradea și Astra e programat să se desfășoare joi, de la ora 13:30, pe stadionul „Iuliu Bodola” din Oradea. Organizatorii partidei au lăsat intrarea liberă pe stadion, cu excepția tribunei oficiale, unde se intră pe bază de invitații, astfel că e de așteptat că meciul să se dispute cu un număr mare de suporteri în tribune.

Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 14 Dec. 2016, 14:22 Cupa
Pe aceeași temă