Goian, înaintea întâlnirii cu Steaua, meciul anului la Suceava: „Suntem obligați să credem în victorie”. Foresta ia în calcul loviturile de departajare

Marius ANGHEL 26 Oct. 2016, 18:55 Cupa

Au mai rămas puține ore până la marea confruntare cu Steaua, de pe Areni, de joi, la ora 21:30, și chiar dacă pregătirile pentru găzduirea în bune condițiuni a partidei sunt în toi, președintele Dorin Goian a găsit timp pentru a discuta cu presa pe marginea întâlnirii de joi.

„Cu toate că ultimele rezultate n-au fost poate cele dorite, Steaua rămâne cea mai puternică și cea mai iubită echipă din România. Pornim cu șansa a doua, însă sunt sigur că antrenorul Cristi Popovici va ști să-și motiveze jucătorii în așa fel încât să dea totul pe teren la ora meciului. Suntem creditați cu șanse mici la calificare, dar suntem obligați să credem în victorie, mai ales că vom juca în fața fanilor noștri, pe un stadion arhiplin. Nu cred că jucătorii noștri au nevoie de o primă specială pentru acest joc, cred că numele adversarului și faptul că partida se va vedea în toată țara constituie o motivație substanțială pentru ei. Nu am cunoștință până la această oră despre componența delegației Stelei, însă dacă vor veni în Bucovina și oaspeți mai speciali, de talia lui Gigi Becali, atunci îi vom aștepta cu drag”, a declarat Dorin Goian.

Conducătorul Forestei a mai precizat că în cazul în care cele 300 de bilete puse la dispoziția fanilor Stelei nu vor fi solicitate, acestea vor fi puse la vânzare în ziua jocului, la casa de bilete de la stadionul Areni.

Sucevenii iau în calcul loviturile de departajare

Antrenorul Cristi Popovici a dezvăluit că fotbaliștii săi sunt mânați de dorința de a face un meci mare împotriva unui adversar de talia Stelei.

Acesta a declarat: „În afară de motivație și dorință nu avem prea multe atuuri împotriva Stelei. În mod cert, echipa lui Laurențiu Reghecampf este mare favorită, iar noi plecăm din postura buturugii mici. Sunt sigur că fiecare jucător al nostru doarme mai puțin în aceste nopți dinaintea jocului, știind ce adversar va avea în față. Nu avem insomnii din cauza valorii jucătorilor pe care îi are Steaua, ci din cauza numelui și a rezonanței adversarului. Întâlnim cea mai mare echipă din țară, o echipă care joacă an de an în cupele europene. Asta trebuie să fie cea mai mare motivație a noastră. Dacă aș fi jucător, aș da totul pe teren. Va fi un spectacol pentru publicul sucevean și vom încerca, prin tot ceea ce ține de noi, să ne putem bucura la final de un rezultat bun. Luăm în calcul și posibilitatea să ajungem la loviturile de departajare. Anul trecut, când eram la Bacău, am eliminat Craiova la penalty-uri. Și tot anul trecut, în aceeași fază a competiției, tot în nocturnă, Steaua a eliminat Baia Mare în același mod. Deci se poate întâmpla orice”.

Antrenamentul oficial al Forestei va avea loc miercuri, în nocturnă

Cristi Popovici a mărturisit că, din punctul său de vedere, ar fi preferat să întâlnească o echipă a Stelei într-un moment cu rezultate mai bune: „Așa vor veni foarte motivați să câștige și să treacă peste perioada mai dificilă din ultima vreme, în condițiile în care Cupa României reprezintă an de an un obiectiv major pentru ei. Chiar dacă vor menaja 2-3 jucători, steliștii vor alinia o echipă puternică, care va încerca să-și impună jocul încă din primele minute. Au 20 de jucători foarte valoroși. Nu există un fotbalist anume căruia trebuie sa-i acordăm atenție specială. Orice jucător poate fi periculos în orice moment al jocului. De asta a ajuns la Steaua. Și jucătorii care au evoluat mai puțin vor da totul pentru a demonstra că merită să prindă primul unsprezece. E o presiune foarte mare pe ei, pentru că Gigi Becali iese după fiecare meci și taxează câte unul-doi jucători. Apoi, aceștia revin în forță, cum a fost cazul cu Golubovic”.

Spre deosebire de campionat, tehnicianul sucevean va fi obligat să folosească în teren un singur jucător sub 21 de ani, menționând că va încerca să trimită pe gazon cea mai competitivă formulă de echipă. Singurul fotbalist cu probleme de sănătate în ultima vreme a fost „veteranul” Daniel Bălan, așa că utilizarea acestuia se află sub semnul întrebării. „Pentru Daniel este probabil ultima șansă să evolueze împotriva Stelei, de aceea își dorește enorm să se afle pe teren. Voi avea o discuție cu el după ultimul antrenament, urmând să iau o decizie în funcție de starea lui de sănătate”, a declarat antrenorul Forestei.

Speculanții profită de vizita Stelei la Suceava pentru a face un ban în plus

Vânătorii de chilipiruri nu puteau rata ocazia de a face un ban în plus, profitând de vizita Stelei la Suceava. Dacă marea majoritate a oamenilor au stat luni ore-n șir la coadă din dorința de a vedea pe viu primul spectacol sportiv în nocturnă din istoria Sucevei, au fost și persoane care au încercat să speculeze interesul enorm creat în jurul acestei partide din șaisprezecimile Cupei României.

Astfel, în cursul ultimelor ore au apărut pe diferite site-uri de vânzări și de socializare mai multe anunțuri în care erau oferite de diverși binevoitori bilete la meciul Forestei cu Steaua, programat joi. Unul dintre aceștia vindea două bilete la peluză cu 70 de lei și două la tribuna a II-a cu 90 de lei, în condițiile în care prețurile oficiale au fost de 30, respectiv 40 de lei. „Am stat patru ore la coadă cu un amic și am zis că este obligatoriu să ne scoatem pârleala pentru că am stat atâta timp în frig. Cred că merităm și noi să mâncăm o fripturică și să bem o sticlă de vin înainte de meci pe seama celor care au preferat să stea la căldurică. Sunt sigur că vom vinde toate cele patru bilete, pentru că România e o țară de steliști, iar gruparea lui Gigi Becali nu vine-n fiecare zi la Suceava”.

Siguranța acestui speculant pare întemeiată dacă ținem cont că o altă persoană a scos la vânzare pe olx un bilet la tribuna a II-a cu prețul de 150 de lei, de aproape patru ori mai mare decât prețul inițial. „Am fost sunat de multă lume, încă nu am reușit să-l dau până acum deoarece am primit solicitări pentru mai multe tichete, iar eu am unul singur. Eu zic să nu te gândești prea mult dacă dorești să cumperi, pentru că mâine prețul s-ar putea să fie mult mai mare”, a fost îndemnul acestui vânzător către reporterul care l-a contactat telefonic.

Cert este că prețurile pe piața neagră sunt în creștere, dacă ne gândim că aseară, un bilet la tribuna I ajunsese să coste chiar 200 de lei, de patru ori mai mult decât prețul inițial. „Din punctul nostru de vedere sunt cazuri izolate, care se întâmplă din păcate la fiecare manifestare sportivă și artistică cu mare impact pentru public. Cred că decizia noastră de a vinde maxim patru bilete fiecărei persoane a avut darul de a reduce drastic aceste mișcări de pe piața neagră”, a declarat Andrei Ciutac, președintele Consiliului de Administrație al Forestei.

Ultima repetiție a sucevenilor înaintea confruntării cu Steaua va avea loc astăzi, cu începere de la ora 21:30, în nocturnă.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Gazeta SV și Monitorul de Suceava

Marius ANGHEL 26 Oct. 2016, 18:55 Cupa
Pe aceeași temă