Glorioși la penalty-uri. SC Bacău s-a calificat în optimi după ce a eliminat Craiova

Horia Alexoae, Marius ANGHEL 24 Sep. 2015, 12:32 Cupa

De mult nu a mai trăit Bacăul fotbalistic un meci de calitate, disputat într-o atmosferă de zile mari. Circa 1.000 de băcăuani au venit miercuri după-amiază, pe stadionul „Letea” și cu siguranță că s-au felicitat pentru decizia de a vedea partida pe viu cu CS Universitatea Craiova, în șaisprezecimile Cupei României. Băieții lui Cristian Popovici au făcut un meci mare, s-au dăruit exemplar, iar asta a plăcut cel mai mult publicului, care i-a susținut ca niciodată. Fiindcă au meritat. Au condus gruparea din Liga 1 aproape o repriză, i-au dus în prelungiri și mai apoi la loviturile de departajare, acolo unde s-au impus fără să rateze.

SC Bacău a deschis scorul rapid în jocul cu CS U Craiova, în minutul 3, atunci când Andrei Pavel a valorificat, din 6 metri, centrarea foarte bună a lui Vraciu. Oltenii au egalat cu două minute înainte de pauză, atunci când Măzărache a trimis cu capul la vinclu. Înainte de a intra pe teren pentru repriza a doua, portarul băcăuan Bogdan Miron și-a sărutat fiul, Denis-Ionuț, după care a avut o prestație fantastică. Da, Craiova a dominat repriza secundă, însă băcăuanii n-au lăsat garda jos și au venit în destule momente peste adversar, punând probleme. Primele 90 de minute s-au încheiat cu un gol anulat corect oaspeților, după poziția în offside a lui Băluță, iar publicul băcăuan a simțit că favoriții pot produce surpriza.

După 30 de minute de prelungiri, în care ambele echipe au trecut pe lângă victorie, s-a trecut la penalty-urile de departajare. Cei cinci băcăuani (Vraciu, Neagu, Adăscăliței, Drugă și Hurdubei) au executat perfect, iar pentru sângele rece de care au dat dovadă într-un moment de maximă tensiune, merită toate felicitările. Rolul principal în filmul unui meci de neuitat și l-a asumat Bogdan Miron (care, înainte de loviturile de departajare, și-a sărutat din nou fiul), cel care a apărat cel de-al doilea penalty al Craiovei, executat de Ivan. Golurile lui Vătăjelu, Popov și Băluță n-au mai contat și SC Bacău s-a calificat în optimile Cupei, acolo unde vor întâlni o altă echipă din Liga 1.

Fotbalul băcăuan a arătat că respiră, iar cel mai mare câștig al meciului a fost publicul numeros și entuziast.

VEZI o GALERIE FOTO detaliată de la meci

SC BACĂ‚U – CS U CRAIOVA 6-4 după loviturile de departajare (1-1 după 90 și 120 de minute, 5-3 la penalty-uri)
A. Pavel 3 / Măzărache 43
Au înscris de la punctul cu var: Vraciu, C. Neagu, Adăscăliței, Drugă, Hurdubei / Vătăjelu, Popov, Băluță
A ratat de la punctul cu var: … / Ivan

Bg. Miron – Mihălăchioae, Lozneanu, I. Ursu, Drugă – Dumitriu, Adăscăliței – Vraciu, Tuțu (C. Neagu 72), Pungă (Hurdubei 62) – A. Pavel (Grumezescu 56)
Rezerve neutilizate: Savu – Burcă, Sahru, Sascău
Antrenor: Cristian Popovici

Straton – Achim, Popov, Bancu (A. Ivan 77), Vătăjelu – Băluță, Mateiu, Ferfelea (Nuno Rocha 89) – Măzărache (Acka 67), Hergheligiu, Curelea
Rezerve neutilizate: Bălgrădean – Ciocoteală, Hreniuc
Antrenor: Emil Săndoi

Stadion: Letea (Bacău); Spectatori: 1.000; Arbitru: Andrei Florin Chivulete (București); Asistenți: Alexandru Midvichi (București) și Adrian Vornicu (Iași).

Articol scris de Horia ALEXOAE
Foto: CS U Craiova

Horia Alexoae, Marius ANGHEL 24 Sep. 2015, 12:32 Cupa
Pe aceeași temă