FCSB a solicitat ca meciul cu FC Hermannstadt să fie amânat, însă s-a lovit de refuzul FRF. Arbitrul va avea ultimul cuvânt. „Nu știu dacă se joacă. Este un pericol”

Marius ANGHEL 27 Feb. 2018, 22:56 Cupa
FCSB a solicitat ca meciul cu FC Hermannstadt să fie amânat, însă s-a lovit de refuzul FRF.** Arbitrul va avea ultimul cuvânt.

În faza sferturilor Cupei ar trebui să se dispute miercuri, la Sibiu, de la ora 18:30, partida dintre Hermannstadt și FCSB. Dar, temperatura scăzută afectează suprafața de joc, iar fotbaliștii au de suferit. Oficialii clubului lui Gigi Becali au încercat să amâne partida, găsind și „fereastra” în calendar, dar au fost refuzați de către FRF.

„Nu știu dacă se joacă mâine, o să rămână la decizia arbitrului. Noi am făcut demersuri pentru amânare pentru că este evident că, odată cu venirea acestei perioade de 5-6 zile de zăpadă și temperaturi scăzute, este un pericol pentru jucători să se joace. Nu am obținut înțelegere de la federație să se poată amâna, nu avem ce să facem decât să constatăm mâine că nu se poate juca la Sibiu”, a spus președintele FCSB, Valeriu Argăseală, prezent azi la Adunarea Generală de la LPF.

Apoi, a oferit o soluție: „Nu știu de ce am fost refuzați. Nu am primit răspuns la adresă. E posibil să se joace aceste etape de Cupa României, într-o perioadă în care nu este zăpadă, în aprilie. Și în mai, mai ales că între ultima etapă din campionat, care se termină pe 12 mai, și finala Cupei Românieii, unde cred că o să fie o echipă din play-off, o să avem o diferență de 15 zile.

Noi, în două săptămâni o să trebuiască, sau echipa care se califică, să rămână în localitate, să se antreneze pentru acel meci. Dacă propunerea noastră era acceptată, meciurile din semifinale, returul se juca pe 17 mai și era o perioadă de doar 10 zile pentru pregătirea finalei”.

Sibienii dau exemplul Mediaș și spun că vor face totul pentru ca jocul să se dispute

FC Hermannstadt face eforturi mari pentru a putea organiza partida cu FCSB, care ar reprezenta, pe lângă o calificare istorică, și o rețetă financiară de succes. Sibienii nu iau în calcul o reprogramare a jocului din cauza vremii potrivnice, mai ales să au închiriat din Italia instalația de iluminat.

„Vremea e în regulă, este rece, dar nu mai ninge. Nu este zăpadă mare pe teren, sunt 10 centimetri, suntem la stadion să decidem ce facem punem folie sau îl curățăm mâine și lăsăm zăpada ca să nu înghețe. Trebuie să se joace mâine, am făcut un efort mare să luăm nocturna. Ne e imposibil să aducem iar. Am discutat cu Stoica, Argăseală, dar vom juca… nu e cod portocaliu. Ne vom da tot interesul pentru a se putea juca fotbal pe el”, a declarat, la ProSport LIVE, președintele echipei FC Hermannstadt. „Azi și mâine dimineață îl curățăm. Și la Mediaș se joacă, la 50 de km de noi. Mai avem doar 100 de bilete la peluze, în rest s-au dat toate”, a mai spus Teodor Birț.

În schimb, din cauza condițiilor meteorologice, partida dintre FC Botoșani și CSM Poli Iași, tot din sferturile Cupei României, a fost amânată. Astăzi seară, la Mediaș, în alt sfert de finală, Gaz Metan Mediaș a trecut cu 1-0 de Astra, unicul gol al meciului fiind înscris de Rondon în minutul 27.

 

Marius ANGHEL 27 Feb. 2018, 22:56 Cupa
Pe aceeași temă