FC Universitatea Craiova, amendată cu 30.000 de lei după incidentele de la meciul cu Petrolul

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 26 Sep. 2013, 16:49 Actualizat: 27 Sep. 2013, 17:09 Cupa
FC Universitatea Craiova,  amendată cu 30.000 de lei după incidentele de la meciul cu Petrolul

Clubul FC Universitatea Craiova a fost amendat, joi, de Jandarmeria Mehedinți, cu 30.000 de lei în urma violențelor dinaintea meciului cu Petrolul Ploiești, din 16-imile de finală ale Cupei României – Timișoreana, transmite corespondentul MEDIAFAX.

FC Universitatea Craiova riscă să primească și o suspendare a stadionului din Drobeta Turnu Severin, pe care își dispută meciurile de pe teren propriu.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Mehedinți, Claudia Mendea, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că în urma violențelor dinaintea meciului de miercuri seară, când două autocare care transportau suporterii Petrolul Ploiești către stadionul din Drobeta Turnu Severin, au fost vandalizate, dar și în urma incidentelor din timpul meciului, când pe stadion s-a aruncat cu obiecte pirotehnice, clubul organizator al meciului a fost amendat cu suma de 30 000 de lei.

Potrivit aceleiași surse, sancțiunea a fost acordată pentru nerespectarea prevederilor articolului 10, alineatul 2, litera b din Legea 4/2008 republicată. „IJJ Mehedinți a înaintat către Federația Română de Fotbal propunerea de aplicare a sancțiunii contravenționale complementare de a interzice clubului FC Universitatea Craiova desfășurarea jocurilor sportive pe o perioadă de șase luni pe arena sportivă din Drobeta Turnu Severin”, a spus Mendea.

Totodată jandarmii mehedințeni au constatat și o infracțiune de introducere în arena sportivă de obiecte pirotehnice, iar 62 de suporteri implicați în incidentele violente dinaintea meciului au fost identificați, 15 dintre ei fiind sancționați cu amenzi în valoare de 6.000 lei pentru adresare de injurii și expresii jignitoare și aruncarea cu obiecte contondente către forțele de ordine.

Jandarmii mehedințeni continuă operațiunea de identificare a suporterilor violenți, în baza vizionării filmărilor de pe camerele de supraveghere din stadion.

Miercuri seară, înaintea meciului dintre FC Universitatea Craiova și Petrolul Ploiești, două autocare ale suporterilor prahoveni au fost atacate cu pietre pe DN 6, într-o parcare, la Șimian înainte ca aceștia să ajungă în Drobeta Turnu Severin. Autocarele au fost vandalizate având geamurile sparte. Violențele au continuat și la intrarea în stadion unde suporterii s-au îmbrâncit și au aruncat cu pietre în forțele de ordine.

Echipa Petrolul Ploiești, deținătoarea trofeului, s-a calificat în optimile de finală ale Cupei României, după ce a învins, miercuri, în deplasare, cu scorul de 1-0 (1-0), formația FC Universitatea Craiova, din Liga a II-a, în 16-imile competiției. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Mustivar, în minutul 18.

În minutul 29, meciul a fost oprit pentru câteva momente, după ce fanii Universității Craiova au aruncat pe teren cu torțe și fumigene.

Sursa: Mediafax

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 26 Sep. 2013, 16:49 Actualizat: 27 Sep. 2013, 17:09 Cupa
Pe aceeași temă