FC Hermannstadt vrea să elimine deținătoarea Cupei în 16-imile. „Vom aborda acest meci la fel ca pe toate celelalte, la victorie”. Ce spun sibienii despre FC Voluntari

Marius ANGHEL 24 Oct. 2017, 19:31 Cupa
FC Hermannstadt vrea să elimine deținătoarea Cupei în 16-imile.**

După ce a trecut de Industria Galda, scor 3-1, în turul precedent, AFC Hermannstadt întâlnește deținătoarea Cupei României și a Supercupei, în șaisprezecimile de finală ale competiției KO. Întâlnirea dintre echipa sibiană și FC Voluntari va avea loc miercuri, 25 octombrie, pe stadionul „Municipal”, de la ora 14:00.

Antrenorul principal al sibienilor, Alexandru Pelici, a declarat, astăzi, într-o conferință de presă, că jucătorii săi vor aborda această întâlnire la fel ca pe celelalte meciuri de până acum, la victorie, în ciuda faptului că vor avea de înfruntat un adversar din Liga 1. Tehnicianul a adăugat că speră ca suprafața de joc să nu le pună probleme sibienilor, în ciuda ploii căzute în ultimele două zile, și a avut cuvinte de laudă la adresa echipei din Voluntari.

„Ne așteaptă un meci împotriva unei echipe de Liga 1. Obiectivul nostru a fost să aducem la Sibiu o echipă din primul eșalon. Sorții au decis ca aceasta să fie FC Voluntari, o echipă care a câștigat Cupa României și Supercupa. Vom aborda acest meci la fel ca pe toate celelalte, la victorie. Încercăm să obținem calificarea. (…) Ne dorim să facem un joc bun, să învingem și să mergem mai departe. Vom vedea mâine dacă vom și reuși. Sperăm ca vremea să permită oamenilor să vină la meci, să avem publicul alături de noi și să facem un joc bun. (…) Terenul e ud, iar în fața porților e chiar moale. Sunt porțiuni unde e greu să îți menții echilibrul. Sperăm să nu ne împiedice acest lucru în jocul de mâine. (…) Voluntariul are o tranziție pozitivă foarte bună și foarte rapidă, are jucători de viteză în benzi. E o echipă bine echilibrată în centrul terenului, cu cei doi mijlocași centrali, Răuță și Novac, dacă ei vor juca mâine, care dau echilibru, iar Tudorie e un vârf de atac care înscrie meci de meci”, a declarat Pelici.

Pelici se reîntâlnește cu Niculescu

Pentru antrenorul echipei sibiene, meciul de mâine este prilejul de a se reîntâlni cu Claudiu Niculescu, un coleg de generație la cursurile pentru licența PRO. Pelici speră să își poată lua revanșa în fața Voluntariului după ce, în sezonul precedent, echipa pe care o pregătea atunci, CS Mioveni, a fost eliminată în optimile competiției KO chiar de adversarul de mâine.

„Anul trecut, cei care ne-au eliminat au fost chiar cei de la Voluntari. A fost un moment psihologic în meciul respectiv. (…) Au câștigat cu 2-1, ne-au eliminat și apoi au câștigat și Cupa României. Dacă e să fie același „film”, sper ca acest meci să fie cu o altă învingătoare și cea care câștigă mâine să ia Cupa României”, a mai spus Alexandru Pelici.

„Ne așteaptă un meci important, cu o echipă de Liga 1, exact acolo unde ne dorim să ajungem și noi. Ne duelăm de la egal la egal cu deținătoarea Cupei României. Sunt ferm convins că, dacă vom da totul pe teren, vom ieși învingători”, a afirmat, la rândul său, unul dintre cei mai experimentați jucători din lotul AFC Hermannstadt, Iulian Popa.

Pentru Petrișor Petrescu, meciul de mâine, cu FC Voluntari, este cel mai important din cariera sa, până în momentul de față.

„Cu siguranță ne va aștepta un meci greu. Întâlnim o echipă din primul eșalon. Trebuie să fim concentrați, pentru asta ne-am pregătit. Am avut două săptămâni mai încărcate, cu meciuri la 4-5 zile. Acum totul depinde de noi. Trebuie să intrăm cu capul sus în teren. Sunt convins că lumea va veni la stadion și de data asta, în ciuda vremii de afară”, a declarat Petrescu.

Atacantul Adrian Cîrstean, golgeterul echipei în ediția precedentă de campionat, speră să înscrie, contra Voluntariului, primul său gol din acest sezon. „Sperăm să învingem, să ne calificăm și să dau gol, să încep și eu să marchez”, a spus vârful de atac.

Biletele pentru meciul AFC Hermannstadt – FC Voluntari se vor pune în vânzare miercuri dimineața, la casieriile stadionului „Municipal”, începând cu ora 10:00.

Înregistrarea integrală a conferinței de presă de dinaintea meciului de Cupă cu FC Voluntari o puteți urmări în player-ul de mai jos:

Marius ANGHEL 24 Oct. 2017, 19:31 Cupa
Pe aceeași temă