FC Argeș vrea să aibă un parcurs cât mai lung în Cupa României. „Să reedităm performanța din 1993-1994”

Marius ANGHEL 12 Oct. 2017, 13:53 Cupa

Extrasă a opta din urnă la tragerea la sorți pentru stabilirea meciurilor 16-imilor Cupei României, FC Argeș a picat să joace pentru calificarea în optimi cu prim-divizionara CSM Poli Iași. Meciul se va desfășura la Pitești, în perioada 24-26 octombrie, data exactă nefiind încă stabilită de FRF.

Directorul sportiv al FC Argeș își dorește ca echipa Piteștiului să ajungă cât mai departe în actuala ediție a Cupei. Vasile Popa ar vrea ca alb-violeții să reediteze performanța din sezonul 1993-1994, atunci când FC Argeș a eliminat din competiție Steaua și Dinamo.

Oficialul grupării din Trivale le cere jucătorilor să joace cu ambiție și determinare pentru că nu au nimic de pierdut. „Îmi doream și eu una dintre cele mai puternice echipe ale României, dar așa a fost să fie. Am picat cu Poli Iași, o formație destul de puternică a Ligii 1. Vreau ca băieții să aibă atitudine și determinare. Mi-aș dori onorm să reedităm performanțele din 1993-1994 când am reușit să învingem la Târgoviște pe Dinamo și Steaua. Băieții noștri nu au nimic de pierdut din aceste meciuri cu echipe de Liga 1, ci doar de câștigat. Spectatorii piteșteni sunt avizi de fotbal și vor să vadă cât mai multe meciuri pe stadionul „Nicolae Dobrin” cu echipe din primul eșalon. În privința celor de la Poli Iași, sunt realist și spun că ei au prima șansă la calificare, însă Cupa României este competiția surprizelor. Sper ca noi să fim echipa care produce surpriza”, a spus Vasile Popa după tragerea la sorți.

Eftimie: „Cu un joc bun putem elimina Iașiul”

Iordan Eftimie, antrenorul echipei FC Argeș este convins că echipa pe care o pregătește are șanse să elimine pe CSM Politehnica Iași în șaisprezecimile de finală ale Cupei României. Principalul alb-violeților le cere jucătorilor să se autodepășească în disputa cu moldovenii pentru a merge mai departe în competiția KO.

Tehnicianul grupării din Trivale își dorea o echipă de mare tradiție a fotbalului românesc. „Sincer să fiu, îmi doream să cădem cu o echipă de mare tradiție precum Steaua, Dinamo sau CFR Cluj, însă așa a fost soarta. Am picat cu Poli Iași, o formație de Liga I care are în componență jucători de valoare. Iașiul este o echipă formată în această vară și este pregătită de un antrenor tânăr, dar bun. Adversarul este o echipă care aleargă foarte mult și care are în componență fotbaliști care pot face diferența. Noi plecăm cu șansa a doua pentru că este diferență de eșaloane, însă, în competițiția KO, toate echipele au șanse. Și noi avem șansa noastră și trebuie să o jucăm până la capăt. Îmi doresc ca piteștenii să vină în număr cât mai mare la stadion și să susțină echipa. Sunt convins că dacă vom face un joc bun și ne vom autodepăși, putem elimina Iașiul. Noi ne dorim să mergem mai departe, însă vom vedea ce va fi la ora meciului”, a declarat Iordan Eftimie după aflarea adversarului  din Cupa României.

Până la meciul cu Iașiului din Cupă, FC Argeș mai are programate două partide în campionatul Ligii 2. Sâmbătă, de la ora 11:00, o va întâlni pe teren propriu pe Academica Clinceni, iar weekendul următor va juca derby-ul argeșelului cu CS Mioveni.

FC Argeș a ajuns în 16-imi după ce a eliminat-o pe ACSO Filiași la loviturile de departajare, cu 7-5 la general, după ce pe durata celor 90 și 120 de minute scorul a fost 2-2.

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 12 Oct. 2017, 13:53 Cupa
Pe aceeași temă