Jocul a început sub auspicii complicate pentru bănățeni, deoarece, la prima ocazie importantă, Sepsi a marcat. În minutul 17, Murariu a avut o ieșire destul de hazardată și, după ce l-a blocat pe Hadnagy, nu a mai avut ce să-i facă și lui Daniel Prosser, la o pătrundere a ambilor atacanți în careu. Totuși, Timișoara putea marca la o fază la care Plămadă a scăpat singur spre poartă, dar a fost blocat de portarul Fejer, care a respins în față. Mingea a ajuns la Velici, care a trimis însă pe lângă poartă. A urmat o nouă ocazie ratată de Plămadă, dar și oaspeții au avut replică.
Alin Ignea a marcat cu un super-șut
Prosser putea fi periculos la o nouă incursiune în careu, dar de data aceasta nu a mai prins spațiul porții. Politehnica a continuat să arate însă poftă de joc. După ce fundașul stânga Dragoș Cojocaru a tras șut de la mare distanță, puțin peste transversală, a venit și egalarea. În minutul 43, Ignea a prins un șut imparabil de la 25 de metri, direct la vinclu. Până la pauză, Sepsi a mai încercat o combinație, între Hadnagy și Prosser, dar nu a putut egala.
Meciul a devenit mai apatic în repriza secundă
Jocul nu a mai fost atât de captivant în repriza secundă, când ocaziile s-au rărit. Timișorenii nu au mai fost periculoși decât prin faze fixe. Ignea a executat două lovituri libere, dar nu a prins spațiul porții, după ce la gol a avut o execuție perfectă. Sepsi putea fi periculoasă prin Prosser, dar a fost blocat la timp. Nou-intratul Vașvari a încercat un șut de la distanță, dar fără mare efect, iar Murariu a reținut fără probleme. Portarul gazdelor a reținut și ultimul șut periculos, din minutul 89, al lui Florin Ștefan, astfel că meciul a mers în prelungiri.
Bănică, aproape să înscrie în prelungiri
Ritmul de joc nu a fost grozav nici în prelungiri. Romeo Bănică a fost aproape să marcheze, dar a fost blocat de Fejer. Sepsi nu a reușit să fie foarte periculoasă, iar Ghinescu a mai irosit un balon trimis mult pe lângă poartă, de la distanță. În a doua repriză a timpului suplimentar, a fost rândul lui Nouvier să rateze, după ce a trimis pe lângă din lovitură liberă. Astfel, meciul a ajuns la penalty-uri.
Tânărul Coadă a mers primul să execute pentru Poli și a trimis în bara transversală. Hadnagy nu a ratat, după care a marcat Bănică, pentru gazde, și Nouvier pentru oaspeți. Dragoș Cojocaru a tras foarte slab, iar Fejer a reținut, după care Rus a mărit avantajul. Bozian a marcat, însă Drăghici nu a ratat și meciul s-a terminat.
ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – SEPSI OSK SFÂNTU GHEORGHE 3-5 după loviturile de departajare (1-1 după 90 și 120 de minute, 2-4 la lovituri de departajare)
Alin Ignea 43′ / Daniel Prosser 17′
Au marcat la loviturile de departajare: Romeo Bănică, Bogdan Bozian / Attila Hadnagy, Bryan Nouvier, Adrian Rus, Stephan Drăghici
Au ratat la loviturile de departajare: Ionuț Coadă, Dragoș Cojocaru / .
Murariu – Bilia (cpt.), Nicolescu, Coadă, Dr. Cojocaru – Fl. Lazea, Vigrășan – Bedea (Bănică 82′), A. Ignea (Miholca 111′), I. Plămadă (Bozian 82′) – Velici (Ghinescu 67′)
Rezerve neutilizate: D. Munteanu – C. Jurj, Szasz
Antrenor: Cosmin Petruescu
Fejer – Dodoi, I. Ursu, Ad. Rus, Fl. Ștefan – Velev (Vașvari 57′), Karnitskiy, Mensah (Nouvier 92′), Y. Hamed (Simonovski 84′) – Prosser (St. Drăghici 76′), Hadnagy (cpt.)
Rezerve neutilizate: Niczuly – Jovanovic, D. Sato
Antrenor: Eugen Neagoe
Stadion: „Dan Păltinișanu” (Timișoara – Timiș); Spectatori: 1.000; Arbitru: Marian Balaci (Drobeta Turnu Severin); Asistenți: Florin Păunescu (Râmnicu Vâlcea) și Daniel Hulubei (Vaslui).
În campionat, ASU Politehnica joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe terenul celor de la Daco-Getica București, iar Sepsi joacă vineri, pe terenul lui Dinamo.
Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU și Leczki JOZSI (Mediafax foto)