Eliminați de arbitru. Băcăuanii și-au luat adio de la Cupă după un meci bun cu vicecampioana, însă după un penalty inventat

Marius ANGHEL 29 Oct. 2015, 10:44 Cupa

Geaba au murit tinerii la Revoluție, geaba a venit Burleanu în locul lui Mircea Sandu, jocurile se fac la fel, în afara terenurilor de joc. Un arbitru ce a venit evident cu temă, aceea de a-i duce mai departe cu orice preț pe mureșeni, a eliminat o echipă băcăuană foarte bună, care nu merita să piardă.

Vicecampioana ASA Târgu Mureș a venit pe „Letea” cu prima garnitură, avertizată fiind de eliminarea Craiovei. Și ce dacă? Băieții lui Cristi Popovici au avut o primă repriză excelentă din care nu a lipsit decât golul (valabil). În minutul 5, Mihălăchioae a șutat spre vinclu, de la circa 18 metri, dar Viciu a respins miraculos. Doar două minute mai târziu, șutul-centrare expediat de Vraciu s-a plimbat amenințător prin fața porții oaspeților. După o perioadă de dominare teritorială sterilă a oaspeților, finalul primei reprize le-a aparținut băcăuanilor. Același Viciu a respins cu dificultate o deviere a lui Vraciu din 7 metri, în minutul 41. Doar un minut mai târziu, același Vraciu șutează spre poartă, Burcă preia la 2 metri și înscrie, dar este semnalizat în ofsaid. În ultimul minut al primei reprize, Viciu a intervenit din nou salvator, de această dată la șutul lui Dumitriu. Primul mitan s-a încheiat cu un nedrept 0-0, după ce băcăuanii au fost mult peste vicecampioni.

La pauză s-au făcut, probabil, cărțile. În minutul 55, Gonzalez a căzut neatins de nimeni în careul băcăuan și, probabil conform celor stabilite la cabine, arbitrul a dictat penalty. Gorobsov a transformat cu fentă, după care gazdele au alergat zadarnic în căutarea egalării pe care ar fi meritat-o din plin. Partida s-a încheiat cu o lovitură liberă de la 18 metri ratată de Hurdubei și cu tragerile de timp jenante ale mureșenilor, care au obținut o calificare mincinoasă.

„Din păcate am pierdut nemeritat. Jucătorii mi-au spus că nu a fost penalty, dar cred că în prima repriză puteam înscrie. A fost o primă parte foarte bună a noastră când ne-am creat ocazii de gol. După pauză ASA a jucat mai bine decât în prima repriză, dar nu cred că ne-au fost superiori. Noi am încercat să jucăm la fel ca în prima parte, dar am întâlnit, totuși, vicecampioana României. Rămânem cu satisfacția că am făcut o figură frumoasă și că am eliminat Universitatea Craiova”, a spus la final de meci antrenorul băcăuanilor, Cristian Popovici.

„E clar că nu au intrat motivați și Bacăul ne-a pus probleme. A fost echipa mai hotărâtă, mai decisă, dar am avut un portar în formă. După pauză am intrat altfel în teren și-i felicit pe jucători că au învins. Cred că și terenul rău a avut un cuvânt de spus, noi fiind echipa cu calitate tehnică superioară”, a spus și italianul Cristiano Bergodi, antrenorul echipei ASA Târgu Mureș.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

SC BACĂ‚U – ASA TÂRGU MUREȘ  0-1
Gorobsov ’56 – pen.

Bg. Miron – Mihălăchioae, Lozneanu (cpt.), A. Burcă, Drugă – C. Neagu (Grumezescu ’72), R. Adăscăliței, Dumitriu (Țuțu ’80), Pungă – Vraciu, A. Pavel (Hurdubei ’60)
Rezerve neutilizate: E. Savu – Ciuta, Nemțanu, Sascău
Antrenor: Cristian Popovici

Viciu – Golanski, Balaur, Gonzalez, Balic – Gorobsov, Brandan (N’Doye ’65) – Hanca, Voiculeț (cpt.)(Dedov ’80), Louis Pedro (Kortzorg ’73) – Axente
Rezerve neutilizate: Stăncioiu – Borza, Velayos, Sbârcea
Antrenor: Cristiano Bergodi

Stadion: Letea (Bacău); Arbitru: Marian Balaci (Drobeta Turnu Severin); Asistenți: Imre-Laszlo Bucși (Sfântu Gheorghe) și Gabriel Sabin Stroe (Pitești).

Text și foto: Sport.Bacăul

Marius ANGHEL 29 Oct. 2015, 10:44 Cupa
Pe aceeași temă