Dulce răzbunare! Mustivar a eliminat Craiova lui Mititelu

Mihai Andries 26 Sep. 2013, 12:25 Cupa

Deținătoarea Cupei României, Petrolul Ploiești a eliminat ieri pe FC Universitatea Craiova în 16-imi, scor 1-0. În 2006, oltenii lui Adrian Mititelu blocau drumul prahovenilor spre promovarea în Liga I.

Craiova și Petrolul nu se mai întâlniseră în meci direct de la meciul decisiv pentru promovarea în Liga I, de acum șapte ani. Câștigau atunci oltenii pe vechiul „Ilie Oană” cu 1-0, iar patru supraviețuitori au fost și aseară pe teren: Ciucă, Săceanu, Baird, unicul marcator din 2006, dar și Bornescu, devenit „lup” între timp.

Chiar dacă la finalul acelui sezon alb-albaștrii promovau, situația actuală este total diferită. Dacă ploieștenii se lăfăie pe o arenă modernă, râvnesc la titlu și aseară și-au început parcursul de apărare a trofeului Cupei României, echipa lui Mititelu este în postura de acum șapte ani, dar și exilată la 100 de kilometri de Craiova. Nostalgici după derby-urile încinse ale Ligii I, fanii craioveni i-au întâmpinat pe ultrașii adverși cu bolovani în geamul autocarelor, rivalitatea reaprinzându-se înaintea fluierului de start.

Craiova a jucat cu cinci fundași!

Antrenorul italian al Craiovei, Nicolo Napoli și-a luat măsuri pentru a acoperi diferența de valoare, așezând cinci fundași în fața obișnuitului 4-2-3-1 al lui Contra, care și-a odihnit jumătate dintre titulari. Oaspeților le-a revenit, de voie, de nevoie, inițiativa, iar Mustivar a deschis scorul după ce și-a permis să și lufteze inițial.

În replică, australianul Baird putea recidiva după șapte ani, dar Mircea Bornescu a fost acum în poarta adversă, blocându-l după gafa incredibilă a veteranului Geraldo Alves. După pauză, gazdele au încercat să și atace, neavând ce pierde, dar și-au depășit rar condiția de divizionară secundă, în timp ce Petrolul s-a mulțumit doar să scape de primul tur în parcursul de apărarea a trofeului. Până la un nou trofeu mai sunt de parcus doar patru pași.

Articol scris de Cosmin STAICU
Foto: Florin CEAUȘU

Mihai Andries 26 Sep. 2013, 12:25 Cupa
Pe aceeași temă