Dublă și pasă decisivă pentru Dan Nistor la debutul lui Claudiu Niculescu ca antrenor la Dinamo! „Câinii” au bătut Brăila la Galați și s-au calificat în optimi

Marius ANGHEL 25 Sep. 2018, 23:57 Cupa
Dublă și pasă decisivă pentru Dan Nistor la debutul lui Claudiu Niculescu ca antrenor la Dinamo!**

Florentin Petre și Claudiu Niculescu, ambii au 42 de ani și trecut de fotbaliști legendari pentru Dinamo, iar prezentul i-a adus față-n față, ca adversari, de astă dată ca antrenori. Niculescu are deja în palmaresul de tehnician două trofee, Cupa României și Supercupa cu FC Voluntari, dar are emoțiile unui debutant. Este la primul meci la conducerea tehnică a echipei de suflet. Dincolo, Florentin Petre are ocazia unei prime victorii de răsunet în scurta-i carieră de „principal”, începută abia cu un an în urmă, dar ce misiune are! Poate să-și învingă echipa care-i este emblematică pentru activitatea de fotbalist, conducând o formație, Dacia Unirea Brăila, care n-a bătut pe nimeni în primele opt etape din liga secundă, mai ales și fără avantajul terenului propriu, nevoia de „nocturnă” ducând meciul la Galați.

Răspundul, unul negativ pentru Florentin Petre, părea să fi venit foarte repede, pe fondul unor scandări ostile echipei „gazdă” din partea unora dintre spectatorii gălățeni. La o centrare din corner, Ricardo Grigore, impardonabil de singur în 6 metri, a înscris cu capul (6”), iar aproape imediat Salomao (8”) l-a lansat pe Nistor singur spre poartă și s-a făcut 2-0.

Marcatorii au avut grijă să se vadă reacția lor la evenimentele zbuciumate prin care a trecut Dinamo în ultimele zile. Ricardo Grigore a sprintat spre banca alor săi pentru a arăta un tricou pe care scria „Danciu, rămâi cu noi”, mesaj către Ionel Dănciulescu, care a demisionat din funcția de director general și care totuși a asistat la meci, din tribuna oficială a stadionului „Oțelul”, iar căpitanul dinamovist s-a bucurat arătând sigla clubului de pe tricou spre peluza fanilor alb-roșii, ca răspuns la controversatul episod al ofertei de la FCSB.

Ajungând la 2-0 atât de repede, trupa lui Niculescu o fi crezut că a dat deja răspunsul final, la ce ritm scăzut a urmat, iar Dacia Unirea a putut să devină echipa mai pozitivă. Atitudinea brăilenilor a fost premiată cu un penalty (21”), acordat la un fault al portarului Muțiu asupra camerunezului Bebey. Muțiu a apărat în primă fază la execuția lui Maxin, dar brăileanul a urmărit și a marcat pe respingere.

Subotici, ratarea anului!

De acolo, jocul s-a echilibrat surprinzător, până spre ultimele minute ale reprizei, când Dinamo a avut două ocazii uriașe. Subotici (41”) s-a înscris cu șanse mari la „premiul” pentru ratarea anului în fotbalul mondial, deviind din doar jumătate de metru în bara transversală, cu poarta goală, o minge a lui Nistor care se ducea în poartă! Popescu a trimis și el în bară (45), festivalul ratărilor dinamoviste continuând și după reluare: Subotici (55”, singur cu portarul la 14 metri, central), Salomao (56”), Hanca (60”), Daniel Popa (67”, singur de la 25 de metri), portarul echipei brăilene, Avram, făcând adevărate minuni.

Suspansul s-a dus spre fundul Dunării după ce singurul chinez din primele două ligi românești, Li Yuefeng, a primit al doilea cartonaș galben (68”) și echipa brăileană a rămas în inferioritate numerică. Nistor a profitat rapid de spațiile uriașe din defensiva adversă și a înscris a doua oară (71”). Și Dinamo a terminat în zece jucători, Sorescu fiind eliminat (88”) după al doilea „galben”.

Claudiu Niculescu debutează astfel cu o victorie ca principal al lui Dinamo și acum are adevăratele teste din campionat, în timp ce Florentin Petre mai are de antrenat până să reușească prima mare realizare în noua sa carieră.

DACIA UNIREA BRĂ‚ILA – DINAMO   1-3
Mihai Maxin 21′ / Ricardo Grigore 6′, Dan Nistor 8′, 71′

R. Avram – Gab. Niță, Merville (Moroianu 67′), B. Hamza, Manu – Lu Yuefeng, Liv. Gheorghe (Pleșa 63′) – Maxin, Vitan, Ciucureanu – Bebey (Sil. Crăciun 79′)
Rezerve: Rob. Chirilă – Hîmpea, Calu, Van den Driest
Antrenor: Florentin Petre
Eliminat: Lu Yuefeng 68′ (cumul de cartonașe galbene)

Muțiu – Delorge, D. Ciobotariu, Mih. Popescu, Vl. Olteanu – Hanca, R. Grigore – Sorescu, D. Nistor (I. Șerban 75′), Salomao (Cooper 62′) – Subotic (D. Popa 62′)
Rezerve: Mih. Eșanu – Rob. Moldoveanu, Corbu, Mezague
Antrenor: Claudiu Niculescu
Eliminat: Deian Sorescu 88′ (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: Oțelul (Galați); Spectatori: 2.500; Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureș); Asistenți: Adrian Popescu (Craiova) și Ovidiu Arusoaiei (Piatra Neamț).

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Marius ANGHEL 25 Sep. 2018, 23:57 Cupa
Pe aceeași temă