„Dubla” lui Florea a dus Chindia în 16-imi. Viorel Moldovan e convins că echipa va ieși din „spirala negativă”. Unde ar putea juca meciul din nocturnă cu CFR Cluj

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 19 Sep. 2018, 13:06 Cupa

Chindia a câștigat în minutul 6 al prelungirilor jocul din turul 4 al Cupei României cu Flacăra, desfășurat marți la Moreni, după o nouă evoluție neconvingătoare.

Daniel Roman (45) a deschis scorul pentru gazde, care au arătat bine, cu mult peste ceea ce joacă în campionatul Ligii a 3-a și i-au făcut pe supoteri să spere până în final la o calificare istorică. Ocaziile reale ale Chindiei au apărut după intrarea lui Cristi Cherchez (58). Golgheterul Târgoviștei a scos un penalty îndelung contestat de morenari (83), după un contact cu Matei. Ca și în barajul cu Voluntari, Cherchez a ratat, dar Florea a înscris din respingerea lui Chiran.

Mai departe s-a jucat pe contre, dar și cu mulți nervi: același Roman (90+2) a trecut pe lângă gol, pentru ca, patru minute mai târziu, Florea (90+6) să finalizeze elegant pasa perfectă a căpitanului Martac.

Chindia câștigă cu mari emoții derby-ul județului Dâmbovița, urmărit de peste 1.500 de spectatori și care a propus un duel interesant al băncilor tehnice, Viorel Moldovan vs. Gabi Paraschiv, doi oameni cu CV-uri impresionante. Poate fi semnalul trezirii pentru Chindia, care s-a chinuit teribil în ultima lună. Duminică e momentul adevărului, acasă cu SSC Farul (ora 11:00).

Moldovan: „Sunt convins că după acest succes ne vom debloca și ne vom exprima altfel”

La finalul meciului, Viorel Moldovan a lăudat jocul echipei din repriza a doua și transmitea că e încrezător că Chindia va ieși din criza din ultima perioadă odată cu această victorie.

„Astăzi am făcut un meci foarte bun în repriza a doua, am reușit să ne calificăm. Aveam nevoie de această victorie, pentru ca băieții să se descătușeze. Și la Juventus Colentina am jucat foarte bine. Sunt astfel de momente, spirale negative care te pun în dificultate, când nu-ți ies absolut lucrurile. Eu sper ca odată cu această calificare și victorie să ne revenim și să prindem încredere, pentru că, într-adevăr, s-a văzut în anumite momente o crispare în exprimarea băieților. E și normal, nu au mai câștigat de câteva jocuri și aveam nevoie de această victorie. Sunt convins că după acest succes ne vom debloca și ne vom exprima altfel”, a comentat Viorel Moldovan.

Atmosferă de meci mare

Cum era de așteptat, tribuna I a stadionului din Moreni s-a umplut la meciul cu Chindia. În peluze au stat membrii galeriilor morenare, Peluza Marian Pîrșă și Peluza Sud, care au asigurat fondul sonor al jocului. Chindia nu a avut o galerie organizată, ci doar microbiști care au venit pe cont propriu la Moreni și s-au bucurat, în final, de calificare.

Momente tensionate cu Gabi Paraschiv în prim-plan

Meciul de la Moreni a oferit și un moment tensionat pe final, după ce Chindia a egalat.

Cu zece minute înainte de final, Cristian Cherchez a fost faultat în careu, iar centralul Naidin a indicat punctul cu var. În acel moment s-a petrecut prima situație tensionată. Jucătorii echipei din Liga 3, cât și banca tehnică au contestat decizia arbitrului.

Același Cherchez a executat, dar a trimis slab, iar portarul Chiran a respins. Daniel Florea a urmărit balonul și a trimis în plasă pentru 1-1. Gazdele au reclamat faptul că Florea se afla în interiorul careului în momentul în care Cherchez a șutat de la 11 metri.

Antrenorul Gabriel Paraschiv, campion cu Oțelul în 2011, și-a chemat jucătorii la marginea terenului pentru a le spune să iasă de pe teren. Meciul a fost întrerupt preț de circa patru minute, iar Paraschiv a cedat în cele din urmă. Arbitrul l-a eliminat pe antrenor pentru gestul său.

Adversar puternic în 16-imi. Unde se va disputa meciul?

Altfel, imediat după terminarea meciului, la Casa Fotbalului a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea fazelor 16-imilor.

Chindia a picat cum nu se putea mai rău. Divizionara B din Târgoviște va întâlni campioana României, CFR Cluj, în următoarea fază a competiției. Meciul a fost programat de federație miercuri, 26 septembrie, ora 21:30.

Ca de fiecare dată în ultimii ani când a fost obligată să joace în nocturnă, Chindia trebuie să găsească soluții de a organiza meciul în apropiere sau să accepte să evolueze pe terenul adversarului, vezi cazurile Dinamo (2013, 16-imi) sau Astra Giurgiu (2017, optimi).

„Este exclus să mergem la Cluj. Avem meci greu în campionat sâmbăta viitoare, la Brăila. Vom juca aproape de Târgoviște, la Mioveni, Ploiești sau Pitești. În scurt timp vom anunța toate detaliile”, a explicat președintele clubului, Marcel Ghergu.

FLACĂ‚RA MORENI – CHINDIA TÂRGOVIȘTE 1-2
Daniel Roman 45′ / Daniel Florea 83′, 90+6′

Chiran – M. Oprea, Andr. Costache, Eug. Matei, Oaie, Dr. Cernea (Vl. Parghel 70′) – Vîrtej, Zidăroiu (Al. Negrea 75′), Al. Neacșu – D. Roman, Sil. Oprescu (C. Dinu 70′)
Rezerve neutilizate: Al. Sîrbu – I. Ilie, G. Preda, Bg. Negrea
Antrenor: Gabriel Paraschiv
Eliminat: Marius Oprea 90+8′ (cumul de cartonașe galbene)

Ius. Popescu – Martac, Gîșă, Vătavu, Crinel Stoica – Alin Manea, Liv. Mihai, Bg. Vasile (Rogoveanu 72′), Mihaiu (Andr. Șerban 46′) – D. Florea, Cr. Neguț (Cherchez 59′)
Rezerve neutilizate: Meilă – Nisipeanu, Acasandrei, Dudea
Antrenor: Viorel Moldovan

Stadion: Flacăra (Moreni); Spectatori: 1.500; Arbitru: Marius Naidin (Pitești); Asistenți: Mihai Marian Ionescu (Suseni – Argeș) și Constantin Pantilimonescu (Ploiești).

Articol scris de Ionuț MARIN
Foto: Cosmin Sava / Facebook Flacăra Moreni

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 19 Sep. 2018, 13:06 Cupa
Pe aceeași temă