Deținătoarea Cupei s-a calificat în optimi. Gardoș și Markovic, la primele goluri pentru Universitatea. Sportul Snagov n-a putut produce surpriza pe „Ion Oblemenco”

Marius ANGHEL 25 Sep. 2018, 20:58 Cupa

Craiovei nu prea i-a mers bine cu ilfovenii în Cupă, fiind eliminată de Voluntari în semifinale, acum două ediții, iar anul trecut, în drum spre trofeu, cel mai dificil duel a fost cu Afumațiul, la Ploiești, unde alb-albaștrii au fost conduși de două ori și abia în prelungiri au rezolvat calificarea.

Craiova și Snagovul se mai întâlniseră, și chiar de patru ori, în Liga a 2-a, pe vremea când actualii ilfoveni erau bănățeni și se numeau Metalul Reșița, după ce se înființaseră ca Damila Măciuca. Neînvins în acest sezon, liderul eșalonului secund a etalat formula de bază, sperând să dea lovitura chiar în fieful deținătoarei trofeului. Nici Mangia nu a protejat prea multe vedete, dar acestea au început pe călcâie partida, luând la preț de matineu o formație foarte bine organizată a Snagovului.

Aceasta a și avut prima mare ocazie a partidei, în minutul 25, dar Vali Bărbulescu n-a prins poarta, singur cu Laurențiu Popescu, și cu Buia și Dănălache disponibili în dreapta. Exigenții fani craioveni, care au avut ocazia înainte de meci de a se fotografia cu trofeul Cupei, la statuia „Tunarului” Oblemenco, n-au tolerat prea mult atingerile superficiale ale lui Mitriță și Bărbuț și gafele lui Burlacu, declanșând murmure în tribune, după numai o jumătate de oră. Acestea au fost estompate însă de reușita cu capul a lui Florin Gardoș, servit pe 6 metri de Cicâldău, omul-assist în Bănie.

În decembrie 2013, într-un Steaua – Astra 3-1 marcase Gardoș ultima dată într-un meci oficial.

Prima parte s-a încheiat în avantaj pentru deținătoarea Cupei, care însă n-a fost deloc convingătoare în joc. În fruntea listei de indolenți s-a aflat Mitriță, care a pierdut absolut toate mingile. Alb-albaștrii au continuat la fel de superficial și haotic și partea secundă, iar Hlistei a avut o mare șansă de egalare, provocată de gafele lui Bancu și Gardoș, dar Popescu a apărat senzațional.

Ca și în prima parte, ocazia s-a răzbunat mai târziu. Un contraatac pe traseul Bancu-Rocha-Mitriță i-a oferit un prilej ideal lui Jovan Markovic de a marca primul său gol pentru Universitatea, la 17 ani și jumătate.

Fără să forțeze, părând mai mult cu gândul la derby-ul cu CFR Cluj, deținătoarea Cupei merge în optimi, în timp ce Snagovul rămâne cu regretul ratării celor două uriașe ocazii de a marca pe „Oblemenco”.

SPORTUL SNAGOV – U CRAIOVA   0-2
Florin Gardoș 36′, Jovan Markovic 74′

Andr. Marinescu – Șt. Vlădoiu (I. Șerban 80′), V. Lică, Fl. Ilie, Bg. Stancu – Val. Bărbulescu (cpt.), L. Ion – Tazouti (Vl. Bărbulescu 78′), Buia, Hlistei – Cr. Dănălache (Borțoneanu 68′)
Rezerve neutilizate: Fl. Iacob – Ct. Oanea, Gîț
Antrenor: Laszlo Balint

Laur. Popescu – Donkor, Gardoș (Dimitrov 65′), Ferreira, Bancu – Fedele, Cicâldău (Mateiu 75′) – Bărbuț, Al. Mitriță (cpt.), Andr. Burlacu (Markovic 60′) – Nuno Rocha
Rezerve neutilizate: Pigliacelli – Briceag, Cr. Șerban, Mihăilă
Antrenor: Devis Mangia

Stadion: „Ion Oblemenco” (Craiova – Dolj); Spectatori: 6.000; Arbitru: Horia Gabriel Mladinovici (București); Asistenți: Andrei Constantinescu și Vlad Bârleanu (toți din București).

Articol scris de Cosmin STAICU
Foto: Universitatea Craiova

Marius ANGHEL 25 Sep. 2018, 20:58 Cupa
Pe aceeași temă