Derby de Timișoara, decis în prelungiri! ASU Politehnica merge mai departe în șaisprezecimile Cupei cu „dubla” lui Bozian. Ripensia a jucat în zece din minutul 71

Anda DELIU, Marius ANGHEL 12 Sep. 2018, 22:17 Cupa

ASU Politehnica a făcut „setul” de 6-1 în meciurile directe cu Ripensia Timișoara, pe care a învins-o cu 2-1 după prelungiri în turul 4 al Cupei României, miercuri seară, pe „Dan Păltinișanu”. În timpul regulamentar, scorul a fost 1-1, cel înregistrat și după primele 45 de minute. Politehnica a deschis scorul prin Bogdan Bozian, iar ripensiștii au egalat după un penalty bătut de Cătălin Bădăuță. Din minutul 71, Bogdan Străuț a fost eliminat cu roșu direct, iar golul victoriei l-a marcat același Bogdan Bozian.

Meciul de la Timișoara a început într-o notă de echilibru, cu cei de la ASU Poli puțin în pressing. Totuși, prima ocazie a aparținut ripensiștilor, la o centrare a lui Monea, ajunsă de Călin Toma, care a tras în bara transversală. Politehnica a fost nevoită să-l scoată pe Schieb din minutul 18, accidentat, iar în locul său a intrat Miholca. După un minut, alb-violeții au deschis scorul, după o greșeală mare a lui Păduraru. Portarul i-a dat „pasă” lui Bozian (19), care a marcat din colțul careului mic.

Accidentare cu „noroc” și la Ripensia

Mera și Murariu au avut și ei o fază la care nu s-au înțeles, iar balonul a ajuns la Dumiter, care nu a prins însă spațiul porții. Din minutul 37, Ungureanu a trebuit să fie înlocuit, din cauza unei accidentări, iar în locul său a intrat Bădăuță. Peste trei minute, atacantul a marcat golul egalizator. Dumiter a obținut un penalty, după o ciocnire cu Vidrăsan. Bădăuță a tras de la punctul cu var și astfel, la pauză s-a intrat cu 1-1.

Străuț și-a lăsat echipa în inferioritate

Ambele formații au irosit ocazii în repriza secundă. Ignea a tras de la 14 metri peste transversală, după o pasă de la Bedea. De cealaltă parte, Dumiter a ratat din nou „întâlnirea” cu spațiul porții, pentru ca în tabăra alb-violeților, după o cursă de 40 de metri, Velici să tragă în Păduraru. Din minutul 71, Politehnica a avut om în plus, deoarece Străuț a fost eliminat după o intrare dură la Miholca ce l-a determinat pe arbitru să-i dea cartonașul roșu direct. Superioritatea nu a fost însă fructificată în ultimele 20 de minute din timpul regulamentar.

Politehnica a marcat în prelungiri

Prima repriză de prelungiri a debutat cu o fază la care alb-violeții au reclamat penalty, după ce Ignea a căzut în careu, însă, cum nu s-a dat nimic, Ripensia a scăpat pe contraatac, iar Dumiter a tras tare în bara transversală. Golul s-a marcat însă la cealaltă poartă în minutul 95. Nicolescu a tras primul la poartă, Păduraru a respins, dar Bozian a fost „la post” și a marcat cu capul. În minutul 113, Dumiter a marcat, dar din ofsaid, astfel că nu s-a mai ajuns la lovituri de departajare.

RIPENSIA TIMIȘOARA – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA     1-2 după prelungiri (1-1 după 90 de minute, 0-1 în prelungiri)
Cătălin Bădăuță 40′ – pen. / Bogdan Bozian 19′, 95′

Păduraru – Ad. Popa, Străuț, M. Toma, C. Toma (cpt.) – Ad. Ungureanu (Bădăuță 37′), Anghelina (Zaluschi 103′), Apro, Burdeț – Monea (Barîcă 110′), Dumiter
Rezerve neutilizate: Rădulescu – Hecsko, Lemnaru, Cluci
Antrenor: Radu Suciu
Eliminat: Bogdan Străuț 71′ (roșu direct)

Murariu – Scutaru, Nicolescu, Mera (cpt.)(Bănică 78′), Cojocaru – Vidrășan, A. Ignea (Lazea 110′) – Bedea, Bozian, Schieb (Miholca 18′, Ghinescu 90′) – Velici
Rezerve neutilizate: D. Munteanu – Coadă, Szasz
Antrenor: Cosmin Petruescu

Stadion: „Dan Păltinișanu” (Timișoara – Timiș); Spectatori: 2.000; Arbitru: Florin Miron (București); Asistenți: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Andrei Nicolae Chițoiu (Timișoara).

În campionat, Ripensia joacă acasă, sâmbătă, de la ora 11:00, cu CS Balotești. În schimb, ASU Politehnica are meci duminică, de la ora 13, la Petrolul Ploiești.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto)

Anda DELIU, Marius ANGHEL 12 Sep. 2018, 22:17 Cupa
Pe aceeași temă