Delegare cu probleme. Foresta – Steaua, meci condus de un arbitru amenințat de Argăseală: „O rușine, nu poți trata așa o echipă!”

Marius ANGHEL 26 Oct. 2016, 17:43 Cupa
Delegare cu probleme.** Foresta - Steaua, meci condus de un arbitru amenințat de Argăseală:

Evenimentul sezonului la Suceava, partida din Cupa României dintre Foresta și Steaua (joi, ora 21:30) va fi arbitrată de Robert Dumitru. Centralul brașovean de 42 de ani va fi, astfel, la prima partidă în care va arbitra vicecampioana României după mai bine de un an și jumătate. În aprilie 2015, Robert Dumitru a refuzat steliștilor două penalty-uri și a validat un gol marcat din ofsaid de Oțelul în partida în care gălățenii au învins cu 2-1 pe Național Arena.

Imediat, arbitrul a fost aspru criticat de Valeriu Argăseală, președintele Stelei. „E o rușine de arbitraj, nu am văzut în viața mea așa ceva. E inexplicabil, e un mod pe care nu l-am văzut niciodată, nu poți trata așa o echipă. Mă refer la arbitrul de linie și la arbitrul de centru, sunt la fel de vinovați. O asemenea manieră de arbitraj este intolerabilă, este inexplicabilă și nu cred că poate fi rezultatul unei forme slabe a arbitrului”, spunea atunci oficialul stelist. 

De la acel moment, Robert Dumitru a intrat într-un con de umbră și nu a mai fost delegat ca principal la nicio partidă jucată de Steaua. Mai mult, brașoveanul a fost trimis să arbitreze în Liga a 2-a și în Liga a 3-a.

Alături de Robert Dumitru, la meciul ce se va desfășura pe stadionul Areni din Suceava vor mai arbitra tușierii Gero Szabo (Cluj-Napoca) și Daniel Hulubei (Vaslui). Rezervă va fi Emil Voicu (Bacău), iar observatori au fost delegați Costin Ioan Toma (Piatra Neamț) și Bogdan Gheorghiță (Vaslui).

Foto: Mediafax / Andreea Alexandru

 
Marius ANGHEL 26 Oct. 2016, 17:43 Cupa
Pe aceeași temă