Dacia Unirea a ieșit cu fruntea sus din Cupă. Brăilenii au fost aproape să o elimine pe Dinamo, însă Gnohere i-a readus cu picioarele pe pământ

Marius ANGHEL 26 Sep. 2015, 14:07 Cupa
Dacia Unirea a ieșit cu fruntea sus din Cupă.** Brăilenii au fost aproape să o elimine pe Dinamo, însă Gnohere i-a readus cu picioarele pe pământ

Dacia Unirea a pierdut cu 3-2 în fața lui Dinamo București, însă fotbaliștii brăileni au ieșit cu fruntea sus din Cupa României. Meciul de joi a fost unul spectaculos și chiar dramatic pe ultima sută de metri. În fața unui public numeros și entuziast, elevii lui Alin Pânzaru au controlat jocul în prima repriză și au reușit să intre cu un gol avantaj la cabine. În minutul 51, Laurențiu Ivan a fost la un pas de 2-0 și doar bara l-a salvat pe Popescu și implicit pe Dinamo de la un eșec pe Municipal. Din cabina de la tribuna oficială Rednic i-a transmis lui Iulian Mihăescu să facă două modificări în dispozitivul dinamovist, mai precis i-a trimis în teren pe Van Haaren și Anton, iar „câinii roșii”, într-o formulă ofensivă, 3-5-2, au reușit să întoarcă rezultatul în favoarea lor în mai puțin de un sfert de oră, în urma unui hat trick realizat de Gnohere. Nemaiavând ce pierde, brăilenii au mizat pe cartea atacului și cu cinci minute înainte de finalul partidei au redus din diferență, însă nu au reușit și golul egalizator, cel care putea trimite partida în prelungiri.

Joi, de la ora 14.30, aleile Parcului Monument s-au animat, deoarece mulți brăileni au dorit să ajungă din timp la stadionul Municipal pentru a prinde un loc bun, de unde să urmărească duelul din șaisprezecimile Cupei României dintre Dacia Unirea și Dinamo București. Iar la ora jocului în tribune erau în jur de 15.000 de spectatori, ca în vremurile bune. Duelul galeriilor a început încă din startul partidei, iar meciul a fost unul electrizant încă din primul minut.

Brăilenii au luat cu asalt careul advers și în primele cinci minute Onofraș a fost blocat în momentul șutului, iar după lovitura liberă executată de Necoară, Popescu a boxat mingea care se îndrepta spre Pușcașu și Onofraș. În minutul 11, Târcoveanu a fost oprit din cursă la marginea careului brăilean, gazdele au lansat un contraatac prin Onofraș, acesta a trimis o diagonală pe partea dreaptă, dar mingea șutată de Roșu a fost blocată de unul dintre apărătorii dinamoviști. Șapte minute mai târziu a fost rândul lui Dinamo să treacă pe lângă deschiderea scorului, Târcoveanu i-a pasat lui Patrik Petre, dinamovistul a intrat în careul brăilean și a șutat din întoarcere, dar Mitrea a înlăturat pericolul. În minutul 23 Pușcașu a cerut penalty la hențul făcut de Nedelcearu, toți au văzut infracțiunea, numai centralul Adrian Cojocaru nu a sesizat-o și jocul a continuat. Pușcașu (min. 27) și respectiv Mevlja (min. 33) au fost la un pas de a marca.

Insistența gazdelor s-a concretizat în minutul 39, când Costel Roșu a intrat în careul dinamovist, unde a fost agățat cu mâna de Ghomsi, iar centralul a arătat punctul cu var. Necoară a marcat, iar brăilenii din tribune începeau să spere într-o victorie a favoriților. Ba chiar unii dintre ei sperau ca Dacia Unirea să se califice în optimi și astfel să o vadă și pe Steaua pe Municipal.

Gnohere și Anton au făcut diferența în repriza a doua

Tot Dacia Unirea a fost echipa mai periculoasă în startul părții secunde, iar la șase minute de la reluare Roșu i-a pasat lui Ivan, dar mingea șutată de fundașul central al gazdelor a lovit bara din dreapta a porții apărate de Popescu. Rednic i-a trimis în teren pe Van Haaren și Anton, iar „câinii roșii”, într-o formulă ofensivă, 3-5-2, au reușit să întoarcă rezultatul în favoarea lor în mai puțin de un sfert de oră, grație unui hattrick realizat de Gnohere.

În minutul 61, Mitrea a scăpat cu emoții de primirea golului egalizator, însă nu a mai putut evita egalarea în minutul 63 când, după o acțiune prelungită de atac a dinamoviștilor, mingea a ajuns la Anton, acesta a centrat în fața porții și, de la patru metri, Gnohere a pus latul și a trimis-o în vinclul porții brăilene pentru 1-1. În minutul 73 Vojnovici i-a pasat în adâncime atacantului francez iar acesta, de la 14 metri, a catapultat-o în vinclul din dreapta a porții lui Mitrea. După doar două minute Gnohere a realizat hattrick-ul și partida era jucată.

Condusă cu 3-1 formația brăileană a reușit un final de meci foarte bun. Dacia Unirea a redus din diferență cu șase minute înainte de finalul partidei prin Muscă, dar nu a mai avut puterea de a trimite meciul în prelungiri.



„Prima repriză ne-a aparținut și acest lucru s-a reflectat și pe tabelă după primele 45 de minute. Șansa nu ne-a surâs la șutul lui Ivan apoi treptat am cedat mijlocul terenului. Nu am rezistat fizic ritmului partidei și am pierdut, ce-i drept, în fața unei echipe puternice din campionatul românesc”, a spus Alin Pânzaru, antrenorul principal al Daciei Unirea.

„Le mulțumim brăilenilor că au venit în număr foarte mare la stadion și ne-au susținut, aceasta a fost marea noastră bucurie. Sper să-i avem alături de noi și la meciurile viitoare. Am făcut un joc bun, cu puțină șansă noi am fi mers poate, mai departe, acum ne vom concentra pe campionat”, a fost declarația căpitanului de echipă al Daciei Unirea, Sorin Frunză.

„A fost un meci cu două reprize distincte. În prima parte nu am avut agresivitate, am stat departe de adversari și le-am dat posibilitatea de a veni peste noi cu centrări. În repriza a doua jucătorii cu experiență ca Gnohere și Anton au făcut diferența și au întors rezultatul în favoarea noastră”, a fost concluzia lui Iulian Mihăescu, cel care a stat pe banca dinamoviștilor, în locul lui Rednic, suspendat pentru acest joc.

„Am intrat în teren ceva mai relaxați și am avut emoții în prima repriză. Vreau mai mult de la jucătorii tineri. Mă bucur că ne-am calificat până la urmă, așa cum de altfel mă bucur că am ieșit din insolvență. De acum lucrurile se vor schimba în proporție de 100% la Dinamo. Îmi pare rău pentru Brăila, un oraș care iubește fotbalul, dar care nu are condiții pentru așa ceva și este păcat”, a declarat Mircea Rednic, la finalul partidei pe care a urmărit-o de la tribuna oficială a stadionului Municipal.

Dacia Unirea: Mitrea – Iosofache (Al. Niță 72), L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – Petean (Al. Muscă 77), C. Roșu, Frunză, Necoară (Olenic 68) – Onofraș, Pușcașu
Rezerve neutilizate: Leu – Moise, S. Nicoliță, M. Dima
Antrenor: Alin Pânzaru

Dinamo: I. Popescu – Fai, Nedelcearu (P. Anton 60), Puljic, Ghomsi – Vojnovic, Mevlja – P. Petre, Tîrcoveanu (Van Haaren 46), Moldoveanu – Gnohere (L. Manole 79)
Rezerve neutilizate: Cerniauskas – Corbu, A. Marc, I. Șerban
Antrenor: Mircea Rednic

Articol scris de Costel FILIP
Foto: Sorin PANĂ‚

Marius ANGHEL 26 Sep. 2015, 14:07 Cupa
Pe aceeași temă