Contra: „Ați văzut ce frumos este un derby Rapid-Petrolul? Îi așteptăm în Liga I”

Marius ANGHEL 31 Oct. 2013, 23:21 Cupa

Antrenorul Petrolului, Cosmin Contra, s-a declarat și el extrem de încântat de calitatea adversarei întâlnite în optimile Cupei României. Tehnicianul prahovenilor a avut numai cuvinte de laudă la adresa Rapidului, după meciul câștigat de „lupi” cu 2-0.

„Mă așteptam la o replică așa bună din partea Rapidului, deoarece au motivație și sunt antrenați de un tehnician care știe cum să scoată ce este mai bun din ei. Am avut mai multă posesie, am controlat jocul, a câștigat echipa mai bună, până la urmă. Ați văzut ce frumos este un derby între Rapid și Petrolul, sper ca la anul să reedităm derby-ul în Liga I. Echipa Rapidului este una foarte agresivă, cu jucători tineri, care pot ajunge chiar și în națională. Giuleștenii nu au cum să nu promoveze.

În campionat va fi greu să revenim, deoarece Steaua are o maturitate deosebită și este foarte greu. Mai avem trei etape până la meciul direct, dar până atunci vrem să ne concentrăm pe jocurile noastre”, a spus Contra la Sport.ro.

Petrolul Ploiești, deținătoarea trofeului, s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României – Timișoreana, după ce a învins joi seară, la București, cu scorul de 2-0 (0-0), pe Rapid, în optimile competiției.

Golurile au fost marcate de Dore ’66 și Romario ’72.

Rapid: Drăghia – Voicu, Tânc, Lung, N. Vasile – Selagea, Negru (Coman ’78) – Martin (Herea ’72), Al Ioniță II, Doman (Lukanovici ’85) – Ciolacu. Antrenor: Viorel Moldovan.

Petrolul Ploiești: Bornescu – Achim, Geraldo (Romario ’36), Benga, Guilherme – Mustivar, Hoban – Fernandez (Albin ’61), Boudjemaa, Teixeira (Morar ’76) – Dore. Antrenor: Cosmin Contra.

Cartonașe galbene: Voicu ’14, Coman ’90 / Boudjemaa ’58, Teixeira ’58, Dore ’69

Meciul a fost arbitrat de o brigadă cu Radu Petrescu la centru, ajutat la cele două linii de George Neacșu și Vlad Bârleanu. Arbitru de rezervă a fost Iulian Călin, iar observatori Cornel Sorescu și Florin Nicolaescu.

La partidă au asistat aproximativ 11.000 de spectatori.

Foto: Octav GANEA

Marius ANGHEL 31 Oct. 2013, 23:21 Cupa
Pe aceeași temă