ASU Politehnica și-a făcut societate pe acțiuni și așteaptă afilierea la FRF. Cramele Recaș și Cosmin Contra, printre membrii Consiliului de Administrație. ”Vrem pe Poli în Liga 1”

Anda DELIU 25 Jun. 2021, 16:35 Liga 2
ASU Politehnica și-a făcut societate pe acțiuni și așteaptă afilierea la FRF. Cramele Recaș și Cosmin Contra, printre membrii Consiliului de Administrație. ”Vrem pe Poli în Liga 1”

ASU Politehnica vrea să devină societate pe acțiuni, din asociație sportivă, iar în acest sens clubul a făcut demersuri juridice. S-a înființat o societate sportivă universitară, dar mai urmează că entitatea nou să obțină un Certificat de Identitate Sportivă și să se afilieze la FRF.

Din Consiliul de Administrație al noii entități fac parte Cosmin Contra, Cramele Recaș, dar și un timișorean implicat în trecut la echipa de rugby a orașului, Dușan Filipaș, alături de, bineînțeles, Druckeria.

  • În noua societate constituită deja juridic, acum, Clubul Sportiv Asociația Sportivă Universitară Politehnica Timișoara (care are ca asociaţi Universitatea Politehnica, Fundaţia Politehnica şi Asociaţia Foştilor Absolvenţi şi Angajaţi ai Politehnicii – Alumni) are 90 la sută din acționariat, iar Asociaţia Suporterilor Timişoreni ”Druckeria” are 10 la sută. O societate pe acţiuni are nevoie de minimum doi acţionari.
  • ”Clubul nostru a intrat într-o nouă eră. Astăzi s-a oficializat constituirea noii societăţi pe acţiuni: Societatea Sportivă Universitară Politehnica Timişoara SA. SSU Politehnica e un proiect planificat de mai bine de un an de zile cu scopul de a atrage alături de Politehnica întreaga comunitate alb-violetă, inclusiv mediul de afaceri, iar în acest mod performanţele sportive mult dorite să devină realitate în cel mai scurt timp. Modelul urmat şi adaptat a fost cel al cluburilor germane”, a sunat începutul prezentării noului pas făcut de ASU Politehnica.

100 de lei acțiunea la ASU Politehnica. S-a depus dosarul la MTS pentru obținerea CIS-ului

Pe viitor, acțiunile vor fi scoase la vânzare, mai întâi spre părțile direct implicate, cu prețul de 100 de lei per acțiune, valoare dedusă conform capitalului ”în natură”, adică drepturile federative ale jucătorilor seniori și juniori ai clubului. Ulterior, porțile se vor deschide și spre mai mulți investitori.

S-a depus și dosarul la Ministerul Tineretului și Sportului, pentru a obține Certificatul de Identitate Sportivă. Cu această cerere, clubul va trimite săptămâna viitoare și cererea de afiliere la FRF sub noua formulă juridică. Numele complet va fi Societatea Sportivă Universitară Politehnica Timișoara SA.

Se dorește ca ASU Poli să funcţioneze în noul sezon de Liga 2, 2021/2022, în cadrul acestei societăţi. Acest lucru se poate prin cesionarea locului din Liga 2 obținut sportiv de ASU Poli către SSU Poli.

SSU Politehnica, echipa comunității timișorene

Astfel, cei de la Poli spun că au găsit garanția ca echipa să rămână a comunității.

”Consider că peste câțiva ani această zi va arăta ca un eveniment care va schimba modul de percepția a ceea ce face Politehnica, care este rolul ei în această parte a țării și ce înseamnă pentru fotbalul din Timișoara și Banat. Această societate vine din nevoia ca echipa Politehnicii să devină o echipă a comunității. Am încercat să găsim formula ideală. Dezideratul este să reprezinte Politehnica ca și instituție și să devină echipa comunității. Nu am putut prelua în totalitate modelul german”, a declarat președintele clubului, Viorel Șerban.

Cosmin Contra, membru în Consiliul de Administrație

Cel mai răsunător nume de la club este Cosmin Contra, fost antrenor la FC Timișoara sau selecționat al României, venit însă doar ca membru al Consiliul de Administrație.

”Am vrut să ajut la revigorarea fotbalului în Timișoara, din toate punctele de vedere. Mi s-a oferit posibilitatea să fac parte din acest proiect. Am venit pentru că mi s-a spus că e un proiect pe termen mediu și lung. Este un vis de-al meu ca Timișoara să fie din nou un nume important în fotbalul românesc. Sper ca toți cei implicați în fotbal să se implice aici, pentru că cei de la masă nu suntem suficienți. Fac un apel la acei timișoreni care sunt polișiti ca mine, să vină alături de acest proiect. Am acceptat provocare, cu orice mi se va cere, voi fi alături de ei”, a spus Contra.

Cramele Recaș vin sponsor la ASU Poli! ”Vrem ca în următorii 5-7 ani să ajungem în cupele europene”

Din CA al noii societăți va face parte și Gheorghe Iova, acționar la Cramele Recaș. El va reprezenta societatea, care va și achiziționa acțiuni, când se va da liber la acest lucru. C

Conform statului, nicio firmă nu poate lua mai mult de 25 la sută din pachetul de acțiuni.

”Principala motivație este că iubim această echipă și spiritul pe care l-a impus această echipă cu spectatorii ei și tot ceea ce a însemnat de-a lungul timpului, meciurile cu Celtic Glasgow, Real Madrid, acea ploaie de la meciul cu Steaua. Avem convingerea că prin asocierea celor două branduri, Politehnica Timișoara și Cramele Recaș, ambii parteneri au de câștigat: Poli, prin infuzia de capital, Cramele Recaș, imagine. Prin tot ceea ce vom face vom încerca să ducem acest parteneriat la alt nivel de imagine. Vrem ca în următorii 5-7 ani să ajungem în cupele europene”, a spus Gherghe Iova.

Un membru în CA al SSU PolitehnicaTimișoara, fost vicepreședinte la echipa de rugby

În club a venit și Dușan Filipaș, fost vicepreședinte al echipei timișorene de rugby.

”Sunt convins că împreună cu colegii, vom aborda acest proiect cu entuziasmul pe care îl ai când ești copil și descoperi fotbalul. Vorbim de o echipă cu tradiție de 100 de ani și sunt convins că vom trezi și vom reaprinde speranța și mândria de a fi polist. Cele două sporturi (n.r. – fotbal și rugby) au în comun orașul Timișoara. Eu sunt născut și crescut în Timișoara, părinții, bunicii, străbunicii sunt timișoreni. Domnul Șerban m-a abordat, eu sunt fost absolvent de Politehnică, am terminat Mecanica”, a spus Filipaș.

S-a ajuns la societate pe acțiuni pentru că organizarea precedentă avea limite financiare: ”Mai mult de atât nu puteam la momentul actual”

Cei din proiect spun că organizarea actuală, cu delegarea managementului clubului de către Universitatea Politehnica spre Druckeria, avea limite financiare.

”Chiar zilele acestea s-au făcut 9 ani de când Druckeria a preluat echipa, ce am reuşit, se ştie. Au fost cinci ani la rând în Liga 2. Druckeria, împreună cu Universitatea Politehnica, mai mult de atât nu pot la momentul actual, trebuia făcut ceva. Noi o vrem pe Poli în Liga 1, pentru asta trebuie să găsim parteneri. Mă bucur că sunt aici, că ni s-au alăturat nişte oameni la acest proiect şi de azi înainte suntem o echipă şi mergem înainte spre performanţă. Ca un semn de apreciere pentru toţi suporterii care au fost voluntari de-a lungul timpului, ei vor avea prioritate la achiziţionarea primelor acţiuni”, a spus Cristian Romoniță unul dintre suporterii care e și sponsor al echipei. Cei de la Poli spun că doresc autoritățile locale ca parteneri ai proiecutlui, dar nu cu finanțare.

  • Societatea Sportivă Universitară Politehnica Timişoara SA are șapte membri în Consiliul de Administraţie: Viorel Aurel Şerban (preşedinte), Cristian Romoniţă (vicepreşedinte şi reprezentant Druckeria), Liviu Cădariu Brăiloiu (prorector UPT), Saşa Moza (reprezentant Druckeria), Gheorghe Iova (reprezentant Cramele Recaş), Cosmin Contra (fost fotbalist internaţional) şi Duşan Filipaş (antreprenor).

Foto: ASU Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-a-avut-la-reunire-sase-jucatori-de-la-acs-poli-rus-a-fost-intors-din-drum-de-antrenorul-dorin-toma-ivanovici-si-cioinac-s-au-despartit-si-ei-de-echipa-timisoreana-19190088

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-vrea-satelit-in-liga-3-cum-explica-presedintele-viorel-serban-nevoia-clubului-timisorean-de-a-avea-o-echipa-secunda-19190063

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-dorin-toma-a-fost-prezentat-ca-antrenor-la-asu-poli-nu-alegi-cel-mai-renumit-sau-cel-mai-bun-antrenor-ci-il-alegi-pe-cel-mai-potrivit-19189997

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-si-a-anuntat-oficial-plecarea-de-la-asu-poli-sunt-prea-implicat-imi-era-foarte-greu-si-trebuie-sa-ma-linistesc-mesajul-pentru-primarul-dominic-fritz-19189362

Anda DELIU 25 Jun. 2021, 16:35 Liga 2
Pe aceeași temă