ASU Politehnica vrea să devină societate pe acțiuni, din asociație sportivă, iar în acest sens clubul a făcut demersuri juridice. S-a înființat o societate sportivă universitară, dar mai urmează că entitatea nou să obțină un Certificat de Identitate Sportivă și să se afilieze la FRF.
Din Consiliul de Administrație al noii entități fac parte Cosmin Contra, Cramele Recaș, dar și un timișorean implicat în trecut la echipa de rugby a orașului, Dușan Filipaș, alături de, bineînțeles, Druckeria.
Pe viitor, acțiunile vor fi scoase la vânzare, mai întâi spre părțile direct implicate, cu prețul de 100 de lei per acțiune, valoare dedusă conform capitalului ”în natură”, adică drepturile federative ale jucătorilor seniori și juniori ai clubului. Ulterior, porțile se vor deschide și spre mai mulți investitori.
S-a depus și dosarul la Ministerul Tineretului și Sportului, pentru a obține Certificatul de Identitate Sportivă. Cu această cerere, clubul va trimite săptămâna viitoare și cererea de afiliere la FRF sub noua formulă juridică. Numele complet va fi Societatea Sportivă Universitară Politehnica Timișoara SA.
Se dorește ca ASU Poli să funcţioneze în noul sezon de Liga 2, 2021/2022, în cadrul acestei societăţi. Acest lucru se poate prin cesionarea locului din Liga 2 obținut sportiv de ASU Poli către SSU Poli.
Astfel, cei de la Poli spun că au găsit garanția ca echipa să rămână a comunității.
”Consider că peste câțiva ani această zi va arăta ca un eveniment care va schimba modul de percepția a ceea ce face Politehnica, care este rolul ei în această parte a țării și ce înseamnă pentru fotbalul din Timișoara și Banat. Această societate vine din nevoia ca echipa Politehnicii să devină o echipă a comunității. Am încercat să găsim formula ideală. Dezideratul este să reprezinte Politehnica ca și instituție și să devină echipa comunității. Nu am putut prelua în totalitate modelul german”, a declarat președintele clubului, Viorel Șerban.
Cel mai răsunător nume de la club este Cosmin Contra, fost antrenor la FC Timișoara sau selecționat al României, venit însă doar ca membru al Consiliul de Administrație.
”Am vrut să ajut la revigorarea fotbalului în Timișoara, din toate punctele de vedere. Mi s-a oferit posibilitatea să fac parte din acest proiect. Am venit pentru că mi s-a spus că e un proiect pe termen mediu și lung. Este un vis de-al meu ca Timișoara să fie din nou un nume important în fotbalul românesc. Sper ca toți cei implicați în fotbal să se implice aici, pentru că cei de la masă nu suntem suficienți. Fac un apel la acei timișoreni care sunt polișiti ca mine, să vină alături de acest proiect. Am acceptat provocare, cu orice mi se va cere, voi fi alături de ei”, a spus Contra.
Din CA al noii societăți va face parte și Gheorghe Iova, acționar la Cramele Recaș. El va reprezenta societatea, care va și achiziționa acțiuni, când se va da liber la acest lucru. C
Conform statului, nicio firmă nu poate lua mai mult de 25 la sută din pachetul de acțiuni.
”Principala motivație este că iubim această echipă și spiritul pe care l-a impus această echipă cu spectatorii ei și tot ceea ce a însemnat de-a lungul timpului, meciurile cu Celtic Glasgow, Real Madrid, acea ploaie de la meciul cu Steaua. Avem convingerea că prin asocierea celor două branduri, Politehnica Timișoara și Cramele Recaș, ambii parteneri au de câștigat: Poli, prin infuzia de capital, Cramele Recaș, imagine. Prin tot ceea ce vom face vom încerca să ducem acest parteneriat la alt nivel de imagine. Vrem ca în următorii 5-7 ani să ajungem în cupele europene”, a spus Gherghe Iova.
În club a venit și Dușan Filipaș, fost vicepreședinte al echipei timișorene de rugby.
”Sunt convins că împreună cu colegii, vom aborda acest proiect cu entuziasmul pe care îl ai când ești copil și descoperi fotbalul. Vorbim de o echipă cu tradiție de 100 de ani și sunt convins că vom trezi și vom reaprinde speranța și mândria de a fi polist. Cele două sporturi (n.r. – fotbal și rugby) au în comun orașul Timișoara. Eu sunt născut și crescut în Timișoara, părinții, bunicii, străbunicii sunt timișoreni. Domnul Șerban m-a abordat, eu sunt fost absolvent de Politehnică, am terminat Mecanica”, a spus Filipaș.
Cei din proiect spun că organizarea actuală, cu delegarea managementului clubului de către Universitatea Politehnica spre Druckeria, avea limite financiare.
”Chiar zilele acestea s-au făcut 9 ani de când Druckeria a preluat echipa, ce am reuşit, se ştie. Au fost cinci ani la rând în Liga 2. Druckeria, împreună cu Universitatea Politehnica, mai mult de atât nu pot la momentul actual, trebuia făcut ceva. Noi o vrem pe Poli în Liga 1, pentru asta trebuie să găsim parteneri. Mă bucur că sunt aici, că ni s-au alăturat nişte oameni la acest proiect şi de azi înainte suntem o echipă şi mergem înainte spre performanţă. Ca un semn de apreciere pentru toţi suporterii care au fost voluntari de-a lungul timpului, ei vor avea prioritate la achiziţionarea primelor acţiuni”, a spus Cristian Romoniță unul dintre suporterii care e și sponsor al echipei. Cei de la Poli spun că doresc autoritățile locale ca parteneri ai proiecutlui, dar nu cu finanțare.
Foto: ASU Politehnica Timișoara
https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-a-avut-la-reunire-sase-jucatori-de-la-acs-poli-rus-a-fost-intors-din-drum-de-antrenorul-dorin-toma-ivanovici-si-cioinac-s-au-despartit-si-ei-de-echipa-timisoreana-19190088
https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-vrea-satelit-in-liga-3-cum-explica-presedintele-viorel-serban-nevoia-clubului-timisorean-de-a-avea-o-echipa-secunda-19190063
https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-dorin-toma-a-fost-prezentat-ca-antrenor-la-asu-poli-nu-alegi-cel-mai-renumit-sau-cel-mai-bun-antrenor-ci-il-alegi-pe-cel-mai-potrivit-19189997
https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-si-a-anuntat-oficial-plecarea-de-la-asu-poli-sunt-prea-implicat-imi-era-foarte-greu-si-trebuie-sa-ma-linistesc-mesajul-pentru-primarul-dominic-fritz-19189362