„Complexul” Ripensiei față de ASU Poli, nedepășit! Ce spun antrenorii celor două echipe timișorene după meciul din Cupa României

Anda DELIU, Marius ANGHEL 13 Sep. 2018, 15:36 Cupa

ASU Politehnica a învins-o, miercuri seară, cu 2-1, după prelungiri, pe Ripensia și astfel, a ajuns la succesul cu numărul șase în fața concitadinei. Roș-galbenii se „consolează” cu un singur succes în fața alb-violeților, în Cupa României, faza județeană, pe vremea când echipele jucau la nivelul ligiilor organizate de AJF.

Cosmin Petruescu a precizat că motivația a făcut diferența în acest meci ce a contat pentru calificarea în 16-imile Cupei României, iar Radu Suciu a recunoscut că se poate vorbi de un „complex ASU Politehnica”.

Antrenorul Politehnicii, Petruescu, e de părere că echipa sa ameritat clar victoria. „Vreau să felicit jucătorii ambelor echipe, au făcut un efort admirabil în jocul de azi. Noi în urmă cu trei zile am avut un meci pe teren propriu, Ripensia a avut o zi în plus de odihnă, dar venea după o deplasare lungă, de la București. Atât noi, cât și i-am aliniat un prim 11 asemănător cu cel din campionat. Consider că victoria noastră este meritată, a fost o partidă deschisă oricărui rezultat, dar după modul de desfășurare al ostilităților, cred că am meritat cu prisosință victoria. Am beneficiat și de un jucător în plus, iar într-un meci eliminatoriu de 120 de minute acest lucru contează. Experiența jucătorilor noștri și-a spus cuvântul”, a precizat Petruescu.

Alb-violeții vor un adversar în șaisprezecimi care să atragă public

Tehnicianul timișorean a precizat că motivația elevilor săi a făcut diferența și vrea un adversar care să aducă lume la stadion în șaisprezecimi. „În astfel de meciuri directe între echipele timișorene, poziția echipelor din clasament, loturilor, se anulează, și se compensează cu motivația echipelor. Am avut și șansă în prelungiri, cu acea bară a lui Zaluschi. Prețul calificării este mare, dar cu siguranță suporterii noștri au meritat calificarea. Îmi doresc un adversar care să atragă publicul”, a mai spus antrenorul alb-violeților.

Radu Suciu crede că eliminarea lui Străuț a fost decisivă

Directorul tehnic al Ripensiei a spus că nu are de făcut reproșuri arbitrului, dar că eliminarea lui Străuț a stricat echilibrul. „Eliminarea a făcut diferența, atunci s-a rupt echilibru și asta a contat enorm. Au fost două echipe echilibrate care au jucat bine, au avut construcție bună, posesie bună. Nu putem să acuzăm pe nimeni, arbitrajul face parte din economia partidei, trebuie luat în calcul. Noi a trebuit să ne adaptăm la acest handicap, ne-am adaptat cât am putut, dar la un moment dat după multă presiune și am ajuns să luăm gol. Dacă Ripensia joacă cum a jucat astăzi, cu dăruire, cu disciplină, pot să mai fie ghinioane, dar tot vor veni puncte”, a spus Suciu despre meciul desfășurat pe „Dan Plătinișanu”.

Complexul e, de fapt, un stil de joc

Radu Suciu a recunoscut, întrebat fiind, dacă echipa sa are deja un complex în fața celor de la ASU, că e foarte posibil să fie așa. „E foarte posibil să nu ne convină jocul celor de la ASU Politehnica. Stilul lor de joc a rămas cam același, cu mici retușuri tactice, dar rămâne acea dăruire continuă, alergătură, multă disciplină tactică. E posibil ca un astfel de joc să nu ne convină nouă”, a mai spus Suciu.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI (Mediafax foto)

Anda DELIU, Marius ANGHEL 13 Sep. 2018, 15:36 Cupa
Pe aceeași temă