Cele patru echipe din Liga 2 rămase în Cupa României îți află joi adversarii din optimile de finală. Componența celor două urne

Marius ANGHEL 15 Nov. 2016, 15:14 Cupa
Cele patru echipe din Liga 2 rămase în Cupa României îți află joi adversarii din optimile de finală.** Componența celor două urne

Dacia Unirea Brăila, CS Afumați, CS Mioveni și Luceafărul Oradea, singurele echipe rămase din campionatul Ligii 2 în cadrul optimilor de finală ale Cupei României, își vor afla joi, 17 noiembrie, adversarii din această fază a competiției. Primele două cluburi sunt capi de serie după ce au eliminat adversari din Liga 1, pe Concordia Chiajna, respectiv FC Botoșani, și ar putea pica chiar împotriva celorlalte două echipe din eșalonul secund.

Tragerea la sorți pentru stabilirea optimilor de finală ale Cupei României va avea loc joi, 17 noiembrie, de la 11:00, în sala „Nicolae Dobrin” a Casei Fotbalului, informează site-ul Federației Române de Fotbal. În această fază a competiției s-au calificat 16 echipe din Liga 1 și liga secundă, care vor fi repartizate, conform ROAF (Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice), în aceleași urne valorice ca în faza șaisprezecimilor, iar tragerea la sorți se va desfășura în mod similar. Astfel, se vor grupa echipe din urna A cu echipe din urna B, pentru cinci meciuri, iar cele șase echipe rămase în urna A vor fi grupate între ele.

Meciurile rezultate în urma tragerii la sorți vor fi programate să se dispute marți/miercuri/joi, 13/14/15 decembrie, cu începere de la ora 13:30, cu excepția jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit de Comitetul de Urgență și comunicat ulterior pe site-ul FRF.

Echipele sunt repartizate astfel:

URNA A: Astra Giurgiu, Steaua București, Pandurii Târgu Jiu, Dinamo București, Viitorul Constanța, ASA Târgu Mureș, CSM Poli Iași, CFR Cluj, Dacia Unirea Brăila, CS Afumați, ACS Poli Timișoara.

URNA B: CS Universitatea Craiova, FC Voluntari, Gaz Metan Mediaș, CS Mioveni, Luceafărul Oradea.


 

Jocurile din șaisprezecimile, optimile și sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct și sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplinește condițiile regulamentare necesare disputării jocului și televizării.

Pentru instalațiile mobile de nocturnă este obligatorie depunerea la FRF cu 10 zile înainte de disputarea jocului a certificatului instalației de nocturnă emis de constructor, prin care să se ateste conformitatea instalației cu prevederile art. 40.10 din ROAF, precum și dovada instalării acesteia. În cazul în care începând cu faza șaisprezecimilor de finală se întâlnesc echipe din categorii diferite și echipa organizatoare nu deține instalație de nocturnă, la cererea echipei care deține aceasta facilitate, și cu acordul celeilalte echipe, jocul se poate disputa pe terenul echipei care deține instalație de nocturnă.

Conform art.30.9 din ROAF, în caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri și, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

Federația Română de Fotbal, prin Comisia Centrală a Arbitrilor, va delega arbitri pentru fiecare joc.

În cazul jocurilor desfășurate într-o singură manșă, pe terenul uneia dintre echipe, cheltuielile se efectuează de clubul organizator, iar după scăderea cheltuielilor de organizare, suma rămasă se va repartiza fiecărei echipe în proporție de 50% din beneficiul net. Dacă din încasări nu rezultă beneficiu, fiecare club va suporta în mod egal acoperirea cheltuielilor. Beneficiul fiecărei echipe va fi achitat în termen de cel mult 15 zile de la data disputării jocului.

În conformitate cu art.31.15 din ROAF, echipele programate în Cupa României nu pot renunța la jocuri și nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancțiunea eliminării lor din campionatul în care participă.

Conform art.54, pct.2 din ROAF, jocurile din Liga I, Liga 2 și Liga 3, campionatul de fotbal feminin, precum și cele din Cupa României (faza națională) pot începe numai dacă la teren sunt prezenți medicul delegat și medicul echipei gazdă.

În caz de litigiu, competența soluționării aparține Comisiei de Disciplină a FRF.

În conformitate cu prevederile articolului 12 din regulamentul de disputare a Cupei României, modificat prin decizia Comitetului de Urgență din 18 august, echipele din Liga 1, Liga a 2-a și Liga a 3-a, participante la jocuri din Cupa României, sunt obligate să respecte dispozițiile privind numărul minim de jucători sub 21 de ani, respectiv 19 ani pentru cluburile de Liga a 3-a pe tot parcursul competiției (condiții privind numărul și vârsta jucătorilor fiind stabilite de art.45 din prezentul regulament pentru fiecare categorie competițională), astfel:

– echipele din Liga I sunt obligate să respecte condițiile mai sus menționate în toate jocurile din cadrul Cupei României.

– echipele din Liga a 2-a și Liga a 3-a sunt obligate să respecte regulile anterior menționate dacă joacă cu echipe din aceeași categorie competițională. În situația în care cluburile din Liga a 2-a și/sau Liga a 3-a joacă în cadrul Cupei României cu o echipă de nivel superior ambele echipe vor trebui să respecte regulile respective astfel cum sunt acestea prevăzute pentru clubul de categorie superioară (de ex. dacă o echipă din Liga a 3-a joacă cu o Liga a 2-a, atunci ambele echipe vor trebui să folosească pe toată durata partidei numărul minim de jucători prevăzut pentru cluburile din Liga a 2-a);

– în situația în care una dintre echipe este de nivelul Ligii a 4-a sau inferior, niciuna dintre echipe participante la jocul respectiv nu va trebui să respecte regulile anterior amintite.

Începând cu această ediție, în Cupa României este permisă efectuarea a doar trei schimbări de jucători pe meci

Asociațiile județene de fotbal, respectiv Asociația Municipală de Fotbal București, sunt obligate să comunice prin fax la FRF – Direcția Competiții (021/302.91.93) rezultatele jocurilor din faza a IV-a, în termen de 24 ore de la terminarea meciurilor.

Iată și datele de disputare ale celorlalte runde ale ediției 2016-2017 a Cupei României, faza națională:

29 martie 2017 – Sferturi de finală
26 aprilie 2017 – Semifinale (tur)
17 mai 2017 – Semifinale (retur)
27 mai 2017 – Finala

Marius ANGHEL 15 Nov. 2016, 15:14 Cupa
Pe aceeași temă