Cascadorii râsului și plânsului

24 Aug. 2011, 17:27 Cupa

Dinamo II a avut emoții aseară în meciul de cupă cu CS Buftea în special din cauza propriilor jucători și asta pentru că portarul Ciucă și juniorul Vasile au fost și îngeri și demoni, ca să nu mai vorbim de monumentalele ratări ale singurului Găman rămas în tricoul roșu. Pentru a întregi tabloul, gazdele au dat un gol la o fază la care pot fi acuzați de lipsă de fair-play, în timp ce brigada de arbitri a ținut să aibă și ea un rol pe scena meciului.

Victoria elevilor lui Flavius Stoican ar fi trebuit să fie mult mai ușoară dacă e să numărăm raportul ocaziilor, însă satelitului dinamovist i-a plăcut să joace sub tensiune. Ilfovenii au tremurat încă din start atunci când Negrea și Tachescu nu s-au înțeles și Albert a fost la un pas de 1-0. Oaspeții aveau să deschidă scorul prin Mihăescu, care a prins un șut de zile mari din mijlocul careului, direct sub transversală, la un corner de pe dreapta.

Mulți nervi cu ajutor de la arbitri

Pe tot parcursul meciului au fost destule momente încinse generate în special de deciziile aiurea ale cavalerilor fluierului. Au fost și câteva meleuri încheiate însă fără incidente violente, cum a fost și faza din minutul 33 atunci când un duel aerian dintre Crișan și Petrescu s-a terminat cu prăbușirea fundașului dinamovist pe teren, acuzând o lovitură în figură. Mai mult, semnalizările celor doi tușieri au produs rumoare în tribune și pe băncile tehnice, cel mai contestat fiind Ionuț Babadag. Acesta a intrat și într-un dialog cu banca tehnică și suporterii gazdelor, stafful ilfovean acuzându-l că ar fi arătat gesturi obscene pe la spate.
Trebuie apreciat totuși că în ciuda clinciurilor și a nervozității create de deciziile brigăzii de arbitri, lucrurile nu au degenrat și nu s-a ajuns la violențe gratuite, ambele tabere păstrându-și cumpătul până la final.

Gol de pomină din lipsă de fair-play și neatenție

Că tot vorbeam de cascadorii râsului, al doilea gol al dinamoviștilor a venit la capătul unei faze superbe de atac. Scărlătescu pătrunde pe dreapta, îl deschide în față pe Stanca și acesta centrează de pe linia de fund prin fața porții lui Tachescu. Urmează un moment de uluire a apărării adverse care numai credea că va veni centrarea și rămâne înlemnită secunde bune, timp în care Bucă preia cu stângul, își potrivește mingea pentru dreptul și înscrie ca la antrenamente.

Dar momentul de pomină avea să vină câteva minute mai târziu, atunci când ilfovenii reduc din diferență și cu ajutorul unui Ciucă ieșit dintre buturi. Dinamoviștii dau o minge afară din fair-play, iar replica celor de la Buftea îi lasă mască. Se bate autul scurt și Novac le dă mingea înapoi dinamoviștilor mai tare și pe poartă, acolo unde Ciucă este prins pe picior greșit, iar balonul se scurge în plasă. Toată lumea este luată prin surprindere de fază, chiar și tușierul de pe partea opusă atent la o schimbare pe care doreau să o facă cei de la Dinamo, dar golul este validat și meciul se relansează.

Al. Vasile și Ciucă, îngeri și demoni

Ultimele 20 de minute ale meciului sunt animate de schimbările făcute de ambele echipe. Stoican aruncă în teren o zvârlugă de junior, Alex Vasile, care tocmai împlinea ieri 18 ani. Acesta le-a mâncat ficații ambilor antrenori, lui Stoican cu ratările sale și lui Hrib cu deranjul provocat în defensiva gazdelor prin incursiunile sale pe stânga. De partea cealaltă, veteranul Dragoș Florea, revenit în activitate a pus la încercare apărarea oaspeților, fiind un pericol major.

Dar revenind la eroii principali din tabăra dinamovistă, sărbătoritul de ieri a avut câteva șarje excelente pe stânga fiind la un pas de gol de mai multe uneori. În cele din urmă, una din ele s-a soldat cu o lovitură liberă de la marginea careului, transformată cu precizie de golgheterul Bucă. În defensivă, Ciucă a făcut minuni în ultimele 10 minute, respingând miraculos la ocaziile lui Păun, Florea sau Petrescu. Din păcate, la lovitura liberă pasată de Vențer la Negrea, a anticipat prost traiectoria balonului șutat de cinciarul gazdelor de la peste 25 de metri și a fost învins, dându-le speranțe ilfovenilor că e loc și de un egal.

Meciul se încheie după o fază de excepție a oaspeților, cu Bucă lansându-l pe Vasile cu o rabona senzațională din prima, de la centrul terenului. Micuțul dinamovist i-a luat fața lui Negrea, a intrat în careu și a preferat un dribling în plus, în locul unui șut pe care ar fi scris 4-2 pentru Dinamo II, iar Tachescu a avut timp să îl blocheze

Fluierul de final a adus bucurie în tabăra oaspeților, în timp ce arbitrul Amorăriței a fost apostrofat de suporterii gazdelor pentru maniera în care a condus jocul. Victoria dinamoviștilor nu poate fi contestată mai ales că satelitul arată altfel față de prestațiile din amicale, dar ilfovenii ar fi putut să îi încurce cu un plus de efort și încă 1-2 jucători mai buni pe teren.

CS BUFTEA – DINAMO II 2-3 Novac 57, Negrea 89 / Mihăescu 20, Bucă 50, 80

CS Buftea: Tachescu – Vențer, Marciuc, Negrea, Pavelescu – A. Dumitrescu, Cl. Vasile, Danteș (c) (75 Mande), D. Marin (46 Păun) – Novac (68 Dr. Florea), A. Petrescu. Antrenor: Lavi Hrib. Rezerve nefolosite: Mitrea – A. Spătaru, Tutunaru, I. Costea

Dinamo II: S. Ciucă – D. Stanca, M. Ioniță (58 A. Nițu), R. Crișan, Burnea – Bucșă (cpt.), Albert (69 Al. Vasile) – Scărlătescu, Ir. Găman (77 Desculțu), Mihăescu – V. Bucă. Antrenor: Flavius Stoican Rezerve nefolosite: Manyur – Lupașcu, Bitez, Pahomi

Articol și foto de Mihai ANDRIEȘ

24 Aug. 2011, 17:27 Cupa
Pe aceeași temă