Caransebeșenii își vândură scump pielea

Adrian Crânganu, Marius ANGHEL 26 Sep. 2014, 11:14 Cupa

În șaisprezecimile Cupei României, FC Caransebeș a întâlnit joi, 25 septembrie, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuș, în tribunele căruia au luat loc peste 2.000 de spectatori, pe CS Universitatea Craiova, echipă care dă semne de revigorare în Liga 1. Oltenii au demonstrat asta și pe terenul echipei din Liga a II-a, impunându-se în final cu 2-1 și obținând calificarea în optimi.

Dacă primele două faze de poartă au aparținut caransebeșenilor, Suru executând două lovituri libere în minutele 2 și 5, prima ocazie adevărată și-au trecut-o în cont craiovenii, în minutul 6, când Ferfelea a prins un șut excelent de la 20 de metri, portarul caransebeșean Coca respingând se sub bară, în corner. Lovitura de colț l-a lovit în picior pe Herghelegiu, aflat la 6 metri de poarta caransebeșeană, de unde a ricoșat în brațele lui Coca.

Gazdele au ripostat în minutul 10, când Artean l-a lansat în adâncime pe Ologu, care, de la 14 metri, a încercat să devieze din prima, însă mingea s-a dus pe lângă stâlpul din dreapta al porții craiovene.

Scorul a fost deschis în minutul 19, atunci când Ferfelea, aflat pe aripa stângă, a șutat puternic de la 20 de metri, la semiînălțime, mingea deviată de Goșa păcălindu-l pe portarul caransebeșean Coca.

Replica gazdelor a venit imediat, în minutul 24 Negoescu, angajat în adâncime, rămânând singur cu portarul Straton, acesta a plonjat, reușind să-l blocheze, însă mingea a ricoșat la Lupu, care venea lansat, extrema caransebeșeană trimițând în plasă pe lângă portarul craiovean.

Oaspeților le-a fost anulat un gol în minutul 38, când, în urma unui corner de pe dreapta, balonul a traversat tot careul, ajungând la Ferfelea, care a șutat din voleu, la colțul lung, peste Coca, însă tușierul era cu fanionul sus.

Ultima fază a primei reprize a aparținut caransebeșenilor, în minutul 42 Ologu plecând de la mijlocul terenului și avansând spre poarta olteană, șutul său de la 20 de metri trecând razant cu transversala.

În partea a doua, craiovenii și-au creat mai multe ocazii, prima prin Ivan, al cărui șut de la 18 metri, din minutul 47, deși puternic, a fost pe direcția portarului, astfel că goal-keeper-ul gazdelor a reținut balonul. Peste două minute, Varga, aflat pe partea stângă, a trimis o centrare înșelătoare, Coca deviind în corner, de sub bară, în ultimul moment. În minutul 52, Herghelegiu a expediat o torpilă de la 25 de metri, însă Coca s-a întins și a reușit să respingă balonul de lângă bară.

În minutul 67 s-a petrecut o fază controversată, atunci când Lupu a intrat mai tare la Madson, intervenție în urma căreia „centralul” Marian Balaci i-a arătat al doilea cartonaș galben și, implicit, pe cel roșu, stârnind furia tribunelor.

La doar două minute după această fază, Ferfelea a expediat un șut puternic de la 18 metri, lângă bară, în dreapta lui Coca, acesta văzându-se nevoit să scoată balonul din plasă.

De menționat că, din minutul 80, gazdele au evoluat în 8 jucători de câmp, ca urmare a accidentării lui Suru, care s-a văzut nevoit să părăsească terenul.

În minutul 82, oaspeții au avut o fază prelungită de atac pe partea dreaptă, mingea a juns la Ferfelea, care, de la 18 metri, a trimis-o parcă cu mâna în vinclul drept al porții caransebeșene, însă Coca s-a întins miraculos și a reușit să respingă. În minutul 85, Băluță a luat o minge de pe stânga, a avansat spre centru, șutul său bun de la 20 de metri fiind respins în lateral de Coca.

Artean putea să aducă egalarea în minutul 88, când a recuperat o minge la centrul terenului, a avansat, însă, talonat de un adeversar, s-a grăbit să șuteze de la 20 de metri, balonul trecând alături de țintă.

În minutul 89 a fost rândul oaspeților să-și treacă în cont o ocazie de gol, în urma unei faze petrecute în careul caransebeșean, în care Băluță și Brancu au tras pe rând la poartă, în învălmășeala creată, fundașii caransebeșeni reușind să îndepărteze pericolul.

Cea mai mare ocazie de gol a partidei s-a consemnat în minutul 90, atunci când Manea a pătruns în careu pe partea stângă, a trecut de portarul Straton și, rămas cu poarta goală, e adevărat, în unghi, a pierdut un timp, permițându-i lui Acka să intervină și să scoată din fața liniei porții,

La final, întregul stadion a aplaudat evoluția favoriților, care, la rândul lor, le-au întors aplauzele.

FC CARANSEBEȘ – CS UNIVERSITATEA CRAIOVA 1-2
Lupu 24 / Goșa 19 – autog., Ferfelea 69

Coca – Goșa (cpt.), Al. Manea, R. Barbu, Bușu – Lupu, Artean, Ologu (Centea 70), Făiniși (Săulescu 46) – Negoescu (Gafița 64), Suru
Antrenor: Sorin Bălu

Straton – Dănănae, Acka, Frăsinescu, Velcovici (cpt.) – Madson (Pleșan 73), Ferfelea – Băluță, Herghelegiu, Varga (Bancu 64) – A. Ivan (Rocha 56)
Antrenor: Emil Săndoi

Articol și foto de Adrian CRÂNGANU

Adrian Crânganu, Marius ANGHEL 26 Sep. 2014, 11:14 Cupa
Pe aceeași temă