Calificare datorată în mare parte portarului Leu!

Marius ANGHEL 28 Sep. 2012, 12:20 Cupa

Susținută frenetic de cei aproximativ 7000 de spectatori prezenți în tribunele stadionului „Municipal”, CF Brăila a reușit miercuri după amiază unul dintre cele mai bune meciuri ale ei din actualul sezon, și a reușit să elimine din 16-imile Cupei României pe Viitorul Constanța, într-o partidă care a avut absolut de toate. Gruparea antrenată de Alin Pânzaru s-a impus cu scorul de 6-5 după executarea loviturilor de departajare, dar eroul acestei partide a fost indiscutabil portarul brăilenilor Ștefan Leu, cel care le-a închis practic poarta constănțenilor, reușind să apere si una dintre loviturile de departajare!

Gruparea finanțată de Gheorghe Hagi (care nu a fost prezent la meci) a avut primele ocazii ale partidei, dar care au fost ratate de Cristocea (min. 2) și Turcu (min. 3), după care a venit momentul culminant al partidei. În minutul 19, Ignat l-a faultat în propriul careu pe Vlad Rusu, iar arbitrul Iulian Călin a dictat lovitură de la 11 metri, dar l-a și eliminat pe jucătorul brăilean. Penalty-ul a fost executat slab de Cristocea, care a trimis mingea pe lângă bara dreaptă a porții apărate de Leu!

Oaspeții nu au avut superioritatea numerică decât trei minute, deoarece Turcu a avut o intrare absolut criminală la Câmpeanu (min. 19), și a primit și el rândul lui cartonașul roșu direct! Până la finalul primei reprize am asistat la numeroase ocazii de gol la ambele porți, iar portarul brăilenilor a făcut adevărate minuni între buturi! Mai întâi, Leu a respins cu greutate șutul lui Cristocea de pe la vreo 30 de poartă (min. 25), iar apoi același portar a blocat în extremis mingea trimisă din careu de V. Rusu (min. 37)! Dar și CF Brăila a avut șansa golului prin B. Rusu, care scăpat singur spre poartă l-a lobat pe Buzbuchi, însă mingea a trecut la o palmă pe lângă stâlpul stâng al porții constănțene (min. 34). Acestea au fost marile ocazii de gol ale primei reprize, una extrem de echibrată la toate capitolele.

După pauză ambele formații au jucat cu mare prudență, până spre finalul primelor 90 de minute, dar între minutele 80-90 constănțenii au avut nu mai puțin cinci ocazii imense de a marca, dar niciodată nu l-au putut învinge pe bravul portar brăilean! Mai întâi Leu a apărat șutul lui Gavra din 5 metri (min. 81), iar la faza imediat următoare, a prins „capul” lui Puțanu din 6 metri (min.83)! Apoi Leu a fost imbatabil în fața lui V. Rusu scăpat singur spre poartă (min. 87), pentru ca apoi nici Cârstocea să nu-l poată învinge pe același portar cu un voleu puternic de la 12-13 metri! Ultima mare intervenție a lui Leu, a avut loc chiar în minutul 92, atunci când V. Rusu a șutat de la 10 metri, dar portarul de la Dunărea a respins incredibil in corner, și astfel au urmat prelungirile!

Prima repriză a prelungirilor a fost una în care nicio formație nu a avut vreo ocazie de a marca, iar în ultimile 15 minute ale timpului suplimentar, același Leu a mai făcut alte două minuni în poarta brăilenilor. Mai întâi a respins în bară mingea expediată de Gavra de la 3-4 metri lateral stânga (min. 107), iar în minutul 118 Cârstocea a irosit cea mai mare ocazie de gol a prelungirilor! Constănțeanul a scăpat iarăși singur cu Leu, l-a driblat pe acesta, dar cu toată poarta goală în față a trimis pe lângă poartă o minge care a tăiat răsuflarea tuturor celor prezenți la meci!

Au urmat apoi momentele tensionate ale executării loviturilor de departajare. În fața unui public mai vulcanic ca niciodată, primii au marcat brăilenii prin Ochia, iar apoi Leu a apărat mingea expediată de Vaștag, și peste stadionul „Municipal” pare că a năvălit Vezuviul! Au înscris apoi (în ordine) Sânmărtean (2-0), Benzar (2-1), Pușcașu (3-1), Gavra (3-2), iar apoi portarul oaspeților Benzar a apărat mingea slab șutată de Pungă! Herea a făcut 3-3, Bălțoi a dus scorul la 4-3 pentru brăileni, Cristocea a marcat pentru 4-4, Ivan a executat impecabil pentru 5-4, iar Vână a egalat pentru ultima dată: 5-5! Spiridon a readus CF Brăila în avantaj, 6-5, iar apoi Bălașa a trimis în bara din dreapta consfințind astfel calificarea pe deplin meritată a brăilenilor în optimile de finală ale Cupei României!

Bucuria de pe stadion a fost una inimaginabilă și care nu se poate reda prin cuvinte, iar acum CF Brăila așteaptă tragerea la sorți, de pe 3 octombrie, pentru a-și afla noul adversar!

La conferința de presă care a urmat, Alin Pânzaru, antrenorul brăilenilor, ne-a declarat în culmea extazului: „Este o calificare foarte meritată obținută de băieții mei, care a fost obținută doar prin ambiție și dăruire! Un mare aport la acest succes l-a avut și portarul nostru, Ștefan Leu, care a fost practic invincibil, iar acum practic nu mă mai interesează cu cine vom juca în optimi! Pentru mine importantă este acum partida de duminică de acasă cu Săgeata Năvodari, pe care bineînțeles vrem s-o câștigăm, deoarece sunt mult mai importante cele trei puncte puse în joc decât această calificare în optimile Cupei!”– a sintetizat tehnicianul brăilean.

De partea cealaltă, Cătălin Anghel, antrenorul Viitorului Constanța a spus foarte îngândurat: „Am tratat meciul cu Brăila extrem de serios și am vrut să ne calificăm. Dar ocaziile mari pe care le-am avut și le-am ratat cu seninătate, ca să nu mai spun de acel penalty din timpul jocului, ratat și ăla, ne-au împiedicat să facem acest lucru! Felicit echipa brăileană pentru dârzenia cu care a luptat pentru fiecare minge, și nu le minimalizez în niciun fel calificarea. Au meritat-o și le urez mult succes în continuare!”– a precizat laconic tehnicianul constănțean!

Partida dintre CF Brăila și Săgeata Năvodari se va juca duminică de la ora 13, deoarece va fi televizată în direct de Dolcesport!

CF Brăila: Leu – Spiridon, Ignat (eliminat în min. 19), Ivan, Sânmărtean – Voicu (min. 62: Bosoi), Ochia, Pușcașu, Frunză (min. 75: Pungă) – B. Rusu, Câmpeanu (min. 44: Bălțoi). Antrenor: Alin Pânzaru.

Viitorul Constanța: Buzbuchi – Bălașa, Putanu, Tiru, Turcu (eliminat în min. 22) – Herea, Benzar, Cârstocea (min. 69: Gavra), Cristocea – Albu (min 68: Vaștag), V. Rusu (min. 93: Vână). Antrenor: Cătălin Anghel.

Articol scris de Marcel Sânpetru

Marius ANGHEL 28 Sep. 2012, 12:20 Cupa
Pe aceeași temă