Brăila a dat lovitura în 16-imi. Dacia Unirea a eliminat Concordia Chiajna și va juca în optimi cu altă echipă din Liga 1 | VIDEO

Marius ANGHEL 27 Oct. 2016, 17:32 Cupa

Dacia Unirea a câștigat cu 1-0 partida de miercuri din 16-imile Cupei României cu Concordia Chiajna și s-a calificat în optimile competiției. Cu excepția primelor 5 minute din repriza a doua, elevii antrenorului Alin Pânzaru au controlat jocul în teren, iar dacă nu ratau două ocazii cât roata carului în repriza a doua brăilenii s-ar fi putut impune cu un scor mult mai categoric.

Practic, formația antrenată de Emil Săndoi a expediat un singur șut pe spațiul porții, în repriza a doua, însă a acesta a fost destul de anemic pentru a-i produce emoții lui Olaru. Concordia Chiajna a evoluat în inferioritate numerică din minutul 86, după ce, într-un singur minut, Marian Constantinescu a primit două cartonașe galbele și a fost trimis la cabine de arbitrul Iulian Dima.

Prima repriză a fost una de luptă, jucătorii celor două formații au evoluat prudent, de aceea și ocaziile de poartă au fost rare. Necoară ar fi putut deschide scorul încă din minutul 9, însă fundașul stânga al gazdelor a reluat imprecis, de la 5 metri, mingea centrată de Petean. Două minute mai târziu, Cristea a pătruns în careul brăilean, însă în locul unui șut la poartă a preferat o pasă înapoi, iar defensiva brăileană a înlăturat pericolul. Cosmin Neagu (16) a șutat pe spațiul porții, însă Bălgrădean a fost la post. Dacia Unirea a continuat să combine în jumătatea adversă de teren și în minutul 31 a reușit să obțină un penalty, după un fault al lui Bolozan asupra fundașului dreapta al gazdelor, Gabriel Niță. Cosmin Neagu a trimis mingea în vinclul porții lui Bălgrădean și și-a adus formația în avantaj.

Roșu și Neagu au ratat marile ocazii ale reprizei a doua

În primele cinci minute din repriza a doua oaspeții au controlat jocul, însă fără a-și crea ocazii clare de gol. În schimb, Dacia Unirea ar fi putut să-și dubleze avantajul, dar Bălgrădean (50) a respins mingea șutată de Costel Roșu, iar fundașul central Mamele a degajat-o apoi din fața lui Enciu.

Emil Săndoi a trimis forțe proaspete în teren pentru a obține golul egalizator, însă Concordia Chiajna a șutat doar o singură dată pe spațiul porții brăilene. Cristea a trimis mingea pe lângă poartă, iar Buleică (53) a ratat întâlnirea cu mingea după o centrare a lui Ciobanu. Dacia Unirea a fost echipa mai agresivă și mai inspirată în joc, iar marile ocazii ale gazdelor au fost irosite în finalul jocului de Roșu (81) și Neagu (85), dar trebuie specificat faptul că la ambele faze Bălgrădean a avut reflexe senzaționale.

Formația din Chiajna a beneficiat de o lovitură liberă de la 25 de metri, poziție centrală, dar Neluț Roșu a trimis mingea în zid și partida s-a încheiat cu victoria formației brăilene.

„Ne-am propus să aducem la Brăila o echipă din primul eșalon, iar după acest succes ne-am dori ca și în faza următoare să evoluăm tot pe Municipal, ceea ce va fi însă foarte greu pentru că nu avem nocturnă. Eu sunt optimist și sper să avem un parcurs cât mai lung în Cupă”, a declarat antrenorul Alin Pânzaru.

DACIA UNIREA BRĂ‚ILA – CONCORDIA CHIAJNA 1-0
Cosmin Neagu 31′ – penalty

Bg. Olaru – Gab. Niță, L. Ivan, Ghiocel, Necoară – Petean (M. Enciu 46′), Olenic – C. Roșu, Frunză (cpt.)(Stănciulescu 90+1′), C. Neagu (Rz. Adăscăliței 89′) – Pușcașu
Rezerve neutilizate: Cr. Mitrea – Iosofache, P. Ioan, Muscă
Antrenor: Alin Pânzaru

Bălgrădean (cpt.) – Feussi, Koenders, Mamele, Bolozan – Cr. Ciobanu, Novacek (N. Roșu 57′), Asanache, Buleică – Ad. Cristea (M. Constantinescu 69′), Ov. Marin (Serediuc 61′)
Rezerve neutilizate: Drăghia – R. Costin, Grădinaru, Melinte
Antrenor: Emil Săndoi
Eliminat: M. Constantinescu 86′ (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: Municipal (Brăila); Arbitru: Iulian Dima (București); Asistenți: Sebastian Stoianov (Constanța) și Andrei Constantinescu (București).

Articol scris de Costel FILIP
Foto principal: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Marius ANGHEL 27 Oct. 2016, 17:32 Cupa
Pe aceeași temă