ASU Politehnica vrea o nouă victorie de orgoliu cu Ripensia, de data aceasta în Cupa României. „Sperăm să facem setul, să fie 6-1”

Marius ANGHEL 11 Sep. 2018, 15:49 Cupa
ASU Politehnica vrea o nouă victorie de orgoliu cu Ripensia, de data aceasta în Cupa României.**

Miercuri, ASU Politehnica și Ripensia se întâlnesc din nou, de data aceasta în Cupa României, cu formația roș-galbenă în calitate de gazdă. Clubul organizator nu a dorit însă să promoveze meciul cu o conferință de presă, însă au făcut-o oaspeții. Alb-violeții nu au punctat atât de mult pe ideea de rivalitate, ci pe dorința de a-și reface moralul.

Politehnica are cinci victorii în fața Ripensiei, iar acum mai vrea încă una. „Mâine vom fi, într-adevăr, oaspeți pe stadionul «Dan Păltinișanu», dar mie îmi place să cred că suntem peste tot acasă. Nu o spun doar prin prisma faptului că avem suporterii alături de noi, chiar așa ne simțim oriunde am juca. Va fi un joc disputat, se întâlnesc două echipe timișorene, care se cunosc foarte bine. Echipa Ripensiei este condusă de un antrenor bun, cu mare experiență, în persoana domnului Radu Suciu. E o echipă cu jucători buni, o combinație între unii mai în vârstă, experimentați, cu alții tineri. Noi suntem 100% în privința lotul. Și-au revenit toți băieții care au avut probleme medicale, iar acest lucru e foarte important pentru noi. Mă refer aici inclusiv la Poparadu și Schieb. Sperăm să facem setul, să fie 6-1 la victorii. În jocurile oficiale, în campionat și în Cupă, e 5-1 pentru noi. I-am învins în cele patru confruntări din campionat, atât în Liga a 4-a, cât și în Liga a 2-a, iar în Cupa României e egalitate, pentru că noi i-am eliminat o dată, iar ei ne-au scos la rândul lor o dată”, a declarat secundul Antonio Foale.

Munteanu speră să apere

Vara aceasta, ASU Politehnica l-a adus pe portarul Dalin Munteanu, care sezonul trecut a apărat la Ripensia. Acum, orșoveanul speră să poată profita de gafele lui Rareș Murariu. „Pentru mine este o partidă specială, mâine mă voi reîntâlni cu foștii colegi. Ripensia mi-a rămas în suflet, cu ei am debutat în Liga a II-a. Dar de două luni îmbrac tricoul alb-violet, mă dedic 100% acestei echipe. Mâine dacă va fi să intru în teren voi da tot ce am mai bun să-i înving pe cei de la Ripensia”, a punctat portarul.

Moral pentru jocul cu Petrolul

Arădeanul Florin Lazea a punctat că o victorie în Cupă ar „repara” moralul după meciul cu FC Argeș și le-ar prinde bine jucătorilor în perspectiva partidei cu Petrolul de duminică. „Pentru noi e important să ne recuperăm moralul. E un meci eliminatoriu pe care îl vom trata cu maxima seriozitate, pentru noi și pentru suporterii care vor veni să ne susțină. Avem nevoie de încredere pentru campionat, pentru că victoriile aduc victorii. Sperăm să le-o răsplătim suporterilor, să îi facem fericiți și să câștigăm acest derby”, a spus Lazea.

Ambele echipe sunt la primul joc din acest sezon în Cupa României. Meciul dintre Ripensia și ASU Poli are loc miercuri, de la ora 19:00, pe „Dan Păltinișanu” și nu este televizat.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 11 Sep. 2018, 15:49 Cupa
Pe aceeași temă