Arbitraj contestat la Brăila

26 Aug. 2009, 12:59 Cupa
Arbitraj contestat** la Brăila

„Centralul” Gică Mihai a uitat să restabilească egalitatea jucătorilor de pe teren la loviturile de la 11 metri, după ce îl eliminase pe gălățeanul Ioviță* Pentru gazde au executat 11 jucători, iar pentru oaspeți 10 fotbaliști, Velescu transformând de două ori
 

Eroul negativ al jocului de la Brăila, dintre CF din localitate și Dunărea Galați, a fost arbitrul de centru Gică Mihai (din Focșani). Prin întreaga sa manieră de a arbitra, Mihai a iritat pe toată lumea dezavantajând în anumite faze atât pe gazde cât și pe oaspeți.

 

Astfel, în prima repriză, la scorul de 1-0 pentru Dunărea, „centralul” nu le-a acordat gălățenilor un penalty, fază la care fundașul gazdelor care a faultat trebuia eliminat. De partea cealaltă, în prelungirile jocului, și Brăila a avut un penalty clar, neacordat însă de arbitru.
 

Brăila face contestație

 

„Cireașa de pe tort” a fost pusă însă de Gică Mihai la executarea loviturilor de departajare. După eliminarea corectă a lui Ioviță (Dunărea Galați), pentru cumul de cartonașe galbene, Brăila a rămas cu un jucător în plus pe teren. Conform regulamentului, la executarea loviturilor de departajare, echipa care are un om în plus trebuie să renunțe la un fotbalist pentru ca echilibrul să se restabilească. Se pare însă că „centralul” din Focșani a uitat de această prevedere din regulament.

 

Astfel, pentru CF Brăila au executat toți cei 11 jucători din teren, în timp ce pentru Dunărea, căpitanul Velescu a bătut de două ori.

 

„Vom trimite o adresă către federație pentru a-i informa pe cei de acolo despre maniera de arbitraj de la Brăila. Nu o facem pentru a schimba ceva în ceea ce privește rezultatul, ci pentru a atrage atenția asupra ceea ce s-a întâmplati. Nu se poate așa ceva, noi băgăm bani, încercăm să-i creștem pe acești copii în spiritul curat al sportului și ne confruntăm cu astfel de oameni care ori nu știu să arbitreze ori o fac intenționat”, ne-a declarat Gheorghe Bunea Stancu, președintele Consiliului Județean și omul care conduce clubul brăilean.

 

De asemenea, oficialul brăilean a fost încântat de evoluția jucătorilor brăileni. „Sunt foarte mulțumit de echipa care se construiește la Brăila. Mai avem de muncă, trebuie lucrat la relațiile de joc și la faza de finalizare pentru că ratăm foarte mult. Oricum, sunt mulțumit”, a conchis Stancu

 

Text și foto Edi Bucureșteanu

 

26 Aug. 2009, 12:59 Cupa
Pe aceeași temă