Aerostar – Dinamo, meciul care încheie 16-imile Cupei! Partida se joacă în nocturnă și nu poate avea loc la Bacău. Unde se va desfășura

Marius ANGHEL 17 Oct. 2017, 15:35 Cupa

Federația Română de Fotbal a anunțat ieri, 16 octombrie, programul meciurilor 16-imilor Cupei României, fază a competiției care se va desfășura pe durata a trei zile din săptămâna următoare, marți/miercuri/joi, 24/25/26 octombrie, în diferite intervale orare. Dacă primul meci va avea loc la Pitești, de la ora 16:00, și va aduce față în față două echipe de eșalon diferit, FC Argeș din Liga 2, respectiv pe CSM Politehnica Iași din Liga 1, ultimul joc programat în cadrul 16-imilor va fi cel dintre Aerostar Bacău și Dinamo.

Partida dintre echipa din Liga 3 și cea din Liga 1 e programată să se desfășoare în nocturnă, de la ora 21:00, însă, cum Bacăul nu mai are de mult un stadion compatibil cu normele actuale ale fotbalului, jocul dintre Aerostar și Dinamo va fi mutat pe o altă arenă. Meciul va avea loc pe stadionul Ceahlăul din Piatra Neamț, acolo unde se mai joacă fotbal doar la nivelul Ligii a 4-a, însă pe o arenă care permite desfășurarea și meciurilor naționalei.

„Partida dintre echipa noastră și F.C. Dinamo București din Cupa României se va desfășura joi, 26 octombrie, ora 21:00, pe stadionul din Piatra Neamț! Zilele viitoare vă vom transmite informații în legatură cu locația caselor de bilete! Ținând cont de faptul că această calificare este dedicată în mod special băcăuanilor, sperăm să fiți lângă noi în număr cât mai mare!”, anunță clubul Aerostar pe pagina sa de facebook.

Inițial, jocul dintre Aerostar și Dinamo era programat să înceapă la ora 19:00, însă televiziunea care va transmite întâlnirea a decis ca meciul să înceapă la ora 21:00. În aceste condiții, partida din campionat a echipei băcăuane cu Sporting Liești, contând pentru etapa a 10-a a Ligii 3, se va desfășura duminică, 29 octombrie.

Iată ce spune regulamentul Cupei României în situația în care se află Aerostar:

„Jocurile din șaisprezecimile, optimile și sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct și sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplinește condițiile regulamentare necesare disputării jocului și televizării.

Pentru instalațiile mobile de nocturnă este obligatorie depunerea la FRF cu 10 zile înainte de disputarea jocului a certificatului instalației de nocturnă emis de constructor, prin care să se ateste conformitatea instalației cu prevederile art. 40.10 din ROAF, precum și dovada instalării acesteia. În cazul în care începând cu faza șaisprezecimilor de finală se întâlnesc echipe din categorii diferite și echipa organizatoare nu deține instalație de nocturnă, la cererea echipei care deține aceasta facilitate și cu acordul celeilalte echipe jocul se poate disputa pe terenul echipei care deține instalație de nocturnă”.

Marius ANGHEL 17 Oct. 2017, 15:35 Cupa
Pe aceeași temă