Lot modest, staff compus, în mare parte, din apropiați ai partidului aflat la putere! Cum se prezintă Chindia cu puțin timp rămas până la startul noului sezon de Liga 2

Ionuț MARIN 20 Jul. 2024, 12:58 Liga 2
Lot modest, staff compus, în mare parte, din apropiați ai partidului aflat la putere! Cum se prezintă Chindia cu puțin timp rămas până la startul noului sezon de Liga 2

Dacă în luna iunie a anului trecut, cuvântul de ordine în toate discursurile de la Chindia – asociați, conducere executivă, suporteri – era promovarea înapoi în prima ligă, lucrurile s-au schimbat radical acum, cu puține zile înainte de startul noii ediții de Liga 2, când clubul a catadicsit să ofere câte informații oficiale, după multe săptămâni de tăcere.

”Ne dorim ca până în iarnă să achităm majoritatea datoriilor”, au transmis, printre altele, dâmbovițenii, de parcă aceste creanțe, uriașe potrivit surselor noastre, spre 3 milioane de euro, le-ar fi făcut alții, și nu cei care au condus clubul în ultimii ani.

Cât despre eventualele plăți și finanțări, totul se va face din bani publici, în condițiile în care nu există nici măcar un sponsor sau o discuție despre atragerea unuia, cel puțin la acest moment. Și e logic, cine și de ce s-ar asocia cu o echipă fără obiectiv, fără comunicare, în conflict cu suporterii de mai bine de un an și, practic, fără viitor și fără perspective!

Marcel Ghergu, omul primarului, readus ca președinte la Chindia! Marin Vătavu, vărul edilului, instalat antrenor, dar sub Nicolae Croitoru

Marcel Ghergu, cel care ocupase funcția executivă nouă sezoane, din 2014 până în 2023, a fost repus în funcție cu sprijinul primarului din Târgoviște, Daniel Cristian Stan, de care Ghergu este foarte apropiat. De altfel, în nenumărate discuții, Stan s-a declarat nemulțumit de numirea lui Andrei Cordoș, din vara trecută, care i-a aparținut președintelui CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, la recomandarea unui parlamentar din județ, Radu Popa. Primarul a militat permanent pentru readucerea lui Ghergu în club, iar ca bonus a și aprobat un sprijin financiar de 320.000 de euro, cu o zi înainte ca vechiul și noul președinte să fie prezentat oficial. Aceleași autorități n-au sprijinit clubul sub nicio formă înaintea revenirii Chindiei la Târgoviște, în mai 2023.

La ora meciului cu FC Voluntari, primul și singurul jucat de roș-albaștri pe propriul stadion în cei patru ani petrecuți în Liga 1, jucătorii și stafful aveau patru salarii restante! Apropiat de primar este și noul antrenor al echipei, Marin Vătavu, fără experiență la nivel de seniori, cel puțin la nivel de Liga 2, instalat aici de la Centrul de Copii și Juniori. Vătavu este și profesor de educație fizică și sport la Perșinari, localitate apropiată de Târgoviște.

În prezentarea de ieri, de pe Facebook, a noii organigrame, nu s-a făcut nicio referire la antrenorii secunzi. Despre cine va fi președinte și cine va antrena echipa, Liga2.ro a scris din momentul reunirii echipei.

”Pe lângă mutările ce au avut loc la nivelul lotului de jucători, avem schimbări importante și la nivelul conducerii clubului, atât adminstrativ cât și tehnic/sportiv.
Clubul AFC Chindia Târgoviște va avea următoarea componență:
Administrativ: Președinte : Ghergu Marcel; Team Manager: Bălașa Cristian; Director Sportiv: Iugulescu Ciprian; Delegat Seniori: Pătru Dragoș; Ofițer de presă: Manea Florin.
Staff Tehnic:
Seniori:
Masculin: Director Tehnic – Croitoru Nicolae; Antrenor principal – Vătavu Marian; Preparator fizic – Sandu Cristian; Antrenor cu portarii – Lungu Cezar.
Feminin: Antrenor L3 – Dumitru Daniel.
Juniori:
Masculin: Bîrdeș Vasile, Voicu Irinel, Marian Valentin, Prisăcaru Eduard, Ionescu Adrian, Burtescu Septimiu, Toboșaru Răzvan, Păsărică Gheorghe, Dumitrașcu Gheorghe;
Feminin: Tătăranu Mihăiță, Mihălăchioiu Ioana.
Preparator sportiv juniori: Pană Alexandru”, a anunțat Chindia.

Daniel Florea, Mădălin Martac, Cosmin Atanase și Lucian Acasandrei, printre noutățile Chindiei pentru noul sezon de Liga 2

Chindia se va baza pe mulți juniori în noul sezon de Liga 2, cărora li se adaugă fotbaliștii din ediția trecută a campionatului care au încheiat contracte pe mai mult de un an, cazurile Ivan Pesic, Ante Zivkovic, Octavian Ursu sau Mario Contra.

La capitolul noutăți sunt doar două nume mai cunoscute, Daniel Florea (foto, întins pe jos, la amicalul cu Urban Titu) și Mădălin Martac, ambii ajunși la vârsta la care mai pot evolua doar aproape de casă. Aceștia au fost ultima dată în prima ligă, la FC Voluntari, respectiv la Poli Iași.

În rest, au fost repatriați Cosmin Atanase (Unirea Slobozia, promovată în Liga 1) sau Lucian Acasandrei (CSM Focșani, promovată în Liga 2), dâmbovițeni care nu și-au mai găsit un angajament în altă parte.

Președintele Ghergu discută în aceste zile cu oficialii lui Dinamo pentru alte câteva mutări, însă cei mai mulți jucători contactați au declinat propunerile. Este de notorietate legătura lui Ghergu cu Dinamo, filieră pe care s-au plimbat multe contracte în ultimii ani.

”Pentru noul sezon competițional, ne-am propus să avem un mix între tinerii din academie și jucătorii cu experiență, majoritatea dâmbovițeni, care să ne ajute la realizarea obiectivelor propuse.
Lotul AFC Chindia Târgoviște este următorul:
Portari: Mario Contra, Andres Brînzea, Ștefan Mușat;
Fundași: Mădălin Martac, Radu Simion, Cornel Dinu, Iustin Cristea, Tiberiu Popa, Eduard Coman, Adrian Ioniță, Acasandrei Lucian;
Mijlocași: Danu Daniel, Alexandru Petre, Ionuț Zamfir, Valentin Nicolae, Bogdan Petre, Ionatan Dogănoiu, Ivan Pesic, Cosmin Atanase;
Atacanți: Octavian Ursu, Daniel Florea, Ante Zivkovic, Rareș Mihai, Sergej Grubac, Ionuț Tache”, a informat Chindia.

Și noul ofițer de presă al Chindiei este acum PSD-ist, după ce a făcut campanie pentru AUR!

Clubul a prezentat ieri și noul ofițer de presă, Florin Manea, apropiat al PSD și personaj care a intenționat chiar să candideze la Primăria Ocnița – comuna natală – la alegerile locale din acest an.

Un episod interesant a avut loc în februarie, imediat după numirea lui Gabriel Boriga ca președinte, fostul primar PDL ajuns între timp simpatizant al partidului de la putere.

Cu recomandare de la partid, acest Manea a fost aproape să preia postul de crainic al stadionului, mutarea fiind anulată după ce Boriga a văzut pe Facebook câteva fotografii în care personajul se afișase cu membri AUR. Ulterior, Manea a ieșit din AUR și s-a întors la prima dragoste politică, iar de aici a mai fost un pas mic până la stabilirea colaborării cu Chindia.

A ”dispărut” Silviu Posteucă, responsabilul de marketing, cel care spunea recent că Chindia a pierdut minim nouă puncte în sezonul trecut fiindcă jucătorii n-au avut costume de prezentare!

Este neclar, pentru moment, dacă Silviu Posteucă, alt PSD-ist, finul vicepreședintei CJD Luciana Cristea, mai face parte din club, unde în ultimii doi ani a ocupat funcția de responsabil de marketing, cu realizări zero. Acesta nu apare în stafful administrativ anunțat ieri de club.

Recent, într-o emisiune a unui post TV local, Posteucă afirma, nici mai mult nici mai puțin, că Chindia a pierdut nouă puncte în sezonul trecut de Liga 2 din cauza faptului că jucătorii nu au avut costume de prezentare.

”Conducerea de atunci nu a aprobat această investiție. Au spus oamenii că întâi să avem succes, apoi vom trece la costume. După părerea mea, ca specialist în marketing, este total invers. Te îmbraci la costum ca să ai succes. Cred că aveam minim nouă puncte în plus dacă reușeam să îi îmbrăcăm în costume de prezentare. Nu costume de nuntă, ceva casual”, a vorbit Posteucă la Bazar TV.

Ionuț MARIN 20 Jul. 2024, 12:58 Liga 2
Pe aceeași temă