CULISE | Dezvăluiri incredibile din interior. Cum s-a ajuns la falimentul Rapidului: „Știți ce mail mi-a trimis domnul Moraru?”

Marius ANGHEL 15 Jun. 2016, 14:51 Liga 2

Radu Birlică, fost administrator special al Rapidului, face dezvăluiri incredibile despre activiatea lui Valerii Moraru în fruntea clublui. ProSport a anunțat astăzi în exclusivitate că Tribunalul București a decis falimentul Rapidului, decizie ce poate fi atacată la Curtea de Apel.

A urmărit Valerii Moraru să bage clubul în faliment sau a riscat până în ultimul moment? Este întrebarea care se naște după câteva dezvăluiri făcute de Radu Birlică, fost administrator special al Rapidului în perioada decembrie 2015 – mai 2016. Printre altele, acesta susține că nu este surprins de decizia Tribunalului București, deoarece Moraru a păstrat clubul pe stare de alertă financiară.

O afirmație este însă foarte gravă. Valerii Moraru nu s-a implicat foarte mult în recuperarea datoriilor către Rapid, deși acei bani putea îmbunătăți situația financiară a clubului. Mai mult, omul de afaceri din Republica Moldova n-a vrut să plătească ultimele două meciuri organizate de Rapid pe teren propriu, în liga secundă, deși acest lucru punea în pericol promovarea în Liga 1.

„Eu mă așteptam să se dea acest verdict. Mie îmi pare foarte rău pentru suporteri, echipă și antrenori. Cu un minimum financiar am reușit să promovăm. Inclusiv în demisia mea am precizat că ne confruntăm cu o lipsă acută de lichidități și acționarul principal nu vrea să mai investească. Paradoxul este altul, eu le spuneam tot timpul că avem o problemă. Și ei spuneau tot timpul că plătim în toamnă la stat, că nu e nicio problemă. Le-am zis că nu se poate, că există o lege în România.

Nu ne puteam plăti cheltuielile de meci. Am fost la un moment dat amenințat de către dânșii că dacă nu scot acele bilete de ordine, el nu mai bagă niciun leu la Rapid. Ruptura s-a produs când eu am vrut să plătesc datoriile către stat. Și mai e o problemă. Eu nu știu de ce patronul Rapidului nu încearcă să recupereze banii pe care clubul îi are de recuperat. Cu acei bani se organizau 14 meciuri.

Nu știe foarte multă lume… la ultimele două meciuri, eu m-am trezit la trei dimineața să mă gândesc cum plătesc cheltuielile. Pentru că patronul echipei mi-a trimis un mail în care mi-a spus că nu dă niciun ban pentru aceste meciuri. Și m-am transformat din administor special în suporter. Și am sunat, m-am împrumutat și am organizat acele meciuri. Am făcut asta în primul rând pentru Rapid. Altfel, le pierdeam cu 3-0. După o părere personală, ei s-au folosit de numele Rapidului pentru a-și face reclamă la firma lui. Chiar îmi pare foarte rău pentru Rapid”, a declarat Radu Birlică la ProSport LIVE.

Marius ANGHEL 15 Jun. 2016, 14:51 Liga 2
Pe aceeași temă