Cine este Rareș Forika, antrenorul care blocat-o pe FCU Craiova la Focșani. Primul meci ca antrenor în Liga 2, primul punct: ”Ne-au tratat de sus și au plătit pentru asta”

Adi MARICA 23 Sep. 2024, 13:03 Liga 2

Ajuns la 42 de ani, Rareș Forika a debutat ca antrenor principal în campionatul Liga 2.

Forika este antrenor interimar la CSM Focșani, echipă care s-a despărțit la mijlocul săptămânii trecute de Călin Moldovan, după startul neconvingător de campionat: o victorie și cinci înfrângeri.

Fostul fundaș, originar din Brașov, s-a alăturat echipei din Focșani, staffului lui Moldovan, în vară, ca antrenor secund, după ce ultima dată fusese antrenor principal la SR Brașov, în Liga 3.

CSM Focșani a încurcat, pe Milcovul, FCU Craiova. Interimarul Rareș Forika: ”Cei de la Craiova ne-au tratat de sus”

Rareș Forika a debutat ca ”principal” la CSM Focșani, sâmbătă, în meciul disputat pe teren propriu cu FCU Craiova, în etapa a 7-a a sezonului regular.

Oltenii lui Mititelu au intrat în avantaj la cabine, grație golului marcat de Sekou Sidibe, care a transformat în minutul 11 un penalty obținut în urma unui henț comis de Jalbă. CSM Focșani a restabilit egalitatea prin Denis Brînzan, în minutul 87, cu o reluare cu capul din 7 metri, după o centrare din corner.

În urma acestui rezultat, formația antrenată de Marius Croitoru a urcat, momentan, pe ultimul loc calificabil în play-off, 6, cu 12 puncte acumulate în șapte etape. De cealaltă parte, CSM Focșani a rămas pe poziția 20 din 22, cu doar patru puncte acumulate.

”Mă bucur că am debutat cu un rezultat bun și important contra unei echipe cu pretenții la promovare, unul dintre cei mai buni adversari ai campionatului. Cei de la Craiova cred că ne-au tratat de sus și au plătit scump pentru asta. Noi veneam după cinci înfrângeri consecutive în campionat și eu spun că doar neșansa a făcut să nu avem o zestre mai mare de puncte până acum. Pot spune că am făcut un meci foarte bun”, a declarat Forika, pentru Liga2.ro.

”Șansa a surâs astăzi de partea noastră, reușind să egalăm și cu puțin noroc puteam să și câștigăm pe final. Tot timpul am crezut în egalare, pentru că băieții se pregătesc zi de zi exemplar.
Am avut neșansa să nu aducem puncte din deplasări din meciurile care au fost până în acest moment. Le mulțumesc în mod special și băieților! Este un egal muncit, acest punct sper să le dea moral și încredere pentru meciurile care urmează”, a spus Forika, în declarația citată de clubul din Focșani, pe pagina sa de Facebook.

Remiza cu FCU, ”pentru Călin și staff”. Urmează meciul cu FC Bihor, tot acasă

Rareș Forika spune că dedică punctul obținut în meciul cu FCU Craiova lui Călin Moldovan, antrenorul care a promovat echipa în vară și care s-a despărțit de club înainte de partida cu oltenii.

”Acest punct îl dedic lui Călin și staffului. Este munca noastră împreună de atâta timp și, în afara faptului că o echipă se construiește în timp, și la fotbal poți să ai ghinion. Eu nu am făcut la acest meci decât să le ridic moralul jucătorilor și să le redau încrederea și plăcerea de a juca fotbal. Mă bucur pentru băieți, este un punct de moral și sper să le dea încredere pentru viitor. Fotbalul te răsplătește atunci când ești corect”, a mai spus Forika.

Etapa viitoare, CSM Focșani va juca tot pe teren propriu, de această dată contra FC Bihor Oradea, o altă nou-promovată, ca ea. Trupa orădeană ocupă locul 15 în clasament, cu 7 puncte. ”Punctul obținut cu FCU nu va avea nicio valoare dacă nu vom câștiga cu FC Bihor”, a mai declarat Forika.

  • CSM Focșani, în remiza cu FCU Craiova: Al. Uțiu – Pedro Albino, Jalbă, Vișinar, Tamași – G. Dragomir (Blaj 58′), Rența (M. D. Mihai 65′), Brînzan, Al. Zaharia (G. Dănăilă 74′) – Dodoi (Dakaj 65′), Cr. Ciobanu (Rob. Enache 58′). Rezerve neutilizate: Ureche – Creț, Andr. Mazilu, Ciopa.

Prima experiență ca ”principal” în Liga 2 pentru Rareș Forika

Forika are licența A de antrenor, necesară pentru a fi ”principal” în Liga 2, obținută în Republica Moldova, iar în această vară a ajuns la CSM Focșani la solicitarea lui Călin Moldovan.

Și-a început cariera de antrenor în Centrul de copii şi juniori al Coronei Brașov, apoi a trecut la FC Braşov Steagul Renaște, unde a făcut parte din stafful lui Dan Alexa în Liga 2, până ca echipa să aibă problemele legate de certificare, urmată de retrogradare şi apoi de dezafilierea clubului.

La începutul acestui an a preluat ca ”principal” pe SR Brașov, echipă aflată într-o situație delicată în clasamentul Ligii 3 și nu a putut evita retrogradarea sportivă.

Fost junior la FC Braşov, în anii ’90, Forika a evoluat ca fotbalist pentru Romradiatoare, Forex, International Curtea de Argeş, Arieşul Turda, Voinţa Sibiu, Corona Braşov, Unirea Tărlungeni, AFC Hărman şi Corona Braşov.

Foto: CNC Media ActionCSM Focșani

Adi MARICA 23 Sep. 2024, 13:03 Liga 2
Pe aceeași temă