Cu galeria aproape, UTA a reușit să scoată un punct mic pe moment, dar care poate fi mare la finalul stagiunii. Cum s-au inspirat arădenii după poliști

Autor: Anda DELIU Publicat: 16 Jul. 2020, 12:10 Liga 2

Restanța dintre UTA și Petrolul a reușit să se dispute, în contextul pandemiei, dar nu a ieșit din „zodia” egalurilor din acest play-off. Nu a fost un 0-0 de coșmar, ci un 1-1, cu o prestație de coșmar a arădenilor în prima repriză. Până la urmă, liderul la zi a reușit să obțină o remiză din care, cum se spune în fotbal, ”pe undeva” s-a pierdut un punct. Aspectul inedit este că galeria arădeană a fost prezentă aproape de jucători, într-o curte vecină cu ”curtea” Motorul, aproape de locul unde, de obicei, stau galeriile adverse!

Deși nu au găsit soluția ingenioasă la primul meci, cel cu Turris Oltul, un grup mai mic de fani nu s-a mai dus în Piața Avram Iancu să cânte ”De la Dunăre la Sena”, ci a intrat într-o curte vecină stadionului din Aradul Nou. Pentru cine nu cunoaște zonă, precizăm din capul locului că nu este vorba de ironii cu termenul de ”curți”. Chiar și arena Motorul e tot în curtea unei case, iar neofiții nu identifică stadionul când vin prima dată, de la stradă. Așa, nu a mai fost nevoie neapărat de scandări puse la stație, cum o făcuseră organizatorii la meciul cu teleormănenii.

Inspirație de la rivala Poli

Arădenii au intrat în curtea care dă în spatele tribunei 1, practic, care aparține de un atelier auto. De acolo, unii dintre ei s-au urcat pe gard, chiar în spatele sectorului unde i-au loc galeriile echipelor adverse. În trecut, când nu avea acces pe ”Motorul” din cauza limitării numărului de locuri, galeria Politehnicii se ducea tot într-o curte a unui vecin, dar pe partea opusă, înspre Calea Romanilor, în spatele peluzei utiste, dar nu chiar lipită de gard. Până la urmă, metoda s-a dovedit eficientă, și preluată de arădeni.

Mai spunem că la un moment dat, când fanii arădeni erau milimetric aproape de a intra în ”perimetrul” stadionului, observatorul de joc a trimis paza în zonă, pentru a ține lucrurile în frâu și în litera legii protocolului sanitar din vremurile pandemice. În curtea atelierului auto au fost câteva zeci de utiști, iar pe gard se mai făcea cu schimbul.

Meci fără reproșuri la adresa arbitrajului. Nervi din cauza jocului

Dacă la jocul cu Turnu Măgurele au fost reproșuri referitoare la maniera de arbitraj, acum, cu brigada condusă de Horațiu Feșnic, nu au mai fost nemulțumiri așa multe, cel puțin din tribună. După o ocazie a lui Blănaru, în minutul 23, Gabriel Deac a fructificat centrarea lui Tudor Saim, de pe lângă Roumpoulaku. Antrenorul Laszlo Balint a izbucnit nervos la primirea golului, urlând de a răsunat în tot stadionul: ”Asta antrenăm de o săptămână”, după o ”clasică” vorbă de duh.

Unele decizii de arbitraj au părut însă în defavoarea Petrolului, cu toată cota bună a lui Feșnic. În minutul 33, nu s-a dictat nimic la căderea lui Blănaru în careu, incomodat de Melinte. Dacă se arbitra în nota meciului cu Turris Oltul, probabil s-ar fi fluierat! Despre joc, după ce a primit gol, UTA nu a reacționat grozav, ci a jucat mai slab decât a făcut-o până când s-a marcat.

Avantajul golului marcat după reluarea jocului

Laszlo Balint nu a mers la vestiar deodată cu elevii săi, tocmai pentru a se calma. A mai rămas câteva momente pe banca tehnică. Totuși, în repriza a doua, UTA a jucat ceva mai binișor, chiar dacă deloc grozav, cu o prestație care niciodată nu ar fi părut a liderului Ligii 2. Imediat cum s-a reluat jocul, Buhăcianu a reușit să scoată un penalty, după ce Raul Avram l-a dărâmat în careu. Romario Moise a marcat, pentru un punct util, deoarece o mai ”înalță” ușor pe UTA în clasament, unde rămâne lider, și o ține pe Petrolul departe. De altfel, ”lupii” au părut mai stăpâni pe ei și în repriza a doua, când au avut posesia și inițiativa, dar din nou, au plătit tribut lucidității în fața porții.

Un punct care, după aspectul primelor două etape, poate fi mare, și să fie punctul care o duce pe UTA în Liga 1.

Foto: UTA Arad și Ciprian Petcuț (Sport Pictures)

Autor: Anda DELIU Publicat: 16 Jul. 2020, 12:10 Liga 2
Pe aceeași temă