CSM Slatina, aproape resemnată cu gândul retrogrădării după prima etapă din play-out. Eșecul cu ”U” Cluj a adus pesimismul. Cristian Stănculeţu: ”Să ne bucurăm de jocurile rămase. Să jucăm fotbal, pentru că asta contează”

CSM Slatina, aproape resemnată cu gândul retrogrădării după prima etapă din play-out. Eșecul cu ”U” Cluj a adus pesimismul. Cristian Stănculeţu: ”Să ne bucurăm de jocurile rămase. Să jucăm fotbal, pentru că asta contează”

CSM Slatina are șanse foarte mici să se salveze de la retrogradare în acest prim sezon de la revenirea în Liga 2. După jocul de duminică, din prima etapă a play-out-ului, șansele au scăzut și mai mult. A cedat, pe teren propriu, cu scorul de 2-4, contra Universității Cluj.

Antrenorul Cristian Stănculeţu nu și-a ascuns dezamăgirea la finalul unei partide în care CSM Slatina a condus cu 1-0 și chiar a terminat prima repriză cu ardelenii la egalitate, 1-1. Avea încredere că echipa sa poate face surpriza și poate învinge, într-o cursă și așa foarte complicată, pentru salvarea de la retrogradare.

După această primă rundă, ecartul Slatinei față de Ripensia, următoarea clasată, s-a mai mărit cu un punct, acum fiind de opt puncte. Stănculeţu nu mai crede prea mult nici în locul de baraj, mai ales că oltenii mai au doar cinci meciuri de disputat.

”Am primit gol, s-a făcut 1-1, iar în repriza a doua am jucat slab. Am intrat prost în teren, nu știu de ce am avut această atitudine. Aveam nevoie de victorie astăzi, am crezut într-un declic, că dacă am fi câștigat astăzi rămâneam în continuare cu șanse. Dar victoria lor e meritată, l-am felicitat pe Enache, felicitări Universității Cluj. Victoria e meritată.

Șansele sunt foarte mici, au mai rămas cinci jocuri de disputat, dar nu depindem în totalitate de noi. E vorba și de celelalte echipe, ce vor face în aceste etape, de a evita retrogradarea. Mă refer la Ripensia și Recea. Distanța s-a mărit, mă refer la punctele pe care le au adversarele noaste. Șanse mai sunt, dar va fi imposibil dacă ne prezentăm în continuare la fel.

Nu știu ce să zic. Am venit cu încredere astăzi la joc, sperând să obținem cele trei puncte și nu a ieșit cum ne doream”, a declarat antrenorul echipei CSM Slatina la final.

Cristian Stănculeţu: ”Va fi foarte greu să ne salvăm, șansele sunt mici, mici” 

Cristian Stănculeţu a vorbit și despre următoarele două etape, cu Pandurii și Ripensia, echipe care se situează sub CSM Slatina, respectiv deasupra ei.

Nu pot să spun în procente câte șanse avem să ne salvăm. Mai sunt cinci jocuri, mergem la Târgu Jiu, venim acasă și vom juca apoi cu Ripensia. Acum e diferență de opt puncte între noi și Ripensia, echipa din fața noastră. Va fi foarte greu, șansele sunt mici, mici de tot, dar sperăm să jucăm și să ne bucurăm de jocurile rămase. Să jucăm fotbal, pentru că asta contează cel mai mult. Să facem jocuri bune.

Primul pas e la Târgu Jiu, duminică, iar Recea va juca împotriva Ripensiei”, a încheiat Stănculeţu.

CSM Slatina, la opt puncte de Ripensia 

CSM Slatina ocupă acum locul 6 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, penultimul, cu 15 puncte în 20 de partide. Pandurii e pe ultima poziție, cu numai 13 puncte, în timp ce locul de baraj, 5, este ocupat de Ripensia.

Locul 4, ultimul care asigură salvarea de la retrogradare la finalul play-out-ului, este ocupat de Fotbal Comuna Recea, care are 11 puncte peste CSM Slatina.

Foto: Gazeta nouă

Pe aceeași temă