CSM Slatina a pierdut cu Metaloglobus și rămâne cu emoții privind evitarea locului de baraj de menținere în Liga 2. Daniel Oprescu: ”Nu ne doream să ajungem aici. Spiritul de conservare a rezultatului, dar mai ales teama, ne-au costat”

Marius ANGHEL 30 Apr. 2023, 13:02 Liga 2
CSM Slatina a pierdut cu Metaloglobus și rămâne cu emoții privind evitarea locului de baraj de menținere în Liga 2. Daniel Oprescu: ”Nu ne doream să ajungem aici. Spiritul de conservare a rezultatului, dar mai ales teama, ne-au costat”

CSM Slatina a avut șansa să-și obțină matematic menținerea în Liga 2 și pentru noul sezon chiar în fața adversarei cu care se luptă pentru acest obiectiv, însă nu a reușit.

După etapa trecută, antrenorul Daniel Oprescu lansa acuze că jocurile de culise n-au dispărut, referindu-se, în mod evident, la Metaloglobus, următorul adversar pe care îl avea, dar în meciul direct cu trupa bucureșteană jucătorii săi au pierdut și, astfel, au păstrat tensiunea ridicată până la ultima etapă a play-out-ului.

Metaloglobus a învins CSM Slatina și cele două echipe rămân în tensiune maximă până în ultima etapă a play-out-ului

Înaintea penultimei runde a play-out-ului, în Grupa A situația din clasament ținea în joc de glezne trei echipe (Șelimbăr, Metaloglobus și Minaur), dintre care două aveau meci direct (Metaloglobus și Slatina) și în funcție de rezultatul acestora cea de-a treia (Minaur), indiferent de ce făcea ea, avea să afle dacă ocupă al doilea loc direct retrogradabil sau va mai avea șanse de salvare până în ultima etapă.

La București, sâmbătă, Metaloglobus și CSM Slatina au avut un meci echilibrat, la cote ridicate, însă gazdele au reușit să dea lovitura în minutul 87, când Milos Zukanovic a marcat și a adus victoria cu 1-0. Cu acest succes, trupa din Capitală s-a apropia la două puncte de cea din Slatina și menține șanse să se salveze direct, fără riscul de a mai retrograda direct, poziție pe care nu o mai poate evita Minaur Baia Mare, care a cedat acasă cu CS Comunal Șelimbăr (scor 0-1).

Slatina are însă avantajul punctajului de la finalul sezonului regular, primul criteriu de departajare în cazul egalității de puncte la final de play-out, astfel că în ultima rundă are și varianta egalului pe teren propriu cu Minaur pentru a se salva de la retrogradare. Astfel, Metaloglobus, chiar dacă va câștiga în deplasare la Poli Timișoara, prima retrogradată din această grupă, ar merge la barajul de menținere în Liga 2 cu Progresul Spartac.

Daniel Oprescu, după eșecul cu Metaloglobus: ”Spiritul acesta de conservare a rezultatului, dar mai ales teama, ne-au costat”

Însă, în situația în care Slatina nu va obține cel puțin un punct cu Minaur, iar Metaloglobus va câștiga la Timișoara, lucru care are șanse mari să se întâmple împotriva ultimei clasate, atunci trupa olteană va pica pe locul de baraj de menținere și va întâlni ea Progresul Spartac.

După înfrângerea cu Metaloglobus, Daniel Oprescu nu a mai vorbit despre jocuri de culise și a pus eșecul pe seama faptului că jucătorii săi au jucat defensiv în repriza secundă.

”Nu ne doream să ajungem aici, dar acesta este fotbalul. Trebuie să ne pregătim bine în această săptămână şi să tratăm foarte serios meciul cu Baia Mare. Am jucat bine prima repriză, am stat sus, am avut curaj, din păcate, în repriza a doua, ne-am retras foarte mult. Spiritul acesta de conservare a rezultatului, dar mai ales teama, ne-au costat. Le-am spus la pauză ca dacă ne retragem şi nu stăm sus, vom avea probleme. Am făcut schimbările tocmai în ideea de a avea mai mult curaj, de a sta mai sus…Nu înţeleg de unde teama aceasta, dar mergem înainte, mai avem un meci pe care trebuie să-l câştigăm”, a declarat Daniel Oprescu, citat de News Flux.

CSM Slatina în eșecul din play-out cu Metaloglobus: I. Pop – Mitran, Sălcianu, Gherghe, Pisăru – D. Toma, Trașcu (Anghelina 70′) – Ciocâlteu (C-tin. Radu 82′), Doman (cpt.)(M. Manea 82′), Leață (Cr. Dinu 70′) – L. Nițu (Plokhotnyuk 70′). Rezerve neutilizate: Silveanu – M. Danciu, Al. Dinu, Dav. Oprescu.

CSM Slatina are nevoie de un punct din meciul cu Minaur ca să-și asigure menținerea în Liga 2

O etapă a mai rămas de disputat din play-out-ul Ligii 2, iar CSM Slatina are prima șansă să termine pe locul 4 în Grupa A, ultima poziție care asigură menținerea fără alte emoții în eșalonul secund. Are 31 de puncte și este la două puncte peste Metaloglobus (29 puncte), singura care o mai poate depăși.

În ultima rundă, sâmbătă, de la ora 11:00, CSM Slatina joacă acasă cu Minaur Baia Mare, echipă deja retrogradată și rămasă fără obiectiv. În schimb, Metaloglobus are meci la cealaltă echipă retrogradată din grupă, Poli Timișoara.

Slatina are nevoie de cel puțin un punct din acest ultim meci, fiindcă în situația în care ar termina la egalitate de puncte cu Metaloglobus primul criteriu de departajare între ele este numărul de puncte cu care au terminat sezonul regular, 27 față de 21.

Foto: News Flux

https://liga2.prosport.ro/seria-1/selimbar-a-castigat-la-baia-mare-si-a-trimis-minaur-in-liga-3-claudiu-niculescu-regreta-retrogradarea-echipei-lui-vasile-miriuta-trebuie-sa-recunosc-ca-am-fost-surprins-de-ce-am-vazut-aici-19268795

https://liga2.prosport.ro/seria-1/minaur-baia-mare-a-patra-echipa-care-retrogradeaza-direct-din-liga-2-in-acest-sezon-se-tine-vasile-miriuta-de-promisiune-si-demisioneaza-19268603

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-6-din-play-out-meciurile-incep-la-ora-1100-cel-mai-important-are-loc-la-bucuresti-si-poate-decide-ultima-retrogradata-si-a-doua-echipa-care-merge-la-barajul-de-mentinere-19268504

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-prima-retrogradata-matematic-din-superliga-revine-in-liga-2-dupa-doi-ani-si-anunta-prin-antrenorul-interimar-ca-se-va-lupta-la-promovare-19268675

Marius ANGHEL 30 Apr. 2023, 13:02 Liga 2
Pe aceeași temă