Șelimbăr a câștigat la Baia Mare și a trimis Minaur în Liga 3, Claudiu Niculescu regretă retrogradarea echipei lui Vasile Miriuță: ”Trebuie să recunosc că am fost surprins de ce am văzut aici”

Marius ANGHEL 30 Apr. 2023, 11:51 Liga 2

După ce a retezat șansele celor de la Poli Timișoara de a mai spera la o salvare miraculoasă la un moment dat, CS Comunal Șelimbăr i-a decis soarta și echipei Minaur Baia Mare. Trupa sibiană a câștigat, sâmbătă, în Maramureș și a dus la retrogradarea sportivă din Liga 2 a echipei locale.

Claudiu Niculescu s-a declarat surprins de ceea ce a văzut la Baia Mare, spune că îi pare rău de Minaur și de Vasile Miriuță, însă speră ca proiectul fotbalistic din Nord-Vestul țării să continue.

Claudiu Niculescu, după succesul de la Baia Mare: ”Ne ține în cărți pentru câștigarea acestei grupe de play-out”

CS Comunal Șelimbăr, sigură de prezența și în noul sezon de Liga 2, a jucat dezinvolt la Baia Mare, a marcat prin Jordan Gele în minutul 23 și și-a asigurat o nouă victorie în play-out. Cu 1-0 s-a impus contra celor de la Minaur și continuă să spere că va termina pe locul 1 în grupa sa, un obiectiv doar de orgoliu, fiindcă altfel nu-i aduce niciun beneficiu.

”Sunt bucuros pentru victoria de astăzi, una care ne ține în cărți pentru câștigarea acestei grupe de play-out. A fost un meci destul de echilibrat și destul de încins în anumite momente. Ne-au dominat teritorial, dar fără a-și crea foarte mari ocazii. Noi am reușit să marcăm un gol în prima repriză și am mai avut multe alte situații în ambele reprize, dar, până la urmă, e bine că s-a încheiat așa. Sunt trei puncte pe care le mai adăugăm în clasament și de aici o să facem o analiză, săptămâna următoare și în săptămânile care vor urma, pentru a face strategia pentru sezonul viitor”, a spus Claudiu Niculescu la conferința de presă de după joc.

Niculescu, surprins de ce a văzut la Baia Mare: ”Sincer, îmi pare rău că Minaur a retrogradat”

Antrenorul echipei sibiene a văzut la adversari că sunt marcați de importanța punctelor puse în joc, însă e de părere că retrogradarea nu au bifat-o acum, ci pe întreaga durată a sezonului, din cauza punctelor puține obținute. Chiar dacă ar fi câștigat cu Șelimbăr, Minaur tot ar fi fost retrogradată matematic, deoarece Metaloglobus, echipa cu care lupta de la distanță pentru a ocupa locul de baraj, și-a învins adversarul din această rundă, pe CSM Slatina.

Claudiu Niculescu a mai spus că a fost impresionat de ceea ce a văzut la Baia Mare, cu excepția Tribunei a II-a a stadionului ”Viorel Mateianu”. Speră ca Minaur să nu se desființeze și să lupte în noul sezon pentru a reveni în Liga 2.

”S-a simțit în jocul echipei gazdă presiunea, e normal, au făcut multe greșeli, dar nu stau să analizez jocul echipei adverse. Să vă spun sincer, îmi pare rău că Minaur Baia Mare a retrogradat. Am revenit aici după foarte mulți ani. Dacă nu mă înșel, cred că am venit în ’94 sau ’95, când jucam în Liga 2, cred că eram la Electroputere Craiova, și de atunci n-am mai venit pe acest stadion. Și am rămas plăcut surprins, cu excepția Tribunei a II-a, de Tribuna 0, de tribuna oficială, de vestiarele foarte ok. Adică s-a făcut treabă destul de bună aici. Mai trebuie lucrat puțin la gazon. Îmi pare rău că Minaur Baia Mare a retrogradat astăzi, dar, de fapt, echipa nu a retrogradat în meciul de astăzi, ci din cauza punctelor pe care nu au reușit să le acumuleze pe întreg parcursul.

M-am revăzut și cu Vasile (n.r. – Vasile Miriuță, directorul tehnic cu rol de antrenor principal al Minaurului), îmi pare rău pentru el. Eu mi-aș dori să continue acest proiect, să se lupte pentru revenirea în Liga 2, dar asta e doar ceea ce cred eu că ar trebui să se întâmple. E păcat pentru un oraș așa frumos, în care am revenit după mulți ani și trebuie să recunosc că am fost surprins”, a spus Niculescu.

Pentru Șelimbăr urmează meciul la finalul căruia pot termina pe locul 1 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, apoi analiza sezonului

Antrenorul echipei de lângă Sibiu, dar care își dispută meciurile de acasă tocmai la Râmnicu Vâlcea, în județul vecin, fiindcă nu are un stadion propriu, a vorbit despre ce urmează pentru CS Comunal Șelimbăr.

”Urmează să facem o analiză, împreună cu conducerea clubului, să vedem pe ce posturi ne vom întări, de care jucători ne vom despărțit. Să vedem. Încă nu am făcut această analiză. Mai avem o etapă, un meci la care vreau să rămânem concentrați, să câștigăm și meciul de sămbăta următoare, împotriva celor de la Miercurea Ciuc, pentru că eu mi-am propus un obiectiv la intrarea în play-out. Le-am și spus jucătorilor atunci, că vreau să ocupăm locul întâi în această grupă. Suntem aproape de a realiza acest obiectiv”, a declarat Claudiu Niculescu.

CS Comunal Șelimbăr are 36 de puncte și ocupă locul 2 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, la egalitate cu liderul FK Miercurea Ciuc, care are un golaveraj mai bun. În ultima etapă, cele două echipe vor avea meci direct la Râmnicu Vâlcea, iar ciucanii se mulțumesc și cu un egal pentru a rămâne pe locul 1 în grupă. Șelimbărenii au nevoie doar de victorie.

  • În caz de egalitate de puncte la finalul sezonului, primul criteriu de departajare nu este rezultatul din meciul direct sau golaverajul, ci numărul de puncte avut la finalul sezonului regular. Harghitenii au avut 26 de puncte, în timp ce sibienii au avut 24.

Jordan Gele, la 6 goluri marcate în 7 meciuri în 2023

În meciul de la Baia Mare, Jordan Gele a reușit să înscrie din nou, ajungând la un total de 6 goluri marcate în jocurile din 2023, șapte disputate de el, opt de echipă. Este la al patrulea meci consecutiv în care înscrie, într-o opoziție totală cu prestația din prima parte a campionatului, în care nu a băgat mingea în poartă nici măcar o dată în cele 15 jocuri în care a fost utilizat.

Transformarea sa se datorează, poate, și noului antrenor al echipei sibiene, Claudiu Niculescu.

”E un jucător valoros, dar și colegii lui l-au pus în valoare în această primăvară. Am avut încredere în el încă din prima zi când am venit la Șelimbăr și iată că ne-a răsplătit. Rămâne cu noi și sezonul viitor, unde avem alt obiectiv: calificarea în play-off”, a spus Niculescu despre atacantul francez.

  • Cu 6 goluri înscrise în 20 de meciuri disputate în acest sezon de Liga 2, Jordan Gele (30 de ani) este golgheterul din acest sezon al CS Comunal Șelimbăr, următorul marcator din lot fiind Alexandru Luca (23 de ani), cu doar 3 goluri.

CS Comunal Șelimbăr în victoria din play-out cu Minaur Baia Mare: Aleksander Mitrovic – Ciprian Natea, Raul Palmeș, Nestorly Lumbu, Florinel Mitrea (Lucian Buzan 64′) – George Monea (Denis Ursu 84′), Ion Cărăruș (Bogdan Visa 84′), Alexandru Luca (Robert Răducioiu 75′), Adrian Voicu – Ionuț Năstăsie (cpt.)(Nini Popescu 75′), Jordan Gele. Rezerve neutilizate: Alexandru Roșca – Mircea Manole, Igor Arhirii, Radu Crișan.

Declarațiile lui Claudiu Niculescu după Minaur Baia Mare – CS Comunal Șelimbăr 0-1:

https://www.youtube.com/watch?v=PBJdhxbawiQ

Foto: Minaur Baia Mare
Video: Baia Mare Sport

https://liga2.prosport.ro/seria-1/minaur-baia-mare-a-patra-echipa-care-retrogradeaza-direct-din-liga-2-in-acest-sezon-se-tine-vasile-miriuta-de-promisiune-si-demisioneaza-19268603

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-6-din-play-out-meciurile-incep-la-ora-1100-cel-mai-important-are-loc-la-bucuresti-si-poate-decide-ultima-retrogradata-si-a-doua-echipa-care-merge-la-barajul-de-mentinere-19268504

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-fost-contra-stelei-la-cateva-minute-de-prima-victorie-in-play-off-insa-a-ramas-tot-cu-un-egal-dar-si-cu-primul-gol-marcat-dragos-militaru-face-analize-pentru-a-da-sperante-la-o-preze-19268732

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-prima-retrogradata-matematic-din-superliga-revine-in-liga-2-dupa-doi-ani-si-anunta-prin-antrenorul-interimar-ca-se-va-lupta-la-promovare-19268675

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabi-tamas-i-a-dat-lovitura-lui-alexa-in-ultimul-minut-fc-brasov-a-ratat-victoria-cu-concordia-si-asigurarea-locului-1-in-play-out-ma-bucur-ca-a-dat-gol-nu-ma-bucur-pentru-mine-ca-l-am-pri-19268657

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-pierdut-ultima-deplasare-din-acest-sezon-de-liga-2-la-progresul-spartac-cosmin-stan-foc-si-para-pe-brigada-de-arbitri-in-retragere-nu-inteleg-de-ce-trebuia-neaparat-sa-ca-19268611

Marius ANGHEL 30 Apr. 2023, 11:51 Liga 2
Pe aceeași temă