CSM Reșița a ținut piept prim divizionarei UTA o oră. Nou-promovata în Liga 2 a pierdut partida de pe teren propriu

Călin MNERIE 07 Jul. 2023, 12:50 Liga 2

În criză de timp după reunirea de pe 19 iunie, UTA nu a mai efectuat un cantonament în străinătate ca majoritatea formațiilor din SuperLigă, ci s-a pregătit pe plan local și a găsit adversare pentru meciurile de verificare din zonă.

Practic, ”roș-albii” au dat piept doar cu nou promovate, CS Socodor, în Liga 3-a, respectiv Corvinul și CSM Reșița, în Liga a 2-a. Și de fiecare dată a fost victorie pentru arădeni: 4-0 în comuna arădeană, 2-1 la Hunedoara și 1-0 în Valea Domanului, chiar joi seară.

CSM Reșița, eșec în amicalul cu UTA

Ca și în precedentele teste, utiștii nu au evoluat grozav, au avut perioade de joc în care au suferit adversarului, în special în prima parte, dar au demonstrat o bună soliditate defensivă și au făcut o ultimă repetiție utilă pentru meciul de la Galați, din cadrul rundei inaugurale a SuperLigii.

Mircea Rednic a aliniat un prim ”11” cu destui posibili titulari cu SC Oțelul, în care Dumitrașcu a evoluat la închidere, iar Postolachi și Cooper au făcut în premieră cuplu în avanposturi.

Sosit doar de trei zile la Arad, Markov a intrat după pauză, în timp ce Aly Abeid, revenit marți la Arad, nici măcar nu a făcut deplasarea. În locul mauritanianului a evoluat aproape tot meciul juniorul Anișorac și a făcut-o foarte bine.

Repriză seacă, fără șut pe poartă în CSM Reșița – UTA

Prima repriză a fost destul de modestă de ambele părți. Totuși, reșițenii au avut un plus la capitolul posesie și câteva faze fixe executate bine în careul lui Iacob, dar fără un real pericol pentru buturile arădene.

Utiștii au echilibrat treptat partida au și purtat câteva atacuri rapide bune, la unul dintre ele, în minutul 35, Mustacă reluând cu latul peste poartă, din mijlocul careului, după pasă excelentă a lui Anișorac. Cert este că primul act s-a încheiat fără șut pe poartă și, evident, cu scor alb.

Gol de vârf clasic pentru Leidsman, în CSM Reșița – UTA

Și pe fondul schimbărilor din tabăra ”rossonerrilor” din Banat, UTA a fost clar echipa mai bună la reluare. În minutul 56, Rednic a fost atenționat de Pop că nu-l poate lăsa pe bancă pentru a-i face loc lui Mustacă.

Mijlocașul de 18 ani arădean a pătruns din dreapta în centrul printre doi adversari, i-a pasat olandezului Leidsman, care a pivotat de lângă un fundaș advers și a trimis la colțul lung din 12 metri ușor lateral dreapta: bară-gol.

După alte patru minute, Dumitrașcu, care s-a remarcat cu o serie de pase precise din postura de mijlocaș central, l-a găsit în adâncime pe Postolachi, acesta a pătruns cu un adversar în spate până în 13 metri, dar de acolo a tras pe centrul porții și Căpățână a respins cu piciorul.

Arădenii au trecut și pe lângă golul doi cu CSM Reșița

Bănățenii au încercat să revină în joc, dar s-au lovit de zidul defensivei arădene, iar pe contraatac au riscat să primească și golul doi. Ocazii importante au avut Ekmekci (min. 76), după o reluare din 10 metri deviată cu vârful degetelor de portarul advers și Fabry (min. 80), care a finalizat plasat cu stângul după pasa lui Leidsman, dar – din nou – I. Rus s-a întins și a evitat golul.

Amfitrionii au avut două-trei finalizări de la distanță fără mari probleme pentru buturile lui Kucher și UTA câștigă și al treilea amical al verii.

  • CSM Reșița: Contra (Căpățână 32’, I. Rus 70’) – Bărboianu (Szijj 46’, Gurin 87’), Dudea (Răuță 46’, Chera 87’), A. Sabău (Ardei 46’, G. Gomboș 83’), Fota (Rimovecz 46’) – Chera (Pahonțu 46’, B. Pop 70’, Ivașcu 83’), I. Popescu (Burlacu 46’), Napoleone (Velcotă 28’, Tronea 62’, A. Ursu 83’), Drăghiceanu (Dolghi 43’) – Negru (Domil 36’, I. Maxim 46’), Gakou (C. Rus 46’). 
    Antrenor: Călin Cheregi
  • UTA: Iacob (Kucher 46’) – Roganovic (Markov 46’), Carp (Isac 60’), Benga, Anișorac (Iurasciuc 86’) – Stahl (Cibi 78’), Mihai (Fabry 46’), Dumitrașcu (Stanciu 64’), Mustacă (R. Pop 46’) – Cooper (Leidsman 46’), Postolachi (Ekmekci 64’, Kyrychenko 86’ ).
    Antrenor: Mircea Rednic
  • Arbitri: Dorin Voina – Claudiu Gogu, Bogdan Boska

Cheregi, despre vizita UTA-ei în Valea Domanului: ”A fost mai mult un antrenament decât un test, am de învățat din discuția cu Rednic”

CSM Reșița a început cu un eșec la limită, 0-1, seria de meciuri de verificare ale verii. Bănățenii au fost învinși de UTA chiar pe arena „Mircea Chivu”, la 10 zile de la primul antrenament condus de Călin Cheregi.

De altfel, antrenorul „roș-negrilor” a ținut să sublinieze faptul că disputa cu „Bătrâna Doamnă” nu a fost un meci de verificare în adevăratul sens al cuvântului.

Cred că a fost mai mult un antrenament decât un test, pentru că nu am avut nici o secundă ideea de a trece printr-un test.  Suntem la al 8-lea sau chiar al 9-lea antrenament azi și nu putem vorbi despre test decât despre un antrenament bun și pe această cale le mulțumesc celor de la UTA că au ales ca să vină să joace cu mine.

Înseamnă că ceea ce se întâmplă aici este pe un drum ascendent, nu întâmplător o echipă de Liga 1 alege să joace la Reșița. Una peste alta, a fost un antrenament bun, o primă repriză bună, zic eu, în care ne-am ridicat în anumite momente la nivelul adversarilor. În cele din urmă, mă declar mulțumit pentru antrenamentul de azi.

 Nu pot să mă declar mulțumit sau nemulțumit pentru că, după șapte-opt antrenamente care au fost de reacomodare și mai mult pe partea fizică, nu pot să le cer lucruri jucătorilor care să echivaleze cu ceea ce au făcut ei azi în joc”, a spus Călin Cheregi după partida decisă de olandezul Leidsman.

Acesta a aflat că Mircea Rednic a vorbit la superlativ de echipa sa, aflată în construcție după promovarea în Liga a 2-a.

„Când vine o laudă de la un antrenor cu state vechi, cu o experiență bogată, un nume în fotbalul românesc, chiar mă bucur. Am purtat și o discuție cu dânsul după meci, din care am multe de învățat, pentru că este un antrenor cu experiență mare. Ne-a dat curaj și încredere că ceea ce se face se face bine”, a adăugat Cheregi.

Călin Cheregi, mulțumit de lot, dar mai caută unul-doi jucători: ”Avem un buget pe care trebuie să-l drămuim”

Luni, CSM Reșița se mută în Slovenia, la Rogla, acolo unde s-a cantonat și UTA două veri la rând. Călin Cheregi e – în general – mulțumit de „materialul” de lucru, cu toate că mai caută unul-doi jucători în special pentru centrul liniei mediane.

„Mâine, după antrenamentul de dimineață, urmează ca să stabilim lotul care va pleca în Slovenia. Nu ascund faptul că vreau să aduc în continuare mulți juniori, câți pot, pentru că și azi au apărut foarte mulți în teren, chiar dacă am jucat cu o echipă de liga întâi.

Sunt copii care merită și chiar îmi doresc să facă al doilea cantonament. O mare parte au fost cu noi în cantonamentul din iarnă, de la Băile Herculane, dar nici nu pot să duc foarte, foarte mulți.

O să ne bazăm pe un lot cu care putem să ne antrenăm, undeva în jur de 26, 27 de jucători. Mai departe, trebuie să ne întâlnim cu toții, cu tot staff-ul, cu președintele, pentru că ăsta este modul nostru de lucru. Analizăm și vedem exact pe ce posturi suntem deficitari ca să găsim soluțiile care într-adevăr să ne ajute.

A semnat Maxim, cel care a venit de la Galați, a semnat și Burlacu, urmează să ne decidem asupra celor care încă nu au semnat. Avem un buget pe care trebuie să-l drămuim cu mare atenție, mai căutăm în continuare un jucător sau doi dacă găsim.

La portari, cred că în acest moment stăm cel mai bine, e o concurență bună. Sunt jucători de perspectivă, doi care au avut evoluții bune la Liga a 2-a, iar lângă ei intervine și Căpățână. Cred că în acest moment mai avem nevoie de un mijlocaș central, un număr 8.

Ghinionul nostru, să spun așa, este că fotbalistul care a venit și a jucat pentru prima dată s-a accidentat (n.a. Luca Napoleone), cred că nu este destul de bine. Dar, ne vedem de program, în Slovenia am stabilit un amical o echipă de Liga a 2-a din Serbia, una bună, de pe locul 6 și urmează în această seară să primim confirmarea celorlalte două echipe pe care urmează să le întâlnim.

Avem datele stabilite, urmează ca domnul președinte să ne spună exact care sunt echipele”, a mai afirmat antrenorul principal al bănățenilor.

Opt achiziții confirmate în Banat

CSM Reșița a prezentat șase achiziții în preziua meciului cu UTA. Clubul a înștiințat că în Valea Domanului au ajuns Andrei Burlacu (atacant, 26 de ani, ex FC Botoșani), Mario Contra (portar, 23 de ani, ex Unirea Slobozia), Mihai Dolghi (mijlocaș, 20 de ani, ex Viitorul Cluj), Laurențiu Maxim (extremă, 19 ani, ex SC Oțelul), Andrei Răuță (fundaș, 28 de ani, ex Metaloglobus) și Ionuț Rus (portar, 23 de ani, ex Ripensia).

Fundașul Alexandru Sabău (24 de ani, ex Steaua) și atacantul Ciprian Rus (32 de ani, ex Unirea Slobozia) semnaseră în Valea Domanului cu trei zile înaintea reunirii de pe 26 iunie.

Mircea Rednic se contrazice: „Nu am reușit să aducem jucătorii pe care ni i-am fi dorit…Trebuie să avem răbdare”

UTA a obținut trei victorii din tot atâtea meciuri amicale în amicalele verii. Ultima dintre ele a venit în această seară, la Reșița, împotriva proaspăt divizionare secunde pregătite de Călin Cheregi. A decis reușita olandezului Leidsman, din minutul 56, după pasa juniorului Rareș Pop.

Astăzi, arădenii ar fi trebuit să facă ultima repetiție în vederea startului noului sezon în compania celor de la CFR Cluj, dar țintarul SuperLigii a anulat totul. Cele două echipe se vor înfrunta în runda secundă la Arad.

„Trebuia să jucăm cu CFR Cluj astăzi, dar situația s-a schimbat după tragerea la sorți. Important este că a fost un antrenament foarte bun, util și pentru noi și pentru cei de la Reșița. Am încheiat două săptămâni de pregătire cu trei jocuri.

Și rezultatul e important, dar, în primul rând, am vrut să văd toți jucătorii la treabă. Sunt mulțumit de ce s-a întâmplat, se vede o oboseală, de mâine o să începem să pregătim meciul de la Galați. E greu să judeci jucători care au avut două săptămâni grele de pregătire, cu câte două antrenamente, dar i-am văzut, au calitate.

Până acum am adus jucători de care, cred eu, am nevoie și care pot să ajute echipa”, a spus Mircea Rednic despre testul cu bănățenii.

Antrenorul UTA-ei spera să decurgă mai bine campania de achiziții, dar – totodată – cere răbdare

UTA a renunțat la 20 de jucători din vechiul lot și până astăzi a confirmat 8 transferuri. Șapte dintre ele au apărut pe teren la Reșița, cu ocazia ultimului amical al arădenilor înainte de deplasarea de la Galați, din runda inaugurală a SuperLigii, iar patru dintre ei chiar au fost titulari: Roganovic, Carp, Dumitrașcu și Cooper. În repriza secundă, au mai intrat pe teren Markovic, Fabry și Leidsman, ultimul înscriind singurul gol al meciului.

În fine, brazilianul Freitas va ajunge luni la Arad, chiar după alte două achiziții anunțate de Mircea Rednic. „Sper ca până duminică să vină încă doi jucători pe care i-am promis. Sunt discuții avansate și eu cred că duminică, în proporție de 85%, lotul va fi complet.

Vorbim despre un winger, încă un atacant, un mijlocaș central și încă un fundaș, din patru vor veni acum doi. Trebuie să avem răbdare, de-abia acum a început perioada în care echipele își fac loturile în Europa de vest. Sunt jucători care sunt puși pe lista de transfer, care nu mai intră în vederile antrenorilor și își caută echipe”, susține Mircea Rednic.

Așadar, „Puriul” cere răbdare, dar tot el recunoaște, în contextul pauzei competiționale, de doar 6 săptămâni în cazul echipei sale, că: „Timpul de pregătire a fost foarte scurt și nici în perioada asta n-am reușit să aducem jucătorii pe care ni i-am fi dorit”. Apoi, „principalul” arădenilor a adus din nou în discuție noua politică salarială, una dintre cauzele schimbărilor masive din cadrul lotului utist.

”Sunt mulți jucători noi, alții au plecat, nu din vina noastră. Pe unii am vrut să îi ținem, dar nu am avut cum, pentru că politica s-a schimbat. Vrem să oferim salarii normale, chiar puțin peste ce se dă în România și bonusuri. Vrem și performanță, nu numai să fim în prima ligă”, mai punctează Rednic.

Rednic s-a întors la Reșița după 26 de ani la Reșița: „Stadionul e același, nu s-a investit nimic”

Antrenorul UTA-ei a vorbit și despre CSM Reșița, aducând în discuție și ultima sa vizită pe arena „Mircea Chivu”.

”Echipa gazdă mi-a lăsat o impresie foarte bună, mai ales în prima repriză au fost mult mai periculoși decât cei de la Hunedoara și fac această comparație pentru că sunt două echipe care au promovat la baraj. Clar, și ei sunt la început de pregătire, mai au până începe campionatul.

Mă bucur că am venit aici, cred că nu am mai fost de la ultimul meci ca jucător cu Rapidul, când am câștigat vestitul meci, cu 6-1, când Sdrobiș i-a tras șapca lui nea’ Mircea pe ochi. Au trecut atâția ani, stadionul e același, așteptam să se schimbe. Dar, e exact ca la Hunedoara, nu s-a investit deloc în infrastructură. Totuși, Reșița e un oraș de fotbal, cu oameni care iubesc fotbalul.

Sper ca domnul primar să încerce să lucreze și la acest aspect. E greu să menții o echipă și o să fie și mai greu în Liga a II-a, dar trebuie făcute eforturi, altfel nu avem cum să evoluăm. Nu pot să judec dacă Reșița se va putea menține în Liga a II-a, prima repriză mi-a plăcut, chiar au pus mai multe probleme decât cei de la Hunedoara”, a adăugat Rednic.

UTA deschide „balul” în noul sezon al SuperLigii vineri, 14 iulie, la Galați.

”Normal că nu îmi convine că noi am terminat ultimii și începem primii campionatul, timpul de pregătire a fost foarte scurt și nici în perioada asta n-am reușit să aducem jucătorii pe care ni i-am fi dorit.

Sunt mulțumit de evoluția unor jucători, mai ales de cei noi, mai sunt încă multe lucruri de pus la punct, e clar că omogenitate că nu are cum să fie. Întâlnirea cu Dorinel va fi interesantă, suntem doi foști internaționali, cu campionate câștigate la activ. Una dintre echipe a promovat, cealaltă s-a salvat la baraj, o să fie interesant. Noi mergem să câștigăm. Meciurile amicale nu contează.

S-a văzut și astăzi și în celelalte meciuri că am schimbat la pauză cel puțin șase jucători, la Hunedoara s-a schimbat o echipă. E o perioadă de acumulare,  în care jucătorii trebuie să se adapteze la cerințele mele. Într-un fel e bine că începem cu o nou-promovată, ținând cont că noi am jucat la baraj puteam să cădem cu o echipă din play-off. De aceea trebuie să pregătim foarte serios, va fi un meci în care șansele vor fi 50-50”, mai consideră „principalul” arădenilor.

Foto: CSM Reșița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-esec-cu-fc-hermannstadt-intr-un-amical-19276905

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-despre-primul-sezon-in-liga-2-pentru-csm-ceahlaul-19276899

https://liga2.prosport.ro/seria-1/achizitie-de-la-un-club-din-superliga-pentru-fc-brasov-19276895

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cosmin-ciocoteala-pas-in-spate-dupa-despartirea-de-steaua-19276889

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-maxim-reactie-dupa-corvinul-hunedoara-csc-dumbravita-19276885

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-succes-categoric-cu-abatorul-slobozia-19276877

 

 

 

 

 

Călin MNERIE 07 Jul. 2023, 12:50 Liga 2
Pe aceeași temă