CSM Râmnicu Vâlcea, tot mai aproape de desființare. Jucătorii au semnat rezilierea și sunt liberi să își caute alte echipe. Liga 2 rămâne și mai șchioapă

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 23 Dec. 2016, 11:41 Liga 2

Pentru CSM Râmnicu Vâlcea, desființarea este mai aproape, cu fiecare zi ce trece. Parteneriatul dintre SC Damila SA și primăria municipiului Râmnicu Vâlcea s-a destrămat din senin, după trei ani și jumătate, iar echipa din Zăvoi este în imposibilitatea de a mai continua campionatul.

Managerul clubului, Lucian Munteanu a chemat, joi, la sediul clubului jucătorii locali, iar aceștia au semnat întreruperea activității, începând cu luna decembrie. A fost o despărțire emoționantă, cu lacrimi și depănări de amintiri frumoase. În perioada următoare, vor fi chemați să semneze actul care certifică întreruperea și jucătorii care sunt originari din alte localități și care momentan sunt plecați.

„Administratorul judiciar a decis întreruperea activității la CSM Râmnicu Vâlcea, pentru că nu există un buget pentru perioada următoare. Jucătorii au semnat întreruperea, urmând ca atunci când începe perioada de transferuri, administratorul judiciar să le dea actele sub formă de transfer sau împrumut către alte cluburi. Este normal ca, atât timp cât nu le putem oferi competiție, jucătorii să își desfășoare activitatatea la alte cluburi. În momentul de față, toți jucătorii și angajații au primit salariile aferente pe luna noiembrie, inclusiv. Continuarea activității ar genera obligații de plată, atât către salariile angajaților, cât și către stat, iar prin această întrerupere se stopează cheltuielile, până se clarifică situația. Nu s-a întâmplat nimic pozitiv în ultima lună, ceea ce nu ne dă speranțe pentru viitor”, a anunțat, pentru Liga2.ro, managerul Lucian Munteanu.

„Cel mai trist este pentru juniorii noștri, care nu mai au perspective”

Conducătorul clubului vâlcean spune că nimeni nu s-a gândit în vară la această variantă pesimistă, care duce la retragerea din campionat în această iarnă. „Este un moment prost, o decizie luată la mijlocul anului competițional. Dacă știam lucrurile acestea din vară, poate o gândeam altfel, poate înscriam echipa la Liga a 3-a, dar rămânea activitate atât la echipa mare, cât și la competițiile de juniori. Așa, am încurcat 25 de fotbaliști, plus restul de angajați. Administratorul a trimis la primărie o cerere, prin care cere să se desemneze un reprezentant care să vină să preia baza sportivă din Zăvoi. Cel mai trist este pentru juniorii noștri, care nu mai au perspective, dar și pentru angajații clubului, care intră în șomaj. E dureros pentru toți”, a mai spus Munteanu.

Dacă retragerea echipei CSM Râmnicu Vâlcea se va confirma într-adevăr, atunci campionatul Ligii 2 va continua cu etapa a 22-a cu trei competitoare mai puțin față de cum începea. Până acum, Șoimii Pâncota a fost exclusă, iar ACS Berceni s-a retras.

Clubul din Râmnicu Vâlcea a fost înființat în 2004 de către primăria orașului, iar în primul an de activitate a și promovat din Liga a 3-a în eșalonul secund, acolo unde a stat neîntrerupt până acum. Ulterior, în 2011, Cătălin Rufă a devenit acționar majoritar, iar din 2013, echipa a fost preluată de către Laurențiu Nițu. La data de 15 octombrie 2014, Tribunalul Vâlcea a acceptat cererea de intrare în insolvență a CSM, pentru datorii în valoare de 2.600.000 lei, ce datează în special din anul 2009, din perioada în care clubul era administrat de primăria Râmnicu Vâlcea și jucătorii erau angajați cu convenții civile, normă permisă atunci de regulamentele FRF.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto principal: Sebastian Tătaru

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 23 Dec. 2016, 11:41 Liga 2
Pe aceeași temă