Șelimbărenii, deranjați de cei care susțin că vor arbitra lupta la promovarea: ”N-am pus genunchiul jos niciodată și nici n-o vom face”

Ovidiu BOICA 24 Mar. 2024, 10:26 Liga 2
Șelimbărenii, deranjați de cei care susțin că vor arbitra lupta la promovarea: ”N-am pus genunchiul jos niciodată și nici n-o vom face”

Directorul general al CSC Șelimbăr s-a arătat deranjat de speculațiile conform cărora echipa sa ar urma să urmărească anumite interese în play-off-ul Ligii 2, avându-se în vedere că nu are drept de a promova. În aceeași situație se află și Corvinul Hunedoara, și ea prezentă în acest sezon în play-off și nu are drept de accedere în prima ligă din cauza formei sale juridice.

Cel care a pus la îndoială corectitudinea desfășurării play-off-ului a fost președintele FK Miercurea Ciuc. ”Este an electoral și cluburile care nu pot promova din cauza organizării… este greu de spus cât de corect vor juca”, spunea Zoltan Szondi, care primea apoi un răspuns din partea lui Florin Maxim, antrenorul Corvinului, dar, la rândul său, reacționa.

Cornel Stănilă: ”Aș prefera să depășim momentele astea, s-au schimbat vremurile”

Cornel Stănilă a spus că noul obiectiv al CSC Șelimbăr este câștigarea campionatului Ligii 2 și că aceștia nu se vor da loviți la anumite jocuri pentru a arbitra lupta pentru primele locuri.

”Nu pot să-nțeleg! OK, accept acest lucru, nu avem drept de promovare. În fiecare articol în care se vorbește despre Șelimbăr, se spune doar atât: echipă fără drept de promovare. OK, n-avem drept de promovare, dar am spus-o tuturor, nimeni nu mă poate opri să câștigăm competiția sportivă. Nu ne poate opri nimeni! Suntem într-o competiție sportivă în care, în momentul de față, obiectivul clubului este câștigarea campionatului. Toată lumea vine, mai nou, și aruncă tot fel de acuze, că n-o să ne apărăm șansele, că n-o să facem nu știu ce, că n-o să facem nu știu cum. Aș prefera să depășim momentele astea, s-au schimbat vremurile, au trecut vremurile acelea, suntem oameni tineri în fotbal acuma. Nu, noi n-am pus genunchiul jos niciodată, în fața nimănui și n-o să-l punem, atâta timp cât voi fi eu aici, n-o să punem genunchiul jos. Ar trebui să terminăm cu lucrurile astea, ar trebui să vedem cum progresăm. Ce-a făcut Șelimbărul anul acesta… Haideți să vedem, să luăm, poate, drept model, de ce n-ar fi Șelimbărul un model pentru celelalte echipe? Nimeni nu vine să spună despre munca pe care a făcut-o stafful tehnic”, a declarat Cornel Stănilă la Sport Total FM.

CSC Șelimbăr începe play-off-ul cu 42 puncte, iar în turneu vor mai evolua Unirea Slobozia (40), Corvinul Hunedoara (37), Gloria Buzău (34), CS Mioveni (33) și FK Miercurea Ciuc (32).

  • În precedentele două ediții ale Ligii 2, Steaua a jucat în play-off fără să aibă drept de promovare. În prima a terminat pe locul 4, poziție calificabilă în barajul de promovare, iar în a doua s-a clasat pe locul 2, direct promobabil. De fiecare dată, locul său a fost luat de următoarea clasată.

CSC Șelimbăr va putea juca cel mult două meciuri de acasă pe stadionul Municipal din Sibiu, în play-off

Șelimbărenii și-ar fi dorit să își dispute meciurile de acasă, din play-off, pe stadionul Municipal din Sibiu, însă acest lucru nu este posibil, deoarece, în urma tragerii la sorți a meciurilor din partea a doua a sezonului, acestea pică în aceleași weekenduri în care joacă și prim-divizionara FC Hermannstadt pe teren propriu.

Din acest motiv, Cornel Stănilă spune că doar unul sau două jocuri de-ale băieților lui Claudiu Niculescu se vor mai disputa pe arena din Parcul Sub Arini până la finalul sezonului.

”Vă spun sincer, am prins prost la tragerea la sorți, suntem exact pe-același program cu Hermannstadt. Probabil o să jucăm un meci sau două, nu cred că o să jucăm mai multe la Sibiu pentru că nu putem, din păcate. Atâta timp cât joacă Hermannstadt, nu putem noi să jucăm”, a spus Stănilă.

În acest sezon, CSC Șelimbăr și-a disputat șapte meciuri din cele nouă de acasă pe stadionul din Cisnădie. Altele două, cu CSM Reșița și CS Mioveni, le-a desfășurat pe stadionul Municipal din Sibiu.

Foto: Valentin Macrea (Sport Pictures) și CSC Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cornel-stanila-despre-visul-selimbarului-de-a-fi-campioana-ligii-2-19303762

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-play-off-ului-ligii-2-editia-2023-2024-19303410

https://liga2.prosport.ro/seria-1/zoltan-szondi-i-a-raspuns-antrenorului-corvinului-19303396

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-maxim-i-a-raspuns-lui-zoltan-szondi-19302799

https://liga2.prosport.ro/seria-1/incepe-lupta-psihologica-din-play-off-ul-ligii-2-reactia-lui-zoltan-szondi-19302715

Ovidiu BOICA 24 Mar. 2024, 10:26 Liga 2
Pe aceeași temă