Victoria cu Steaua a pornit visul Șelimbărului de a câștiga Liga 2! Directorul general al sibienilor a dezvăluit persoana care ”i-a înfiripat acest gând”: ”Mi-a spus: «Dar știi că primești cupa și medaliile?»”

Ovidiu BOICA 23 Mar. 2024, 15:43 Liga 2
Victoria cu Steaua a pornit visul Șelimbărului de a câștiga Liga 2! Directorul general al sibienilor a dezvăluit persoana care ”i-a înfiripat acest gând”: ”Mi-a spus: «Dar știi că primești cupa și medaliile?»”

Cornel Stănilă, directorul general al CSC Șelimbăr, susține că noul obiectiv al echipei sale, după ce aceasta a încheiat sezonul regular de Liga 2 pe primul loc, este să se mențină în fruntea clasamentului și la finalul actualei ediții de campionat.

Conducătorul clubului sibian nu înțelege de ce toată lumea se leagă de faptul că echipa sa nu are drept de promovare și spune că, din ediția viitoare, CSC Șelimbăr își va schimba forma de organizare, urmând să devină societate pe acțiuni.

Acesta nu consideră că se poate vorbi despre frustrare că aceștia nu pot promova acum, deși și-ar obține acest drept la finalul play-off-ului Ligii 2.

Cornel Stănilă spune că observatorul meciului cu Steaua i-a dat ideea de a-și motiva stafful și jucătorii să termine campionatul Ligii 2 pe primul loc

Cornel Stănilă a declarat, zilele trecute, la Sport Total FM, că obiectivul propus la începutul anului competițional, accederea în play-off-ul Ligii 2, a fost îndeplinit, iar pentru restul sezonului își propune menținerea pe primul loc.

CSC Șelimbăr nu are drept de promovare din cauza formei de organizare a clubului, dar Stănilă crede că ar fi o performanță clasarea pe primul loc și după jocurile din play-off, care a devenit noul obiectiv al ”călăreților roșii”.

”Un domn observator, după ce-am câștigat meciul cu Steaua, mi-a dat această idee. Mi-a spus: «Ți-ai pus vreodată problema că s-ar putea să termini pe locul întâi?». I-am spus că nu mi-am pus problema asta… Mi-a spus: «Dar știi că, dacă câștigi campionatul, dacă termini pe primul loc, primești cupa și medaliile?». «Domle, visați prea departe!», i-am zis. De-acolo a început să se înfiripeze acest gând, pe care l-am transmis mai departe, staffului și jucătorilor. Le-am spus: «Haideți să visăm!». De ce să nu visăm frumos? De ce să vină toată lumea și să ne spună: «Bă, voi n-aveți niciun obiectiv!». Ba da, avem obiectiv! Am avut obiectiv să intrăm în play-off. După ce-am intrat în play-off, le-am spus (n.r. – celor din stafful tehnic și jucătorilor): «Ăsta este următorul nostru obiectiv!». Fiindcă e foarte greu.

Dacă vă uitați pe clasament la puncte, părerea mea e că sunt trei echipe desprinse. Și, ca și continuitate, nu mă refer numai la punctaj. Este foarte greu! Nu spun eu acuma că noi… Nu, noi o să luptăm la fiecare meci. Poate ne reușește, poate nu ne reușește, dar măcar visăm în momentul de față și visăm frumos”, a afirmat Stănilă.

  • CSC Șelimbăr a câștigat cu scorul de 3-2 meciul de la Cisnădie cu Steaua, iar la acel joc delegat de joc a fost Daniel Sabou (Zalău), posibil ”observatorul” care ”i-a dat ideea”. Ori observator de arbitri Silviu Crângaşu (Ploieşti). Partida a avut loc în etapa a 5-a, la finalul căreia CSC Șelimbăr avea punctaj maxim.

”Să câștigi un campionat, indiferent că e la Liga a 4-a, Liga 3, Liga 2 sau oriunde în lumea asta, este un rezultat fantastic pentru jucători”

Directorul general al grupării din Șelimbăr a adăugat că o eventuală performanță de genul încheierii sezonului actual pe primul loc le-ar crește și mai mult cota jucătorilor, iar câștigarea unui campionat, indiferent la ce nivel, ar fi o performanță ne neuitat pentru toată lumea din echipă și din jurul acesteia.

”Credeți-mă că fiecare jucător, în primul rând, se gândește la echipa lui și pe urmă se gândește la el. Le-am explicat acest lucru, una este să aibă o cotă… Dacă ne-am fi uitat astă-iarnă pe Transfermarket, să vedem pe site-ul de specialitate cu ce cotă a plecat Șelimbărul în vară și ce cote au avut jucătorii în iarnă… S-au mirat toți că unora li s-a mărit de vreo cinci ori cota (n.r. – cotele respective nu reflectă și realitatea, mai ales în fotbalul românesc). Gândiți-vă că am ajuns în momentul de față unde le-am spus că trebuie să ajungem, să aibă vizibilitate. Și în momentul de față am șase-șapte jucători deja curtați, credeți-mă. Sunt jucători care știu pentru ce muncesc, muncesc pentru ei, pentru familiile lor, pentru a face pasul mai departe. Locul întâi, să câștigi un campionat, indiferent că e la Liga a 4-a, Liga 3, Liga 2 sau oriunde în lumea asta, credeți-mă că este un rezultat fantastic pentru ei, ca și jucători, pentru cota lor, pentru perspectivele și obiectivele pe care le au mai departe”, a mai spus Stănilă la Sport Total FM.

Despre frustrarea de a fi sus, dar fără drept de promovare: ”Suntem un «bebeluș» de 3 ani…”

Întrebat dacă nu e frustrant faptul că echipa sa are șanse mari să termine pe loc de pe care în mod normal ar promova în SuperLigă, dar că acest lucru nu este posibil acum din cauza formei de organizare a clubului, Stănilă a declarat că preferă să aibă un club stabil, care să nu ”ardă” etapele. Oficialul a susținut că obiectivul propus înaintea primei etape, calificarea în premieră în play-off-ul Ligii 2, a fost îndeplinit, dar și că nu crede ca cineva să fi avut încredere că Șelimbărul poate încheia sezonul regular pe primul loc.

”Am mai declarat, noi am avut, pentru anul acesta, obiectiv play-off-ul tocmai din dorința de a continua un proiect sănătos și de a merge cu pași siguri către ceea ce ne-am propus. Știm foarte bine cine suntem, știm foarte bine cine e Șelimbărul ca și club, suntem un «bebeluș» de 3 ani, facem și noi pașii așa cum putem să-i facem. Am declarat-o tot timpul, prefer să am un club stabil, un club care crește frumos decât un club care visează frumos și moare din fașă. Un proiect la care se muncește de 5 ani, dacă punem la socoteală și perioada Viitorul Șelimbăr, o investiție a comunității. Bineînțeles, toată lumea vine și spune: «Domle, dacă aveți sau n-aveți regret»… Ne-am asumat lucrul ăsta de când am plecat astă-vară la drum. Sincer vă spun, nu cred că cineva credea că Șelimbărul poate să fie pe loc de promovare. Șelimbărul și-a propus play-off-ul. Băieții, așa cum am stabilit astă-vară, când am plecat la drum… Le-am spus: «Nu vă uitați pe clasament, uitați-vă doar la cu cine avem primul meci. Haideți să câștigăm fiecare meci, iar la final vom trage linie». Asta ne-am propus, nu ne-am propus locul întâi sau al doilea, locul al șaptelea, nu… Ne-am propus play-off-ul, dar fără să avem o presiune neapărat, nu am pus această presiune pe ei, le-am spus-o din start, luăm meci cu meci, pas cu pas. Hai să câștigăm meciul care urmează, apoi meciul care urmează… C-am ajuns să avem 42 de puncte, sincer, nu cred că credea absolut nimeni”, a mai spus Stănilă.

CSC Șelimbăr va putea juca cel mult două meciuri de acasă pe stadionul Municipal din Sibiu, în play-off

Șelimbărenii și-ar fi dorit să își dispute meciurile de acasă, din play-off, pe stadionul Municipal din Sibiu, însă acest lucru nu este posibil, deoarece, în urma tragerii la sorți a meciurilor din partea a doua a sezonului, acestea pică în aceleași weekenduri în care joacă și prim-divizionara FC Hermannstadt pe teren propriu.

Din acest motiv, Cornel Stănilă spune că doar unul sau două jocuri de-ale băieților lui Claudiu Niculescu se vor mai disputa pe arena din Parcul Sub Arini până la finalul sezonului.

”Vă spun sincer, am prins prost la tragerea la sorți, suntem exact pe-același program cu Hermannstadt. Probabil o să jucăm un meci sau două, nu cred că o să jucăm mai multe la Sibiu pentru că nu putem, din păcate. Atâta timp cât joacă Hermannstadt, nu putem noi să jucăm”, a spus Stănilă.

În acest sezon, CSC Șelimbăr și-a disputat șapte meciuri din cele nouă de acasă pe stadionul din Cisnădie. Altele două, cu CSM Reșița și CS Mioveni, le-a desfășurat pe stadionul Municipal din Sibiu. Cu 22 de puncte acumulate în cele nouă meciuri de acasă, CSC Șelimbăr s-a clasat pe locul 2 în clasamentul special, sub Corvinul, care a acumulat 23 de puncte în zece partide.

Foto: CSC Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-play-off-ului-ligii-2-editia-2023-2024-19303410

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-ultima-etapa-opt-meciuri-se-joaca-astazi-aflam-ultimele-necunoscute-privind-participarea-in-play-off-si-play-out-19303672

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-incepe-play-off-ul-ligii-2-contra-csc-selimbar-19303439

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-a-castigat-rezonul-regular-de-liga-2-19303131

Ovidiu BOICA 23 Mar. 2024, 15:43 Liga 2
Pe aceeași temă