CSC Dumbrăvița nu se simte descurajată de startul mai slab de campionat. Cosmin Stan, optimist înainte de deplasarea la o fostă prim-divizionară: ”Mergem la Mioveni să câștigăm”

Anda DELIU 02 Sep. 2023, 09:54 Liga 2
CSC Dumbrăvița nu se simte descurajată de startul mai slab de campionat. Cosmin Stan, optimist înainte de deplasarea la o fostă prim-divizionară: ”Mergem la Mioveni să câștigăm”

CSC Dumbrăvița va juca duminică, de la ora 11:00, la Mioveni, în campionatul Ligii 2, în etapa a 5-a, după ce a evoluat joi seara târziu la Arad, în Cupa României, în Play-off.

Elevii lui Cosmin Stan au pierdut în minutele de final cu UTA (scor 0-1), și, deocamdată, nu au câștigat vreun meci în campionat, dar antrenorul e încrezător că lucrurile pot ieși bine din deplasarea din Argeș.

Cosmin Stan nu crede că jucătorii de la CSC Dumbrăvița au o problemă de pregătire fizică

La Arad, dumbrăvițenii s-au cam ”tăvălit” pe jos cu presupuse crampe, și, pe lângă asta, echipa nu a arătat grozav fizic nici în jocurile din acest sezon, în speță, cu CSM Reșița și Viitorul Pandurii.

Antrenorul Cosmin Stan nu pomenește ceva despre pregătire, ci explică aspecte de diferența de ritm. ”Nu putem fi obosiți la început de campionat. Legat de meciul cu UTA, e vorba de faptul că marea majoritate a jucătorilor utilizați nu au mai jucat un meci de o asemenea intensitate, cu o echipă de primă ligă. Meciurile amicale, antrenamentele și jocurile de Liga 2 nu ne-au solicitat la fel de mult precum acest meci. Și sunt jucători care au evoluat puțin până acum sau chiar deloc la seniori. Dar ceea ce îmi place mie e că jucătorii mai experimentați, care nu au fost în lot pentru meciul cu UTA, i-au încurajat în permanență pe cei care au jucat. Și la vestiar, și la pauză, după terminarea partidei, pe teren, și apoi din nou la vestiar. Mi-a plăcut mult spiritul acesta al lor. E clar că titularii obișnuiți și-ar fi dorit foarte mult să joace în acest meci, dar așa am făcut strategia, să folosim două echipe diferite la Arad și la Mioveni. Dar ca spirit, am văzut o echipă!”, a spus antrenorul echipei timișene pentru site-ul Dumbrăviței.

Timișenii își doresc la Mioveni prima victorie în acest sezon de Liga 2

Cu o sete de victorie, în primele trei jocuri desfășurate în patru etape înregistrând două puncte, bănățenii nu se sperie de faptul că CS Mioveni vine din prima ligă și campania de achiziții a fost una deloc de neglijat.

Cosmin Stan spune că vrea să câștige la Mioveni. ”Întâlnim un adversar care, chiar dacă a retrogradat din prima ligă, aș spune că a avut un început bun de campionat în Liga 2. Pentru a simplifica lucrurile și să nu mai existe interpretări, obiectivul e limpede: mergem să câștigăm! Cei de la Mioveni au pierdut câțiva jucători după retrogradare, dar le-au mai rămas câțiva fotbaliști experimentați, pe care s-au bazat și în prima ligă. În plus, au reușit să facă și niște transferuri foarte bune, de curând l-au adus și pe Ștefan Blănaru, care e un jucător de atac cu experiență mare”, a mai spus Stan.

Spre deosebire de CSC Dumbrăvița, care a jucat joi seară în Cupa României, la Arad, CS Mioveni a miercuri în competiția KO, acasă cu FC Botoșani, în fața căreia a pierdut pe final cu scorul de 0-2.

Înaintea debutului etapei a 5-a a Ligii 2, CSC Dumbrăvița are 2 puncte și este pe locul 17, în contextul în care va juca restanța din prima etapă cu Progresul Spartac abia la data de 12 septembrie. CS Mioveni are 6 puncte și ocupă locul 9. Meciul de pe stadionul Orășenesc din Mioveni este programat pentru duminică, de la ora 11:00.

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-5-liga-2-19283414

 

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cosmin-stan-multumit-dupa-esecul-dumbravitei-cu-uta-19283369

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cs-mioveni-out-din-cupa-romaniei-dupa-0-2-cu-fc-botosani-19283082

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/csc-dumbravita-eliminata-cu-greu-de-uta-in-cupa-romaniei-19283232

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-csc-dumbravita-programat-la-12-septembrie-19282947

Anda DELIU 02 Sep. 2023, 09:54 Liga 2
Pe aceeași temă