CSC Dumbrăvița, în gardă pentru deplasare la Slatina: ”Dacă privim clasamentul, ne poate «fura» un pic locul pe care îl ocupăm acum.” Cosmin Stan, supărat după scandalul cu Oprița

Anda DELIU 10 Nov. 2023, 12:46 Liga 2
CSC Dumbrăvița, în gardă pentru deplasare la Slatina: ”Dacă privim clasamentul, ne poate «fura» un pic locul pe care îl ocupăm acum.” Cosmin Stan, supărat după scandalul cu Oprița

CSC Dumbrăvița joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Slatina, cu echipa fostului selecționer de juniori Daniel Oprescu. Timișenii, surprinzător de bine clasați în acest sezon, de mai multe etape pe loc calificabil în play-off sau în apropierea sa, sunt conștienți că un rezultat nefavorabil îi poate face să piardă câteva poziții în clasament.

Înainte de acest meci, Cosmin Stan, cel care i-a făcut scandal lui Daniel Oprița sâmbăta trecută, invocând o diferență de salariu în favoarea stelistului, dar și ironiile galerie echipei bucureștene la adresa jucătorilor Dumbrăviței, nu a dorit să dea declarații înainte de deplasarea de la Slatina.

Florin Macavei își avertizează echipa, CSC Dumbrăvița, înainte de meciul de la Slatina: ”Mergem să obținem un rezultat pozitiv”

Jocul cu oltenii a fost prefațat de managerul Florin Macavei, care a subliniat că echipa trebuie să înțeleagă importanța meciului în acest moment.

”Va fi un meci foarte greu. Întâlnim o echipă foarte bună a Slatinei, mai ales pe teren propriu. Toți jucătorii trebuie să fie conștienți de importanța jocului. Se apropie finalul sezonului de toamnă și trebuie să mergem la Slatina să obținem un rezultat pozitiv. Dacă privim clasamentul, ne poate «fura» un pic locul pe care îl ocupăm acum. Poți intra într-o perioadă mai proastă și să aluneci rapid spre o zonă periculoasă. Diferența de puncte dintre echipe e foarte mică”, a spus Macavei.

Presiunea play-off-ului Ligii 2, fără sens!

Cu o experiență de jucător la nivelul primei ligi, Macavei dă un mesaj ca cei din jurul echipei să fie cu picioarele pe pământ. De altfel, tocmai așteptările nerealiste despre play-off au dus, probabil, și la vociferările politicienilor care l-au înfuriat pe Oprița în weekendul trecut. În fond, CSC Dumbrăvița nici nu are drept de promovare, așa că în play-off ar face figurație, așa cum a făcut și Steaua în ultimle două sezoane, când prezența sa în această fază a campionatului nu a făcut decât să încurce echipele cu drept de promovare în prima ligă. Totul, sub aprobarea FRF.

”Am remarcat, din discuțiile cu suporterii și apropiații echipei, că toată lumea vorbește de play-off. Într-adevăr, e foarte bine să îți propui obiective îndrăznețe, dar în același timp trebuie să fim foarte conștienți că e un campionat echilibrat și să nu ne pierdem nici noi echilibrul”, a mai spus Macavei.

Tinerii Dumbrăviței încep să atragă atenția

În timp ce Poli și Ripensia se laudă cu marile lor academii, care nu mai propun niciun internațional în acest moment, clubul din Dumbrăvița e cel care dă un jucător la națională. Andrei Toroc e chemat din nou la U17, iar Macavei spune că și alți jucători sunt monitorizați.

”E un lucru care ne bucură. După cum se știe, lui Cosmin Stan îi place să promoveze jucători tineri care merită. Ne bucurăm, înseamnă că toată lumea își face treaba bine. Chiar am semnale că mai sunt și alți jucători, tot dintre cei tineri, care sunt în vizorul loturilor naționale. Asta înseamnă că suntem un club serios”, a spus managerul despre acest subiect.

Stan intră în silenzio stampa după crizele sale de ”personalitate”

Cosmin Stan nu a oferit declarații despre acest meci cu CSM Slatina, dar nu e neapărat o surpriză. Dacă acum a fost ”isteric” în fața presei, cu reporșuri caraghioase făcute antrenorului Stelei, el a mai avut un asemenea episod și după ce a făcut circ pe bancă. La un meci de la început de sezon, Stan s-a răstit chiar la Macavei și apoi, tot el s-a supărat.

CSC Dumbrăvița nu mai organizează de aproape două luni conferințe de presă, iar motivul ar fi orele lui Cosmin Stan, profesor de sport la o școala generală din afara Timișoarei. Însă, așa cum bine știm, ziua de 5 octombrie a fost liberă pentru dascăli, iar săptămâna trecută, înainte de jocul cu Steaua, a fost vacanță școlară. Însă nici vorbă de vreo conferință.

Cu 19 puncte, CSC Dumbrăvița e pe locul 7 în Liga 2, la egalitate cu Concordia Chiajna, aflată pe locul 6, calificabil în play-off. CSM Slatina are 14 puncte strânse după 12 jocuri și e pe locul 14. Meciul dintre aceste două echipe are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul 1 Mai din Slatina, contând pentru etapa a 13-a a Ligii 2.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u17-incepe-preliminariile-pentru-euro-2024-19292305

https://liga2.prosport.ro/program-tv/etapa-a-13-a-a-ligii-2-antepenultima-din-2023-debuteaza-joi-si-se-incheie-luni-cele-patru-meciuri-alese-pentru-a-fi-televizate-liderul-nu-starneste-interes-19292260

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-fost-conflict-dupa-dumbravita-steaua-0-0-si-pe-tema-salariului-lui-oprita-19292225

https://liga2.prosport.ro/seria-1/discutii-aprinse-intre-daniel-oprita-si-cosmin-stan-19291996

Anda DELIU 10 Nov. 2023, 12:46 Liga 2
Pe aceeași temă