Emoții pentru CSC Dumbrăvița în Vinerea Mare: ”Mă gândesc că nu suntem atât de păcătoși încât să ne pierdem locul de Liga 2”

Anda DELIU 02 May. 2024, 11:21 Liga 2
Emoții pentru CSC Dumbrăvița în Vinerea Mare: ”Mă gândesc că nu suntem atât de păcătoși încât să ne pierdem locul de Liga 2”

CSC Dumbrăvița este în fața ultimei deplasări a sezonului actual, la Mioveni, pentru un meci cu Campionii FC Argeș, programat vineri, de la ora 11:00, în runda a 6-a a play-out-ului Ligii 2.

O victorie asigură menținerea matematică în eșalon înainte de ultima rundă, iar bănățenii recunosc că se vor gândi și la meciul de la Piatra Neamț al Unirii Dej, care îi poate egala dacă ei pierd și dacă ardelenii triumfă. Dacă ambele echipe pierd, atunci avantajul este de partea timișenilor, care se vor salva și în această situație.

Fără ședințe la Dumbrăvița în această săptămână, înaintea meciului cu CFC Argeș

Cosmin Stan a ales să creeze o atmosferă mai relaxată la echipă înaintea acestui joc important, după două eșecuri consecutive. Sunt în continuare indisponibili Ristin, Gladun, Răuță sau Cibi.

”Încercăm să uităm tot ce a mers prost în ultimul timp. Ne gândim doar la viitor, ne gândim doar la meciul cu FC Argeș. Cred că ne facem rău dacă ne gândim la ultimele meciuri, pe care le-am pierdut. În această săptămână am încercat să îi las mai liberi. Nu de la antrenamente, bineînțeles, dar am zis să îi las fără ședințe în vestiar. Chiar ieri, fiind 1 Mai, toată echipa a rămas la o masă, la stadion, după antrenament. Facem acest lucru tocmai ca să mai relaxăm un pic atmosfera, iar de azi să ne concentrăm cu totul la meciul de la Mioveni”, a declarat Stan, citat de site-ul clubului.

Antrenorul a lăudat adversarul, în ciuda sezonului execrabil al piteștenilor. ”Ca majoritatea adversarilor pe care i-am avut în acest sezon, FC Argeș are mulți jucători de nivel superior. E o echipă rănită, prin faptul că nu a reușit să intre în play-off, ei având clar ca obiectiv promovarea în prima ligă. E o echipă rănită și dacă ne uităm la ultimele lor meciuri, și ei vin după două înfrângeri. Dar e o echipă cu multă experiență, care poate trece oricând peste momente mai dificile chiar prin prisma experienței jucătorilor”, a precizat Cosmin Stan.

Cu gândul și la jocul de la Piatra Neamț. ”Cine spune că nu se gândește la celălalt meci e clar că minte”

”Principalul” recunoaște că se vor gândi și la ce fac dejenii în meciul din deplasare de la Piatra Neamț, contra Ceahlăului.

”Nu ai cum să nu te gândești la ceea ce face Unirea Dej. Oricine care e în situația noastră și spune că nu se gândește la celălalt meci, în care e implicată contracandidata, e clar că minte. Sigur că ne gândim și în jocul de la Piatra Neamț, ne dorim ca Ceahlăul să câștige cu Unirea Dej. Dar, firește, ne gândim în primul rând la ceea ce facem noi, pentru că suntem la mâna noastră. Nu pot să fiu ipocrit, trebuie să fiu fair-play și acesta e adevărul, ne gândim și la celălalt meci”, a spus Cosmin Stan.

Căpitanul Costel Zurbagiu vorbește despre ghinion

Costel Zurbagiu, căpitanul echipei din Dumbrăvița, a vorbit și despre ghinion. În realitate, CSC Dumbrăvița plătește tribut faptului că nu dispune de condiții, căci accidentările musculare au venit din cauza terenului prost de la Covaci, unde s-au tot antrenat elevii lui Cosmin Stan.

”Ne dorim din tot sufletului să facem un meci bun, pentru că suntem datori și publicului, și clubului. Deși traversăm o perioadă foarte grea, încă suntem la mâna noastră până în ultima etapă. Sperăm să nu trebuiască să ajungem până acolo! Sperăm să terminăm vineri… Mă gândesc că nu suntem atât de păcătoși încât să ne pierdem locul în Liga 2. Nu știu ce se întâmplă, dar cred că avem foarte mult ghinion. De la accidentările colegilor, foarte multe și foarte ușoare, venite parcă din nimic, până la golurile acestea luate foarte ușor, pe greșeli copilărești. Sperăm să trecem peste lucrurile acestea, să ne motivăm. Trebuie să avem încredere în noi în primul rând, pentru că suntem singurii care ne putem rezolva situația. Asta aștept de la colegii mei, să ne automotivăm și să trecem peste aceste momente proaste. Într-un fel, sigur că ne gândim și la ce face Unirea Dej. Dacă nu putem noi, dacă prindem o zi proastă, așteptăm să piardă și ei”, a precizat Zurbagiu, citat de CSC Dumbrăvița.

Și fundașul a spus că CFC Argeș e un adversar de temut. ”Pentru noi, orice adversar e foarte puternic. Mai ales la FC Argeș, sunt mulți jucători care au evoluat în prima ligă, jucători cu personalitate – ceea ce ne lipsește nouă, în acest moment. Sunt fotbaliști, la urma urmei, chiar sunt fotbaliști! Sperăm să ne ridicăm la nivelul lor, să demonstrăm că și noi suntem fotbaliști, de aceea ne și antrenăm zi de zi. Am demonstrat deja că putem, cu adversare ce sunt acum în play-off am făcut meciuri foarte bune, chiar dacă în unele cazuri am pierdut. Ne trebuie doar dorință și să ne automotivăm”, a mai spus Zurbagiu.

CSC Dumbrăvița a pierdut în precedentul joc de la Mioveni, cu CFC Argeș. Timișenii tremură pentru menținerea în Liga 2

CSC Dumbrăvița vine după un 0-2 la Unirea Dej și un 0-2 acasă cu Metaloglobus, iar CFC Argeș a pierdut și ea ultimele două sale jocuri, 0-1 acasă cu CSM Reșița și 0-1 la Unirea Dej.

Înaintea meciului de vineri, de la ora 11:00, CSC Dumbrăvița are 26 de puncte și este pe locul 5 în Grupa A de play-out. CFC Argeș e cu un loc mai sus, cu 30 de puncte. Meciul dintre ele are loc pe stadionul Orășenesc din Mioveni, unde își dispută piteștenii jocurile de acasă în prezent.

Unirea Dej va juca în același timp la Piatra Neamț, cu Ceahlăul. Dejenii sunt pe locul 6, al doilea retrogradabil din grupă, cu 23 de puncte.

  • CSC Dumbrăvița și CFC Argeș s-au mai întâlnit o singură dată într-un meci oficial direct. Partida a avut loc în data de 30 noiembrie 2023, în etapa a 15-a a sezonului regular, la Mioveni, iar piteștenii s-au impus cu scorul de 2-0, prin golurile marcate de Andrei Tofan (8′) și Bogdan Rusu (53′).

Declarațiile date de Cosmin Stan și Costel Zurbagiu înainte de CFC Argeș – CSC Dumbrăvița:

Foto: Campionii FC Argeș
Video: CSC Dumbrăvița

Anda DELIU 02 May. 2024, 11:21 Liga 2
Pe aceeași temă