CSC Dumbrăvița se târăște spre finalul de campionat și tremură pentru menținerea în Liga 2. Cosmin Stan, după înfrângerea cu Metaloglobus: ”O situație care duce a disperare”

Anda DELIU 27 Apr. 2024, 16:54 Liga 2
CSC Dumbrăvița se târăște spre finalul de campionat și tremură pentru menținerea în Liga 2. Cosmin Stan, după înfrângerea cu Metaloglobus: ”O situație care duce a disperare”

CSC Dumbrăvița a pierdut cu scorul de 0-2 meciul disputat pe teren propriu, sâmbătă, cu Metaloglobus, în antepenultima etapă din play-out-ul Ligii 2, Grupa A, după o prestație foarte slabă contra bucureștenilor.

Antrenorul Cosmin Stan a fost foarte dezamăgit după meci și a precizat că a fost cel mai slab meci de acasă al formației sale, în acest sezon.

Încă din debutul de meci s-a văzut cine e ”șeful”: Metaloglobus

CSC Dumbrăvița a avut un joc foarte slab încă din prima repriză, mai ales că Stan nu a avut variantă de atacant pur sânge pentru formula de start, deoarece golgheterul Paulevici a avut probleme, iar Gavra nu a prins nici lotul, după o accidentare recentă.

Metaloglobus a dominat meciul în aceste condiții și a avut câteva ocazii bune. Cea mai periculoasă, a lui Honciu, în minutul 4, respinsă bine de Toroc peste buturi. În minutul 39, Issah a fost aproape de gol la o reluare cu capul din 6 metri, dar balonul a șters transversală.

Golul era însă în aer, iar, în minutul 42, Lucian Cazan a marcat după un corner bătut de același Honciu, cu un șut la colțul lung, fază la care Toroc era ieșit aiurea.

Paulevici, trimis pe teren din lipsă de soluții

Cosmin Stan a făcut trei schimbări la pauză, dar fără un mare folos, căci fața jocului nu s-a modificat prea tare. Încă de la pauză, deși nu s-a antrenat deloc în ultimele două săptămâni, căci a avut glezna foarte umflată, Paulevici a fost trimis pe teren pentru a marca și a relansa alb-verzii în joc. El a și avut prima ocazie serioasă a gazdelor în minutul 65, când a trimis cu capul peste poartă, după un corner.

Peste zece minute, Nortey a avut o ocazie mare și a șutat în transversală. Cu toate că, după jumătatea reprizei, gazdele au reușit să controleze mai bine jocul, oaspeții au scăpat pe contraatac în minutul 89, iar Yassine Zakir, intrat și el pe parcurs, nu a iertat după ce a primit o centrare din dreapta. Metaloglobus s-a impus, astfel, cu scorul de 2-0 la Dumbrăvița, după ce în sezonul regular fusese 1-1 pe același stadion ”Ștefan Dobay”.

CSC Dumbrăvița, sub presiune

Cu toată că și înainte de acest meci, condițiile pentru ca Dejul să mai ajungă Dumbrăvița din urmă erau aceleași, și anume, parcurs perfect al ardelenilor și fără înfrângeri pentru alb-verzi, aparent, jucătorii lui CSC au resimțit o presiune.

”Cred că astăzi am făcut cel mai slab meci. Am făcut cel mai slab meci din campionatul acesta pe teren propriu. Probabil din cauza presiunii, pentru că am început să pierdem destul din avantajul destul de mare pe care l-am avut. Simțim presiunea asta din partea Unirii Dej și atunci probabil că am fost inhibați astăzi de lucrul acesta. Eu altă explicație nu găsesc, pentru că chiar jucam cu echipă care e în vacanță. Se vede prin rezultatele lor din ultimul timp și sunt sigur că dacă jucăm noi așa cum suntem noi astăzi am fi câștigat meciul. Din păcate, presiunea aceasta și-a spus cuvântul. A lăsat urme”, a declarat Cosmin Stan după meci.

CSC Dumbrăvița, în eșecul cu Metaloglobus: P. Toroc – Morariu, Zurbagiu (cpt.), Scutaru, Ghinescu – Andr. Olaru (Sofran 46′), Salhi, Martinov – Bg. Sima (Băluțoiu 46′), Tismonar (Paulevici 46′), Ekmekci (B. Nortey 61′). Rezerve neutilizate: Trifon – Moțiu, Horcea, Paleacu, Andr. Răuță.

Lotul timișenilor, decimat de accidentări

”Principalul” a explicat că și problemele medicale și-au spus cuvântul.

”În momentul în care îți lipsesc jucători de bază… Nouă unul dacă ne lipsește se vede. L-am avut pe Paulevici accident. Nu a făcut niciun antrenament de la meciul de la Dej, cu glezna umflată cât casă. Din disperare, am ales să-l jucăm și pe Paulevici, deși după două săptămâni de pauză a intrat direct la meci. Bine că nu s-a accidentat și sper să-l avem pentru ultimele două etape. Cel care a intrat în locul lui, Tismonar, s-a văzut că nu are jocuri în picioare, că a jucat foarte puțin. Și s-a văzut, a fost copleșit. Din păcate, și Ahmet, care a fost accidentat în ultimul timp, și el a făcut un meci slab. Nici juniorul, Sima, care a fost la primul lui meci ca titular, nu s-a ridicat la nivelul meciului. Am dat niște nume, dar nici ceilalți nu au fost așa cum ar fi trebuit să fie. Cei care au intrat de pe bancă nu au adus un plus. Ne-am apropiat foarte greu de poartă. Construcția foarte precipitată. Fazele pe care le-am avut și care puteau fi periculoase le-am tratat cu o lejeritate pe care eu nu o înțeleg. La faze de doi contra unu, în care puteam să ajungem foarte ușor în poziții foarte bune de a marca, tratate cu foarte mare superficialitate. Altceva nici nu știu ce aș mai putea să zic, sunt foarte dezamăgit de modul cum am jucat astăzi”, a explicat Stan.

Cauza multiplelor probleme din lot este terenul de antrenament foarte prost utilizat din satul Covaci, care acum peste un deceniu a avut-o echipa de Liga 2, Fortuna. ”Terenul a fost foarte tare. Din păcate, au fost niște probleme, nu s-a mai putut uda terenul acolo. Nu știu din ce cauză, dar nu s-a mai udat. Terenul a fost foarte tare și jucătorii își mențineau foarte greu echilibrul. Era beton terenul și de acolo accidentările la spate, partea lombară și pe adductori în spate, pentru că tot timpul trebuia să fie foarte atenți, foarte concentrați, tot timpul pe vârfuri și atunci părțile acestea ale corpului au avut de suferit. N-am mai fost acolo în ultimul timp, am venit aici și ne-am antrenat. Din fericire, timpul a ținut cu noi și am putut să ne antrenăm aici. Dar și dacă făceam antrenament în nămol, meciul acesta trebuia câștigat”, a precizat antrenorul Dumbrăviței.

Dumbrăvițenii păstrează prima șansă la salvarea de la retrogradare

În timp ce Dumbrăvița pierdea acasă cu Metaloglobus, Unirea Dej învingea acasă CFC Argeș, scor 1-0, și s-a apropiat la trei puncte de trupa timișeană, în condițiile în care fiecare va mai avea de disputat două partide.

Dejul va juca la Piatra Neamț și acasă cu Alexandria, iar Dumbrăvița merge în deplasare la CFC Argeș și primește vizita Ceahlăului. Desigur, prima șansă rămâne a bănățenilor, căci în caz de egalitate la final, au avantajul punctelor mai multe avute la finalul sezonului regular.

”Normal că sperăm și credem până în ultima clipă. Trebuie să crezi, să muncești, să lupți. Din păcate, noi nu am făcut lucrul acesta astăzi. N-am luptat. Dar sper că la meciul de la Mioveni cu FC Argeș după meci să terminăm o dată chinul acesta, pentru că chiar e un chin. Să ai un avantaj atât de mare, atâtea puncte avans și să nu reușești să le gestionezi, e o situație care așa, încet-încet, duce a disperare. Sper vineri să putem să terminăm campionatul acesta și să putem să rămânem în Liga 2”, a conchis Stan.

CSC Dumbrăvița rămâne cu 26 de puncte, pe locul 5 din Grupa A de play-out, iar Unirea Dej este pe locul 6, retrogradabil, cu 23 de puncte. Vinerea viitoare, CSC Dumbrăvița va juca la Mioveni, de la ora 11:00, cu CFC Argeș, clasată pe locul 4, cu 30 de puncte.

Declarațiile lui Cosmin Stan și Ianis Zicu după CSC Dumbrăvița – Metaloglobus 0-2:

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto
Video: CSC Dumbrăvița

Anda DELIU 27 Apr. 2024, 16:54 Liga 2
Pe aceeași temă