CS Tunari a trasat obiectivul pentru primele etape din play-out. Președintele are mare încredere în Dan Alexa: ”Dacă mai avem o șansă să ne salvăm, e singurul care o poate fructifica”

Andrei PASCU 28 Mar. 2024, 17:48 Liga 2
CS Tunari a trasat obiectivul pentru primele etape din play-out. Președintele are mare încredere în Dan Alexa: ”Dacă mai avem o șansă să ne salvăm, e singurul care o poate fructifica”

CS Tunari este la șapte puncte de salvarea de la retrogradare, mai având șase meciuri de disputat, în play-out, în Grupa B, acolo unde a fost repartizată. Primul duel va fi cel contra Chindia Târgoviște, sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, în format live-text pe Liga2.ro.

Este prima partidă oficială a ilfovenilor cu Dan Alexa la conducerea băncii tehnice, venit în locul lui Ștefan Odoroabă, chiar după ultima rundă a întrecerii regulare.

CS Tunari a trasat obiectivul imediat: victorii în primele două etape din play-out

Etapa finală a sezonului regular din Liga 2 a venit, poate, cu un anunț surprinzător în subsolul clasamentului, în cazul echipelor cu emoțiile retrogradării. CS Tunari s-a despărțit de antrenorul Ștefan Odoroabă, iar în locul lui a fost numit Dan Alexa.

Alexa a încercat să pună cât mai multe la punct în pauza competițională, iar primul test va fi cel cu Chindia Târgoviște, o formație care până la urmă a luptat pentru calificarea în play-off-ul Ligii 2. Despre situația echipei din Tunari, cu câteva zile înainte de startul grupei pentru evitarea retrogradării, a vorbit președintele Lucian Costache, pentru Liga2.ro.

Dan Alexa a început treaba la Tunari

Conducătorul nou-promovatei a recunoscut că este greu ca Tunari să se salveze de la retrogradare, dar că Dan Alexa este singurul antrenor care poate îndeplini obiectivul. A punctat că primele două meciuri din play-out, cele cu Chindia și CSM Slatina, sunt capitale, iar victoria este obligatorie în ambele.

Sperăm că tonusul va fi unul bun și vom reuși să luăm cele trei puncte. Este greu să ne salvăm, dar sperăm să reușim să ne salvăm. Acum sunt șapte puncte între noi și primul loc care ne salvează.

Am vorbit cu Dan Alexa, e un profesionist, țin legătura cu el. E un antrenor care știe să gestioneze lucrurile, astfel de situații de presiune, am mare încredere în el că lucrurile se vor schimba. De aceea am și decis, împreună cu conducerea clubului, să îl aducem. Dacă mai avem o șansă, noi credem că e singurul care poate să o fructifice.

În primele două meciuri trebuie să luăm șase puncte, sunt cruciale. Trebuie să luăm șase puncte ca să sperăm că ne vom salva. Nu ține însă doar de noi, e vorba și de celelalte echipe, ce vor face în primele etape. Dacă și Viitorul Pandurii învinge, până la urmă nu am făcut nimic.

E foarte greu să ne salvăm, dar cât timp sunt șanse matematice de salvare, luptăm. Dacă în primele două meciuri nu luăm toate punctele, va fi foarte greu să mai avem vreo speranță”, a spus conducătorul echipei din Tunari pentru Liga2.ro.

Șapte puncte despart CS Tunari de primul loc salvabil

CS Tunari ocupă locul 6, penultimul, în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, cu 16 puncte, iar în prima rundă din grupa pentru evitarea retrogradării va întâlni, așadar, Chindia Târgoviște, pe teren propriu.

Apoi, le va mai înfrunta pe CSM Slatina (etapa 2, deplasare), în etapa a 3-a stă, Concordia Chiajna (etapa 4, acasă), Viitorul Pandurii (etapa 5, deplasare), Steaua (etapa 6, acasă) și Progresul Spartac (etapa 7, deplasare).

Clasament Grupa B play-out Liga 2 înainte de start:

  1. Steaua – 28 puncte
  2. Chindia Târgoviște – 28
  3. Concordia Chiajna – 25
  4. CSM Slatina – 25
  5. Viitorul Pandurii Târgu Jiu – 23
  6. CS Tunari – 16
  7. Progresul Spartac – 1

În schimb, până la jocul cu Chindia Târgoviște, CS Tunari a debutat cu antrenorul Dan Alexa pe banca tehnică într-un meci amical. A reușit o victorie zdrobitoare în testul disputat în compania echipei de tineret a Rapidului, în fața căreia s-a impus cu 6-0. Întâlnirea a avut loc sâmbăta trecută, în pauza competițională.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-inainte-de-unirea-slobozia-cs-mioveni-19304166

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-incepe-cursa-pentru-promovare-primul-meci-cu-unirea-slobozia-19304168

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-incepe-play-out-ul-contra-unirea-dej-19304163

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-fost-amendata-din-nou-de-frf-19304156

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doi-jucatori-de-perspectiva-din-liga-2-reclamati-de-u-cluj-la-cnsl-19304151

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-a-ajuns-datoare-la-cj-dambovita-asociatul-sau-19304148

Andrei PASCU 28 Mar. 2024, 17:48 Liga 2
Pe aceeași temă