CS Mioveni s-a reunit pentru play-off, jucătorii și stafful au fost testați pentru SARS-CoV-2. Claudiu Niculescu: ”Ne vom antrena de dimineaţa până seara! Trebuie să fim atenţi, să nu se întâmple ceva!”

Marius ANGHEL 18 May. 2020, 18:55 Liga 2

CS Mioveni este una dintre cele șase echipe care continuă această ediție a Ligii 2, 2019/2020, prin play-off-ul care va decide promovatele în prima ligă. Gruparea argeșeană intră în acest mini-turneu de cinci etape de pe poziția secundă, la egalitate cu Turris Oltul, și la cinci puncte în spatele liderului UTA. Galben-verzii s-au reunit astăzi, au fost testați pentru SARS-CoV-2 și de mâine ar trebui să înceapă antrenamentele.

Astăzi, 18 mai, trupa antrenată de Claudiu Niculescu s-a reunit după două luni de pauză forţată, cauzată de restricţiile impuse pe timpul pandemiei de coronavirus. Adunarea a avut loc la Grupul Şcolar Colibaşi, acolo unde se vor antrena începând de mâine.

CS Mioveni se antrenează la Colobași după ce primește rezultatele testului pentru SARS-CoV-2

Până atunci, jucătorii echipei din Mioveni, cât și stafful tehnic condus de Claudiu Niculescu au efectuat testele împotriva noului coronavirus, devenite obligatorii prin protocolul impus de Ministerul Sănătății și cel al Tineretului și Sportului. Rezultatele testelor sunt aşteptate în cursul serii, iar de marţi, dacă totul este în regulă, vor începe antrenamentele. Acestea se vor desfăşura în primă fază în condiţii speciale, antrenorii neavând voie să lucreze decât cu câte patru jucători odată. Astfel că se vor face mai multe grupe de lucru, fiecare având alocat în jur de o oră şi jumătate.

Timp de 14 zile echipa va fi izolată la Hotel Apullum, perioada fiind impusă obligatoriu prin protocol. Apoi se vor efectua din nou testele împotriva COVID-19, aşteptându-se, totodată, şi o relaxare a condiţiilor impuse, după data de 1 iunie, notează CS Mioveni pe site-ul oficial.

Claudiu Niculescu: ”Urmează o prioadă grea de pregătire”

Antrenorul Claudiu Niculescu a vorbit despre reunirea specială, testare și ceea ce urmează pentru CS Mioveni.

”Am făcut testele de dimineaţă, după ce ne-am reunit. Aşteptăm acum rezultatele. Suntem toţi în cantonament. De marţi începem antrenamentele. Vom face cu câte patru jucători antrenamentele, aşa cum prevede protocolul. Va dura o oră şi jumătate cu o grupă de patru, deci, practic, vom face șapte-opt ore un antrenament complet. Ne vom antrena de dimineaţa până seara! Trebuie să fim atenţi, să nu se întâmple ceva! Suntem izolaţi, stăm doar noi la hotel. Masa o servesc în cameră. Respectăm întocmai protocolul emis! Suntem toţi în cantonament şi aşteptăm să începem antrenamentele.

Urmează o prioadă grea de pregătire. Vom sta 14 zile izolaţi, dar trebuie să începem treaba, pentru că ne aşteaptă cinci meciuri de foc. Stăm la Hotel Apullum, iar antrenamentele le facem la Grup. Aşteptăm să vedem dacă la 1 iunie se mai relaxează condiţiile şi să putem să facem antrenamente cu toată echipa şi să intrăm în program normal. Până atunci ne pregătim câte patru…”, a spus Claudiu Niculescu.

CS Mioveni pornește cu șansa a doua în play-off

CS Mioveni începe play-off-ul de pe locul 2, cu o rotunjire a punctelor, astfel că va fi la cinci lungimi în spatele liderului UTA. Celelalte adversare în lupta pentru promovare sunt Turris Oltul, cu care e la egalitate de puncte, Campionii FC Argeș, Petrolul și Rapid, față de care are un punct în plus.

Programul celor cinci meciuri care stabilesc cele două echipe direct promovate și echipa care merge la barajul pentru promovare nu a fost încă stabilit.

„Eu cred că cel mai bine ar fi fost să se joace până la capăt, dar nu avem ce face. Federația decide. Era bine să se găsească o variantă să se joace în continuare. Mă gândesc că Liga 2 nu trebuia să trimită nicio echipă în Europa League, aveai timp să joci, puneai intermediare, dădeai drumul puțin mai repede dacă se putea, înghesuiai puțin și sezonul viitor. Acum, să joci în iulie… depinde la ce oră o să se joace, dar tot e greu. Nu numai pentru noi, și pentru Liga 1.

Cine își face strategia cel mai bine va avea de câștigat, pentru că sunt puncte puține chiar și pentru UTA. Toate echipele au șanse în această situație. Plecăm cu șanse egale. Cred că toți gândesc la fel. Ai cinci meciuri și poți fi în Liga 1. O să vedem și cât o să ne antrenăm până va începe campionatul. Normal că ne gândim serios la promovare, pentru că ar fi păcat de munca pe care am depus-o până acum. Eu sper să fiu golgheter și în play-off”, a spus Andrei Herghiligiu pentru ProSport. Atacantul are șapte ori marcate pentru CS Mioveni în acest sezon.

Clasamentul cu care se va intra în play-off-ul Ligii 2, cu punctele înjumătățite:

  1. UTA Arad 0 0 0 0 0-0  25 pct.
  2. CS Mioveni 0 0 0 0 0-0 36-22 20*
  3. Turris Oltul Turnu Măgurele 0 0 0 0 0-0 20*
  4. Campionii FC Argeş 0 0 0 0 0-0 19
  5. Petrolul Ploieşti 0 0 0 0 0-0 19
  6. Rapid 0 0 0 0 0-0 19*

*echipele beneficiază de o rotunjire în plus cu 0,5. La final, în caz de egalitate de puncte, echipele care au beneficiat la început de rotunjire vor fi în dezavantaj.

Marius ANGHEL 18 May. 2020, 18:55 Liga 2
Pe aceeași temă