Pronosticurile golgheterilor din Liga 2 pentru play-off! De ce toți o văd favorită pe UTA, care este arma secretă a arădenilor și ce vor face petroliștii dacă promovează | EXCLUSIV

Andreea VISU 17 May. 2020, 18:33 Liga 2

Golgheterii echipelor din Liga 2 care vor disputa un play-off pentru promovarea în Liga 1 au vorbit pentru ProSport despre situația actuală. În ochii lor, UTA merită să încheie acest sezon pe prima poziție în clasament. Bătălia se dă pentru locul 2 direct promovabil, unde fiecare speră să se claseze la finalul acestui turneu de cinci etape în care se intră doar cu jumătate dintre punctele acumultate în cele 24 de etape desfășurate în această ediție de campionat, până la suspendarea sa din cauza pandemiei de COVID-19.

Albert Voinea (Turris Oltul), Valentin Buhăcianu (UTA), Andrei Hergheligiu (CS Mioveni), Silviu Pană (Turris Oltul), Andrei Blejdea (Campionii FC Argeș), Sergiu Arnăutu (Petrolul) și Cătălin Hlistei (Rapid) sunt cei care se luptă pentru titlul de golgheter al play-off-ului. De asemenea, aceștia au venit și cu pronosticuri interesante în ceea ce privește clasamentul final al Ligii 2.

Valentin Buhăcianu: „Noi pe primul loc și după nu ne mai interesează”

Valentin Buhăcianu (26 de ani) a marcat nu mai puțin de 13 goluri în acest sezon pentru UTA și este la un pas în spatele golgheterului campionatului, Albert Voinea (14 goluri). Acesta este de părere că decizia disputării play-off-ului i-a ambiționat și mai tare pe arădeni și consideră că antrenorul Laszlo Balint a reprezentat arma secretă de la UTA în acest sezon.

„Nu ne pică bine, dar, până la urmă, asta a fost decizia care s-a luat și, din păcate, nu putem face foarte multe. O să încercăm să dăm totul pe teren pentru a demonstra din nou că suntem cei mai buni. Dacă avem și posibilitatea de a merge la TAS, probabil că cei din conducere o să recurcă și la varianta asta, dar cel mai important e să ne pregătim bine în perioada care urmează și să câștigăm meciurile pentru a ne îndeplini obiectivul. Din păcate, mai sunt doar cinci puncte diferență, poți să pierzi un meci și să intervină o stare mai neplăcută, de asta trebuie să pregătim foarte bine prima etapă. Eu cred că ne-au motivat mult mai tare cu această variantă pe care au ales-o. E clar că suntem dezavantajați, dar noi trebuie să demonstrăm pe teren că și cu această variantă noi putem să ne îndeplinim obiectivul. O să muncim toți, nu contează cine va fi golgheterul dintre mine, Cipi (n.r. Ciprian Rus), Jebari sau Alex Ioniță. Important e ca obiectivul să fie îndeplinit. Pentru orice atacant e important să reușească cele mai multe goluri într-o competiție, e un sentiment foarte plăcut.

Pronosticul meu: noi pe primul loc și după nu ne mai interesează. Echipa care merită cel mai mult în acest play-off să ia locul 2. Avem un grup foarte unit, suntem o familie adevărată și asta cred că ne-a dus în fruntea clasamentului. Antrenorul a avut aportul cel mai mare. A construit foarte bine de la început această familie, cu jucători de caracter. Muncește foarte mult, cam peste tot pe unde a fost a avut rezultate, se vede acum și la noi. Pune suflet în tot ceea ce face și sperăm să reușim împreună”, a spus Valentin Buhăcianu pentru ProSport.

Sandro Djuric și Valentin Buhăcianu în meciul dintre Rapid și UTA Arad, desfășurat pe stadionul Regie-din București. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Andrei Hergheligiu: „Liga 2 nu trimite echipe în Europa League”

Andrei Hergheligiu (28 de ani) a marcat de șapte ori în acest sezon pentru CS Mioveni și este unul dintre cei care susțin că Liga 2 trebuia să fie dusă la bun sfârșit în formatul obișnuit.

„Eu cred că cel mai bine ar fi fost să se joace până la capăt, dar nu avem ce face. Federația decide. Era bine să se găsească o variantă să se joace în continuare. Mă gândesc că Liga 2 nu trebuia să trimită nicio echipă în Europa League, aveai timp să joci, puneai intermediare, dădeai drumul puțin mai repede dacă se putea, înghesuiai puțin și sezonul viitor. Acum, să joci în iulie… depinde la ce oră o să se joace, dar tot e greu. Nu numai pentru noi, și pentru Liga 1.

Cine își face strategia cel mai bine va avea de câștigat, pentru că sunt puncte puține chiar și pentru UTA. Toate echipele au șanse în această situație. Plecăm cu șanse egale. Cred că toți gândesc la fel. Ai cinci meciuri și poți fi în Liga 1. O să vedem și cât o să ne antrenăm până va începe campionatul. Normal că ne gândim serios la promovare, pentru că ar fi păcat de munca pe care am depus-o până acum. Eu sper să fiu golgheter și în play-off”, a spus Andrei Herghilegiu pentru ProSport.

Nicușor Fota și Andrei Hergheligiu, în duel pentru minge în meciul Concordia Chiajna – CS Mioveni, desfășurat pe stadionul Concordia din Chiajna. Foto: Florin Alboiu / Sport Pictures

Silviu Pană: „Eram pe primul loc dacă nu pleca Erik Lincar”

Silviu Pană (28 de ani), mijlocașul celor de la Turris Oltul Turnu Măgurele, are opt reușite în actuala ediție a Ligii 2 deși, spune el, nu este un obișnuit al golurilor.

În ceea ce privește situația din clasament, acesta este de părere că plecarea lui Erik Lincar de la echipă, produsă după desfășurarea etapei a 9-a a acestui sezon, a afectat grupul și spune că, dacă nu se producea acea ruptură, Turris ar fi fost acum liderul Ligii 2. Totuși, antrenorul care a și promovat echipa în Liga 2 a revenit pe banca tehnică, începând cu etapa 22, după o scurtă perioadă petrecută la Concordia Chiajna, și Silviu Pană speră să promoveze alături de el în Liga 1.

„Noi și UTA suntem dezavantajate. Acum, o să fim la mâna noastră, depindem doar de noi. Dacă ne câștigăm meciurile de acasă, cred că avem șanse mari să promovăm. E un play-off cu cele mai bune echipe din campionat. După pauza asta, va fi destul de greu. Depinde cum ne pregătim, trebuie să fim conștienți, să fim sănătoși, să ne antrenăm bine și vedem atunci. Cine o să fie mai bine pregătit fizic, acela va avea de câștigat. UTA pornește ca favorită, dacă câștigă două meciuri și face un egal, promovează. Are cele mai mari șanse, are și echipă bună și stabilitate. După, urmăm noi, celelalte, care avem șanse egale. Important e să fim sănătoși. Eu îmi doresc să îmi ajut echipa, să dau cât mai multe goluri și pase de gol, dar important este să câștigăm și să promovăm. Ăsta este principalul obiectiv.

Eu nu sunt un marcator așa… Am avut o formă bună aici la Turris, veneam după o accidentare și am venit aici să revin în prim-plan, să îmi revin din toate punctele de vedere. Chiar mă bucur că mi-am ajutat echipa și ne-am menținut acolo în față, cu toate că zic că dacă nu pleca atunci Mister, puteam să fim noi acolo pe primul loc, dar s-a întors și am câștigat două meciuri și am făcut un egal. Sper să promovez cu Turris. Încă nu mi s-a propus prelungirea contractului, dar dacă mi se va face o ofertă voi rămâne cu mare drag aici”, a spus Silviu Pană pentru ProSport.

Silviu Pană în meciul dintre Metaloglobus București și Turris Oltul Turnu Măgurele, desfășurat pe stadionul Metaloglobus din București. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Andrei Blejdea: „Vom promova de pe locul 2”

Andrei Blejdea (23 de ani) este golgheterul echipei Campionii FC Argeș, cu 12 goluri marcate în acest sezon, și este de părere că echipa sa va promova de pe locul 2 din play-off.

„Pentru noi e favorabilă această decizie. Avem mult mai multe șanse la promovare. Pe mine nu ar trebui să mă intereseze dacă celelalte echipe sunt neîndreptățite, treaba mea este să joc. Eu cred că vom merge în Liga 1 de pe locul 2, iar UTA va rămâne pe primul loc. Eu m-am pregătit în această perioada la fel ca până acum. În play-off chiar nu mai contează dacă o să mai dau goluri sau nu, dacă batem e suficient. Faptul că sunt golgheter e o mândrie și e răsplata muncii depuse în ultimul timp”, a spus Andrei Blejdea pentru ProSport.

Andrei Blejdea, atacantul și golgheterul echipei Campionii FC Argeș în actuala ediție a Ligii 2. Foto: Fotbal Club Argeș Pitești

Sergiu Arnăutu: „Nu se putea termina campionatul cu 14 etape rămase”

Sergiu Arnăutu (29 de ani) a ținut-o pe Petrolul Ploiești în prima parte a clasamentului. Acesta marcat 10 goluri pentru „lupi”, dar el nu intră în categoria celor care cred că sezonul ar fi trebuit dus la bun sfârșit în formatul normal, cu toate că, spune el, ar fi fost mai bine pentru echipa sa. Tototadă, acesta își imaginează deja bucuria ploieștenilor când Petrolul va promova în Liga 1.

„Ținând cont de situația actuală, play-off-ul este o idee bună, pentru că nu se putea termina campionatul cu 14 etape rămase. Era aproape imposibil, se juca din două în două zile. Pentru noi este ok, noi tot la un punct de locul 2 eram, nu este mare diferență, doar că s-au schimbat multe alte lucruri. Nu mai ai voie să faci pași greșiți. Sunt cinci meciuri în care trebuie să câștigi aproape tot ca să promovezi. Și pentru noi era mai bine să jucăm toate etapele rămase, pentru că jucam pe teren propriu meciurile cu echipele contracandidate, aveam poate mai mari șanse. O să fie destul de greu pentru toate echipele, nu numai pentru noi. O să fie un dezavantaj pentru că nu jucăm cu suporterii alături, dar suntem motivați, suntem încrezători și cred că vom promova.

Într-adevăr, celor de la UTA li s-au luat puncte pe care le-au câștigat meritat pe teren și probabil că au motive să fie un pic frustrați. Cred că UTA o să promoveze de pe primul loc dacă își menține aceeași formă pe care a dovedit-o de-a lungul campionatului și sunt ferm convins că noi vom prinde locul 2. Bine, noi avem șanse și la primul loc, pentru că sunt șase puncte pe care poți să le recuperezi. Important acum nu este cine va da mai multe goluri, contează să înscriem, să câștigăm și cu siguranță vom fi acolo unde ne dorim cu toții și unde un întreg oraș așteaptă. Ar fi o promovare extraordinară, cred că nu se va mai ține cont de pandemie, tot Ploieștiul o să iasă în stradă. Pentru mine reprezintă o normalitate să fiu golgheter, înseamnă că mi-am făcut treaba”, a spus Sergiu Arnăutu pentru ProSport.

Sergiu Arnăutu în meciul dintre Petrolul Ploiești și Viitorul Pandurii Târgu Jiu, desfășurat pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Cătălin Hlistei: „Ar fi cazul să promoveze echipele de tradiție”

Cătălin Hlistei (25 de ani) a marcat opt goluri în acest sezon pentru Rapid și speră să o țină tot așa și în play-off. Reținut în ceea ce privește situația ”Bătrânei Doamne”, fiindcă este arădean și fost jucător al echipei UTA, și rapidistul consideră că actualul lider al Lgiii 2 va promova de pe primul loc, iar la baraj va merge Petrolul Ploiești.

„Avem o șansă în plus și ar trebui să profităm de ea ca să promovăm. Având în vedere că eram la 11 puncte distanță, iar acum s-au făcut șase puncte distanță față de UTA e clar un avantaj pentru noi. Ei pornesc cu prima șansă, dar sunt cinci meciuri și se poate întâmpla orice. Eu nu vreau să vorbesc despre cine e nedreptățit. Știu că s-au câștigat punctele pe teren. Mai mult nu aș vrea să spun. Sigur, este un avantaj pentru toate celelalte echipe.

Cum va arăta clasamentul la final? Rapid, pe locul 2. E greu ca UTA să mai piardă primul loc, chiar dacă sunt cinci puncte față de locul 2. Iar pe locul 3 o văd pe Petrolul. Ar fi și cazul să promoveze echipele de tradiție. Cu părere de rău pentru FC Argeș, dar eu așa văd clasamentul. E greu să bată o echipă toate meciurile. Să dea Dumnezeu să fiu golgheter și în play-off. Eu sper să promovăm, asta e cel mai important, asta îmi doresc cel mai mult. Nu stau prea mult să mă gândesc la asta, încerc să îmi fac de fiecare dată treaba cât pot de bine și să îmi ajut echipa”, a spus Cătălin Hlistei pentru ProSport.

Cătălin Hlistei, în meciul dintre Rapid și CSM Reșița, disputat pe stadionul Regie din București. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Albert Voinea, golgheterul Ligii 2, oferă o altă soluție: „Turris și Mioveni puteau disputa un meci de baraj”

Albert Voinea (27 de ani), atacantul echipei Turris Oltul Turnu Măgurele, este golgheterul Ligii 2, cu 14 goluri marcate. 13 dintre acestea le-a reușit în prima parte a acestui sezon, în tricoul celor de la Ripensia Timișoara. Acesta a venit cu o propunere interesantă pentru FRF, însă tardivă. Voinea spune că ar fi trebuit ca Mioveni și Turris, aflate la egalitate de puncte pe locurile 2 respecitv 3, să dispute un meci de baraj care să decidă cine va promova direct în Liga 1 de pe locul 2 și cine va juca barajul pentru promovare, contra unei echipe din primul eșalon.

„Suntem puțin dezavantajați, pentru că față de celelalte echipe avem un meci mai puțin, doar că cea mai neîndreptățită este UTA. Însă, trebuie să acceptăm această situație de urgență și să fim obiectivi. Ar fi fost o soluție să se înghețe campionatul, așa cum s-a întâmplat la Liga 3. Eu cred că era mai corect așa. E clar că echipele din subsolul clasamentului își doreau să se înghețe campionatul. Pentru noi, care avem obiective mai îndrăznețe și eram în calcul pentru a le îndeplini, cred că era mai ok să promoveze UTA că era diferența mare de puncte, iar noi cu Mioveni, pentru că eram la egalitate de puncte, să fi disputat un meci de baraj. După ce s-a luat această decizie, clar vom șterge cu buretele ce a fost și ne vom axa pe ce avem de făcut de acum încolo. Chiar nu vreau să mă mai gândesc la ce a fost, cine a fost dezavantajat sau nu. Până la urmă, toate echipele au șanse pentru a îndeplini obiectivele. Ar trebui să ne concentrăm pe asta. Era clar că cineva va fi dezavantajat. Era foarte greu să se ia o decizie care să mulțumească pe toată lumea. Au fost momente dificile pentru oameni atât profesional, cât și personal și ar trebui să fim mai îngăduitori, să fim alături unii de ceilalți și să trecem peste anumite disconforturi date de anumite decizii, a spus Albert Voinea pentru ProSport.

Întrebat despre titlul de golgheter al Ligii 2, Albert Voinea a mărturisit că pune pe primul loc bucuria unei posibile promovări și apoi se gândește la această reușită. De asemenea, acesta a dat de înțeleg că le este recunoscător celor de la Turris Oltul Turnu Măgurele, care i-au fost alături într-un moment dificil din cariera sa.

„Eu sper din suflet să fiu golgheter și în play-off, pentru că dacă voi marca, voi ajuta echipa să obțină puncte, victorii, care ne vor duce mai aproape de îndeplinirea unui obiectiv destul de mare pentru noi. Nu vreau să vorbesc foarte mult, pentru că a fost mai mult munca băieților, eu am venit din retur. Sper să îi ajut cât mai mult în play-off și să ne bucurăm împreună la final. Titlul de golgheter înseamnă foarte mult pentru mine, pentru că am ajuns în punctul ăsta trecând prin niște perioade foarte grele, având niște dezamăgiri foarte mari, de la niște persoane în care am crezut foarte mult. Acum, am tras niște concluzii, cred că m-am maturizat și cred că am ajuns aici pentru că am apreciat altfel chiar și un antrenament. Sunt enorm de fericit, dar fericirea nu îmi va fi deplină dacă nu vom realiza obiectivul echipei.Vreau să le mulțumesc tuturor celor de la Turris pentru modul în care m-au primit și mai ales băieților pentru ca m-au acceptat în grup și mi-a fost mai ușor să mă integrez. Este un grup extraordinar”, a mai spus Albert Voinea.

Albert Voinea a fost jucătorul Ripensiei Timișoara în prima parte a acestui sezon de Liga 2, iar din 2020 joacă la Turris Oltul Turnu Măgurele. În acest campionat a marcat 14 goluri, fiind principalul golgheter al campionatului. Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

Clasamentul cu care se va intra în play-off-ul Ligii 2, cu punctele înjumătățite:

  1. UTA Arad 0 0 0 0 0-0  25 pct.
  2. CS Mioveni 0 0 0 0 0-0 36-22 20*
  3. Turris Oltul Turnu Măgurele 0 0 0 0 0-0 20*
  4. Campionii FC Argeş 0 0 0 0 0-0 19
  5. Petrolul Ploieşti 0 0 0 0 0-0 19
  6. Rapid 0 0 0 0 0-0 19*

*echipele beneficiază de o rotunjire în plus cu 0,5. La final, în caz de egalitate de puncte, echipele care au beneficiat la început de rotunjire vor fi în dezavantaj.

Topul golgheterilor din Liga 2 după 24 de etape:

  1. Albert Voinea (Turris) 14 goluri
  2. Valentin Buhăcianu (UTA) 13 goluri
  3. Andrei Blejdea (FC Argeș) 12 goluri
  4. Ciprian Rus (UTA) 12 goluri
  5. Ovidiu Herea (Metaloglobus) 11 goluri
  6. Valentin Alexandru (Gloria Buzău) 10 goluri
  7. Sergiu Arnăutu (Petrolul) 10 goluri
  8. Valentin Munteanu (Gloria Buzău) 9 goluri
  9. Bogdan Rusu (Dunărea Călărași) 9 goluri
  10. Mircea Axente (ASU Poli) 8 goluri
  11. Cătălin Hlistei (Rapid) 8 goluri
  12. Silviu Pană (Turris) 8 goluri
  13. Cristian Ciobanu (Turris) 7 goluri
  14. Andrei Hergheligiu (CS Mioveni) 7 goluri
  15. Georgian Honciu (Dunărea Călărași) 7 goluri*acest clasament nu va mai fi valabil și în play-off, acolo unde se va porni de la zero.
Andreea VISU 17 May. 2020, 18:33 Liga 2
Pe aceeași temă